Aanbiedingn van de 17 populairste last minute stedentrips

Last minute stedentrips

Op zoek naar een leuke last minute stedentrip? Hier vindt u informatie over de 17 populairste stedentrips o.a. Amsterdam, Antwerpen, Barcelona, Berlijn, Brussel, Dublin, Kopenhagen, Lissabon, Londen, Madrid, New York, Parijs, Praag, Rome, Venetie en Wenen.

1. Amsterdam

Amsterdam is nooit saai. Er is altijd wel iets te beleven in onze hoofdstad. Of het nu gaat om een festival in het Westerpark of uitverkoop in de vele winkelstraten; Amsterdam heeft altijd voor iedereen wat te bieden. Amsterdam heeft trouwens niet alleen volwassenen iets te bieden, ook kinderen kunnen zich uitstekend vermaken. Bezoekt u Amsterdam samen met uw kinderen? Dan zijn Artis of het science centre NEMO zeker aan te raden.


Meer informatie over een weekendje Amsterdam

2. Maastricht

Slenter heerlijk door het oude centrum van Maastricht en geniet van de historie van deze eeuwenoude Romeinse stad. In het centrum vindt u naast de vele winkels ook leuke bezienswaardigheden zoals de Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal.


Meer informatie over een weekendje Maastricht

3. Rotterdam

Rotterdam is een stad met vele moderne architectuur. Door het bombardement van de Duitser in de Tweede Wereldoorlog, heeft Rotterdam bijna geen oude gebouwen meer in het centrum. Toch treft u voldoende bezienswaardigheden aan in Rotterdam. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Euromast, de Erasmusbrug of de Kubuswoningen. Tijdens een weekendje Rotterdam kunt u genieten van een bruisend nachtleven voor iedereen die 's avonds heerlijk met zijn voetjes van de vloer wil.


Meer informatie over een weekendje Rotterdam

4. Antwerpen

Wilt u met de vriendinnengroep een weekendje weg? Dan is Antwerpen toch wel de meest ideale locatie. U kunt in Antwerpen niet alleen heel goed winkelen in één van de vele winkelstraten, ook het uitgaansleven is een absolute aanrader. De hippe clubs en bars vindt u met name in Antwerpen Zuid. Dit gedeelte van Antwerpen is een aantal jaren geleden geheel opgeknapt en is nu met name heel populair onder de wat rijkere Antwerpenaren.


Meer informatie over een weekendje Antwerpen

5. Berlijn

Berlijn ligt op korte rijafstand van Nederland. De geschiedenis van Berlijn staat bijna geheel in het teken van de tweede wereldoorlog. Wie door de stad heen loopt komt dan ook nog verschillende overblijfselen uit deze tijd tegen. Denk hierbij maar aan de Berlijnse muur of Checkpoint Charly.


Meer informatie over een weekendje Berlijn

6. Parijs

Er is geen stad geschikter om samen met uw geliefde te bezoeken dan Parijs. De stad van de liefde en de lichtjes staat natuurlijk bekend om de Eiffeltoren, maar deze stad heeft meer te bieden. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Moulin Rouge, de Sacre Coeur, de Notre Dame of het Louvre. U merkt het al, Parijs heeft zoveel dat het teveel is om allemaal op te noemen.


Meer informatie over een weekendje Parijs

7. Londen

Londen is altijd één van de toeristische toppers geweest en ze doen er ook alles aan om dit zo te houden. De bobby's, de cabbies, de Houses of Parliament maken Londen tot één van de verleidelijkste steden ter wereld.


Meer informatie over een weekendje Londen

8. Barcelona

Barcelona is een zeer populaire bestemming voor een stedentrip; simpelweg omdat het voor iedereen wat te bieden heeft. Of u nu wilt bijkomen aan het strand, een voetbalwedstrijd wil bijwonen in Camp Nou of toch liever de Sagrada Familia wilt bezoeken; Een weekendje Barcelona heeft voor iedereen iets te bieden.


Meer informatie over een weekendje Barcelona

9. Rome

Rome, ooit de hoofdstad van het Romeinse rijk. Tegenwoordig is het de hoofdstad van Italië. Toch zijn er in deze stad nog heel veel overblijfselen uit de tijd dat het werd bestuurd door de Romeinen. De bekendste overblijfselen zijn wel het Colosseum en het Pantheon en tijdens een weekendje Rome mag een bezoek aan het Vaticaanstad uiteraard niet ontbreken.


Meer informatie:  over de top 10 belangrijkste bezienswaardigheden van Rome

10. Brussel

Brussel is een hele aparte stad. Zo is de stad opgedeeld in 2 gedeelte; een gedeelte dat Vlaams spreekt en een gedeelte dat Frans spreek. De stad zelf is ook opgedeeld in 2 gedeelte; een nieuw zakelijk centrum met vooral veel glas en hoogbouw en het historische centrum. U merkt al dat Brussel heel divers is. Een weekendje Brussel heeft voor iedereen dan ook wel iets te bieden. Of u nu wilt gaan winkelen, het Atomium bezoeken of toch liever cultuur wilt opsnuiven in het oude centrum; het kan in Brussel!


Meer informatie over een weekendje Brussel

11. Brugge

Brugge staat bekend om de romantische grachten en de middeleeuwse uitstraling die met name te zien is in het centrum van de historische stad. Tijdens een weekendje Brugge mag een romantische rondvaart door de grachten zeker niet ontbreken!


Meer informatie over een weekendje Brugge

12. Gent

Gent is een minder populaire, maar zeker geen minder attractieve bestemming. Gent heeft tal van historische gebouwen die het bezoeken waard zijn. Het populairste gebouw is wel de Sint-Baafkathedraal, welke door zijn hoogte de skyline van de stad bepaald.


Meer informatie over een weekendje Gent

13. Madrid

Madrid is als de Tapas die er worden gegeten. Het is even wennen aan de smaak, het formaat, de geur, aan het 'aparte' kortom. Maar dan blijkt de Spaanse metropool een feest voor oog, oor en smaakpapillen. Dan blijkt Madrid een stad om op te vreten.


Meer informatie over een weekendje Madrid

14. Istanbul

Wie voor een weekendje naar Istanbul reist, komt in aanraking met meer dan tweeduizend jaar geschiedenis en een verleden dat sterk tot de verbeelding spreekt. Meer dan 120 keizers en sultans regeerden hier en de meesten van hen bouwden naar hartelust om de stad verder te verfraaien.


Meer informatie over een weekendje Istanbul

15. Keulen

Keulen ligt net over de grens en is vanuit Nederland uitstekend per auto of trein te bereiken. Verdwalen in deze romantische, middeleeuwse stad kán gewoonweg niet! Want waar je ook bent in Keulen, overal torent de enorme Dom van Keulen bovenuit.


Meer informatie over een weekendje Keulen

16. New York

New York, ook wel 'the Big Apple' genoemd, is de grootste stad van de Verenigde Staten en vormt het centrum van de internationale handel, politiek, communicatie, muziek, mode en cultuur. Een stedentrip naar New York staat dan ook hoog op vele verlanglijstjes.


Meer informatie over een weekendje New York

17. Praag

De natuurlijke hoofdstad en grootste stad van Tsjechie ligt strategisch aan de rivier de Vltava, in het midden van de Bohemen. Praag is bekend als stad met honderd torens en is rijk aan historische gebouwen uit alle perioden.


Meer informatie over een weekendje Praag