Alles over reizen naar Argentinië

Informatie Argentinië

Op reis naar Argentinië? Een rondreis door Argentinie is sinds 'Maxima' steeds populairder geworden. Argentinie is het land van de Tango. Het is echter ook het grootste Spaanssprekende land van Latijns-Amerika en vernoemd naar de zilvererts die door de vroege ontdekkingsreizigers werd gezocht; Argentina betekent namelijk 'land van zilver'. In de 19de eeuw trok Argentinie veel Spaanse en Italiaanse immigranten aan op zoek naar een beter leven. De meeste Argentijnen zijn dan ook van Spaanse en Italiaanse komaf, maar er wonen ook groepen met een Europese achtergrond. Ook is er een joodse gemeenschap in Buenos Aires en een Welshe in Patagonië.

Kolonel Juan Domingo Perón heeft een stempel gedrukt op de politiek van Argentinie. Het Perónismo was een milde vorm van fascisme, die militair gezag combineerde met een op de arbeidersklasse gerichte etatistische economische politiek. Na Peróns dood in 1974 werd hij door zijn weduwe (Evita Perón) opgevolgd. De regering werd verdreven door een militaire coup in 1976. Vervolgens werd een driemansjunta geïnstalleerd. Onder deze regering 'verdwenen' duizenden mensen in een gewelddadige hetze tegen linkse elementen. In 1983 keerde de democratie terug in Argentinie. En met de democratie bloeide ook het toerisme op. Argentinië kent dan ook vele prachtige bezienwaardigheden die meer dan de moeite waard zijn om te bezichtigen. Tijdens uw rondreis door Argentinië zult u zeker de hoofdstad Buenos Aires gaan bezoeken en verder moet u zeker naar Patagonië gaan en de watervallen van Iguazú gaan bekijken.

Praktische informatie Argentinië

Hoofdstad: Buenos Aires

Taal: Spaans

Geografie: landkaart Argentinie

Staatsvorm: Republiek

Religie: Rooms-Katholiek

Tijdsverschil: -4 uur

Visum: Voor een vakantie Argentinië is bij een verblijf korter dan 3 maanden is geen visum vereist.

Munteenheid: Argentijnse peso

Beste reistijd Argentinië: april, mei, september, oktober (weersverwachting Argentinie)

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden voor een rondreis Argentinië?

1. Buenos Aires

In de meeste geval zal uw vakantie Argentinie starten in Buenos Aires. Dit is de meest Europese hoofdstad van Zuid-Amerika: Parijs, Rome, Madrid, Milaan waren de inspiratiebronnen voor deze Latijns-Amerikaanse versie van Europa. Flaneer je over de beroemde Avenida de Mayo naar het congresgebouw, dan lijkt het alsof je over de Gran Via in Madrid loopt. Het operagebouw Teatro Colón in het centrum heeft grote gelijkenis met La Scala in Milaan. Avenida 9 de Julio, de breedste boulevard ter wereld, moest het Champs-Elyseegevoel begin deze eeuw aan de stad toevoegen. De obelisk die op dezelfde avenida staat is een regelrechte imitatie van die op de Place de la Concorde in Parijs.

Buenos Aires is een stad die nooit slaapt. Dineren, uitgaan en naar de tango luisteren kan de hele nacht door, cafés, kiosken en platenwinkels zijn 24 uur per dag geopend en de stadsbussen brengen je ook 's nachts precies waar je naar toe wilt. In Buenos Aires liggen een paar beroemde pleinen. Ten eerste is dat de Plaza del Congreso, een van de grootste pleinen, met het imposante regeringsgebouw, El Congreso. In het verlengde hiervan ligt de Plaza de Mayo met het presidentsgebouw, de Casa Rosada.

Bij de oude haven ligt de wijk La Boca, van oorsprong een Italiaanse visserswijk. De golfplaten huizen werden met felle kleuren beschilderd en dat is nog steeds te bewonderen. Een andere typerende wijk is Recoleta, een mooie rustige wijk waar de welgestelden van Buenos Aires wonen. Hier ligt ook het kerkhof waar beroemdheden zoals Evita Péron en de presidenten begraven liggen. De wijk San Telmo is één van de oudste wijken van de stad, met veel antiekwinkeltjes en neokoloniale huizen.

2. Patagonië

Vrijwel iedereen die een vakantie Argentinie boekt wil ook zeker naar Patagonië. Tussen Buenos Aires en Vuurland strekken zich over duizenden kilometers de kale vlaktes van Patagonië uit. Vanuit het plaatsje Puerto Madryn kun je naar het schiereiland Valdes reizen. Hier leven hele kolonies pinguïns, flamingo's, robben en zeeleeuwen. Vanaf april tot ongeveer begin december komen ook walvissen voor in de baai van Puerto Pirámides. Het plaatsje Calafate is het beginpunt voor een tocht naar het nationale park Los Glaciares. De meest indrukwekkende gletsjer is de Perito Moreno: de enige gletsjer ter wereld die nog gestaag groeit. Doordat het de uitloper is van een continentaal ijsplateau "stroomt" de gletsjer langzaam voort; aan het eind breken de ijsbrokken af en vallen met donderend geraas naar beneden, waar enorme ijsschotsen uit het water omhoogsteken.

Video: hoogtepunten van een rondreis door Patagonië!

Boek hier voordelig een hotel of hostel in Argentinie!

- Geen reserveringskosten!
-  Wereldwijd ruim 800.000 hotels! 
- Beste prijsgarantie!