De leukste weekendjes weg in Belgie: Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent

Weekendje Belgie

Belgische steden zijn voor Nederlanders een zeer populaire bestemming voor een klassiek weekendje weg. De vier leukste stedentrips in Belgie zijn: Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent.

Weekendje Brussel

Brussel, hoofdstad van Belgie, maar ook een beetje van 'ons', zo lekker dichtbij ligt het. U vindt er straatnaambordjes in twee talen, moderne glazen paleizen en oude art nouveau-panden, volksbuurten en chique winkelstraten. Kortom, genoeg tegenstellingen en toch één geheel en mooi. Bovendien is Brussel een paradijs voor culinaire liefhebbers.

Kenmerkend voor Brussel zijn, naast enkele fraaie musea, vooral gezellige cafés en de uitstekende restaurants. Het beste van deze stad ontdekken kost minimaal een weekendje en het nodige loopwerk. De bezienswaardigheden liggen namelijk in diverse buurten, zoals het oude deel rond de Grote Markt, de chique Zavelbuurt en de volkwijk Marollen.

Weekendje Antwerpen

Eén van de populairste weekendjes weg in België is Antwerpen. Wie kent de bekende vogeltjesmarkt van Antwerpen niet? Er is natuurlijk veel meer te bekijken en te doen en u vindt in deze stad een ruim aanbod aan gezellige restaurants en café's om even uit te blazen.

Wat is er toch zo anders aan Antwerpen? Zijn het de 'sinjoren' zelf, de oergezellige cafés met hun uitgebreide assortiment bieren, het geratel van auto's over de kasseien of de typisch Belgische sfeer die de stad aan de Schelde zo kenmerken? Een kant en klaar antwoord kunnen we u niet geven, maar wel een advies: sla de vogeltjesmarkt eens over en kies voor cultuur, winkelen of gastronomie in Antwerpen. En doordat Antwerpen zo lekker dichtbij ligt voor ons Nederlanders, heeft u des te langer de tijd om te genieten van een paar heerlijke dagen weg.

Weekendje Brugge

Brugge is één van de gezelligste en romantische steden van Vlaanderen. Het is heerlijk vertoeven in deze Middeleeuwse stad met zijn vele grachten, historische kerken, godshuizen en patriciërshuizen. Bekend is ook het schilderachtige Begijnhof, waar u de kantklossters aan het beroemde Brugse Kant kunt zien werken. Deze oude handelsstad kunt u perfect wandelend of per (huur)fiets gaan ontdekken. Wilt u de mooiste plekjes vanuit een andere gezichtshoek zien dan kunt u ook een rondvaart van een half uur over de Brugse Reien (grachten) maken. De belangrijkste bezienswaardigheden en musea bevinden zich rond het gezellige marktplein de Burg. En wat is er nou romantischer dan om, tijdens een weekendje Brugge, bij de open haard te dineren in een van sfeervolle restaurants in de vele Middeleeuwse kelders?

Weekendje Gent

Gent is van verre herkenbaar aan zijn torens en markante gebouwen. Het meest opmerkelijke is wel de Sint-Baafskathedraal. Hier vind je de beroemde schilderijen van Rubens en Jan van Eijck. Het historische centrum van Gent is knus en overzichtelijk en nodigt u uit tot een wandeling door de sfeervolle winkelstraten.

Wie het Belfort als herkenningspunt houdt, zal in deze stad snel zijn weg kunnen vinden. Ongetwijfeld komt u dan ook het indrukwekkende Kasteel Het Gravensteen tegen, een herinnering aan de tijd waarin de graven vanuit Gent over Vlaanderen regeerden.

's Avonds worden vele gebouwen en monumenten feeëriek verlicht. Aan de Graslei en de Korenlei treft u behalve sierlijke gevels ook prima restaurants. De Gentse specialiteit "Gentse Waterzooi" is zeker het proberen waard!