Bezienswaardigheden en weerbericht

Weekendje Milaan

Vindt hier de beste deals voor een weekendje Milaan!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Stad: Milaan

Munteenheid: euro

Taal: Italiaans

Tijdsverschil: geen

Klimaat: Het klimaat in Milaan is een mediterraan klimaat, 's winters is het weer koud en in de zomer periodes vrij warm. Gemiddelde maximum temperatuur in Milaan in de zomer is ca 29 graden. (zie hieronder het weerbericht van Milaan)

Beste reistijd: april - mei en september - november

Vliegtijd: ca 1 uur en 45 minuten (vanaf schiphol)

MILANO WEATHER

Milaan, de hoofdstad van de provincie Lombardije in Italië, is vooral bekend als modehoofdstad. Milaan is een populaire bestemming om een weekendje te shoppen. In Milaan vindt u namelijk alle topmerken bij het zogenaamde “Gouden Vierhoek". Merken zoals Prada, Armani, Gucci en Dolce & Gabbana etc. Als u van merkkleding houdt en er niet teveel voor wilt betalen dan is Vittorio Emanuelle II zeker een aanrader! Het prijsniveau ligt op het gemiddelde en het bevindt zich in een indrukwekkend winkelcentrum. Hieronder vindt u informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten voor een weekendje Milaan!

Bezienswaardigheden weekendje Milaan

Als de meest zakelijk ingestelde stad van Italië is Milaan niet van toeristen afhankelijk om te overleven. Sterker nog, als toerist voel je je misschien niet helemaal op je plaats. Als u echter bereidt bent om veel te wandelen, vindt u in Milaan niet alleen voorbeelden van de belangrijkste kunst in Italië, maar ook tientallen minder bekende, maar schitterende kerken, galerieën en musea. En wanneer u genoeg heeft van historische monumenten en schilderijen, kunt u in deze stad ook naar hartelust mensen kijken. De Milanezen gaan mooi en stijlvol gekleed en ze paraderen rond in de chicste winkels, de coolste cafés en hipste uitgaansplekken.

Dit is de op één na grootste kathedraal ter wereld met een oppervlakte van 157 meter lang, 92 meter breed, 108 meter hoog dat uitkomt op meer dan 10.000 vierkante meter! De bouw van de kathedraal begon aan het einde van de 14e eeuw en werd voltooid in 1809 ook daarna werden er nog kleine aanpassingen aangebracht. Tegenwoordig kun je de kathedraal helemaal van top tot teen bekijken. De toegangsprijs is vanaf € 4, - dan kun je met de trap naar het dakterras, voor € 6, - kunt u gebruik maken van de lift naar het dakterras.

# San Siro Stadion
Is het voetbalstadion van Milaan maar ook het thuisbasis van AC Milan en Inter Milan. Het stadion biedt plaat aan ongeveer 85.000 toeschouwers. Net als de meeste grotere voetbalstadions worden er rondleidingen gegeven door het voetbalstadion. Toegangsprijs van de rondleiding kost € 12,50. Tijdens zo een rondleiding zie je de kleedkamers, VIP ruimte, de spelerstunnel en je mag het veld betreden. In het voetbal stadion is ook een museum aanwezig, in het museum vind je levensgrote poppen van de grootste sterren die op San Siro hebben gespeeld.

Midden in de stad van Milaan ligt het kasteel Castello Sforzesco. Je kunt er gratis rondwandelen bij het kasteel. Je ziet dan de vier meter dikke muren, grachten, torens en ophaalbruggen en de tuin er omheen is ook vrij toegankelijk. Bij het kasteel is een museum aanwezig, voor het museum moet u wel entree betalen, dat €3, - bedraagt. In het museum vindt u schilderijen, wapens, antieke meubelen en beeldhouwwerken.

# Santa Maria delle Grazie
Is een kerk, dat vooral beroemd is geworden door de kunstwerken van Leonardo da Vinci, genaamd Laatste Avondmaal. Als je de kerk wilt bezichtigen dan moet u wel entree betalen dat bedraagt €8, - inclusief reserveringskosten. En wanneer je dit schilderij wilt bekijken moet u zich ten minste enkele dagen van te voren aanmelden. Bezoekers mogen het schilderij niet langer dan 15 minuten bekijken.

In Milaan is er veel te zien en te doen, dus ben jij helemaal weg van de laatste trends en houd je van merkkleding of wil je gewoon genieten van een mooie stad bezoeken als Milaan? Dan is een weekendje Milaan zeker een aanrader!

Eten en drinken in Milaan

Wat betreft het culinaire aanbod behoort Milaan tot de beste – en duurste – steden van Italië. Behalve een aantal duurdere gourmetrestaurants is er een enorme keuze in de lagere prijsklassen. Het aanbod loopt uiteen van eenvoudige trattorie en elegante, traditionele restaurants met een formele bediening en eersteklas Milaanse gerechten tot modieuze eethuizen die geliefd zijn bij trendsetters, maar die even snel opkomen als weer verdwijnen. Verder zijn er talrijke etnische restaurants, waarvan sommige zeer voordelig geprijsd zijn. Voor het kleinere budget zijn er pizzeria's of de 'gratis' hapjes die bij een aperitivo in een café gereserveerd worden.

Winkelen in Milaan

Modeliefhebbers komen tijdens een weekendje Milaan helemaal aan hun trekken. Van de gevierde designwinkels in de Quadrilatero d'Oro tot het meer betaalbare domein van de Corso Buenos Aires en de Via Torino is Milaan een van de grootste winkelmekka's van Europa. Maar kleding is niet het enige dat aan bod komt in deze stad. Milaan is ook een belangrijk internationaal designcentrum, en de stijlvolle meubel- en interieurshowrooms zijn een must. Verder zijn er antiekwinkels in de Brera en in de buurt van Sant' Ambrogio, interessante kunstzinnige winkels aan de Corso Garibaldi, de Corso di Porta Ticinese en de Navigli, en talloze verleidelijke levensmiddelenwinkels en kleurrijke markten door de heel de stad heen …… genieten dus!

Klimaat Milaan

Het klimaat in Milaan is een mediterraan klimaat, 's winters is het weer koud en in de zomer periodes vrij warm. Op windstille dagen in de zomerperiodes is het al snel te warm voor een weekendje Milaan. Hoewel veel van de winkels voorzien zijn van airconditioning. De beste periodes om naar Milaan te gaan zijn van september tot mei dan zit je wel goed zolang het geen regenperiode is.

Aanbiedingen weekendje Milaan