De belangrijkste bezienswaardigheden en weer in Buenos Aires voor de komende week

Stedentrip Buenos Aires

Booking.com

Een stedentrip naar Buenos Aires? De hoofdstad van Argentinie, aan de Rio de la Plata, werd in 1536 als nederzetting met de naam Ciudad de Nuestra Senora Maria del Buen Ayre gesticht, en vervolgens opnieuw in 1580. In 1810 bevrijdde de stad zich van de Spaanse overheersing en 1816 werd Buenos Aires volledig onafhankelijk. Het is één van de belangrijkste steden in Zuid-Amerika, zowel in economisch als in cultureel opzicht, met musea en galeries, orkesten, muziek en eten van wereldklasse.

Natuurlijk staat een stedentrip Buenos Aires synoniem met de tango, die ontstond in de armere barrios (buurten), en de klank ervan vult de lucht, vooral op zondagen in San Telmo en La Boca, en op tangodag, half december. Zoals je zou verwachten is het nachtleven beter dan waar dan ook, en er zijn specifieke gelegenheden, milongas genaamd, waar je de hele nacht tango kunt dansen.

Informatie Buenos Aires

Stad: Buenos Aires

Munteenheid: Argentijnse peso

Taal: Spaans

Tijdsverschil: -4 uur (in onze zomertijd -5 uur)

Klimaat: Buenos Aires heeft een gematigd klimaat met warme zomers, die loopt van december t/m maart, en waarbij veel regen valt en milde winters. Gemiddelde maximum temperatuur in Buenos Aires in de zomer is ca 29 graden. (weersverwachting Buenos Aires)

Beste reistijd: oktober - november en maart - april

Vliegtijd: ca 16 uur (vanaf schiphol)

BUENOS AIRES WEATHER

De oorsprong van de tango

De tango gaat volgens de overlevering terug op de bordelen in laat 19e-eeuws Buenos Aires. Waarschijnlijk door de expliciet wellustige teksten van de liederen dan wel het intieme lichamelijke contact tijdens de dans zelf duurde het geruime tijd voor de tango in de openbaarheid kwam. Begin 20ste eeuw waren er in Buenos Aires veel meer mannen dan vrouwen – veelal immigranten uit Europa op zoek naar werk – dus was het tafereel van twee mannen die met elkaar de tango dansten geen zeldzaamheid.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Buenos Aires?

De meeste toeristenattracties liggen in het centrum (bekend als MicroCentro), en op loopafstand van elkaar, met inbegrip van San Telmo, Puerto Madero en La Boca, dat pittoresk maar duur is. Palermo heeft een prachtig groot park dat een perfecte plek is om naar mensen te kijken. Buenos Aires is ook bekend vanwege de mogelijkheden om er te winkelen. De belangrijkste winkelstraten in MicroCentro zijn Florida en Lavalle, terwijl Calle Murillo gespecialiseerd is in Lederwaren. San Telmo heeft een uitstekende zondagsmarkt en Parque Francia in Recoleta heeft in de weekends kunstnijverheidsmarkt.

Natuurlijk staat rundvlees hoog op het menu in de plaatselijke keuken, dus ga naar één van de parilla's, die gespecialiseerd zijn in geroosterd vlees. Buenos Aires is een levendige stad vol hartstochtelijke mensen, trots op hun culturele erfenis, met een liberale houding, literaire vereniging en geschiedenis. Tip: Als je gaat winkelen vergelijk dan altijd de prijzen in verschillende winkels. Vaak hanteren winkels 2 prijzen: één voor de locals en één voor de gringo's. Pas ook op voor massaproductie die verkocht wordt als handgemaakt.

Buenos Aires in 4 dagen

De veelzijdigheid van Buenos Aires zou u weken kunnen boeien, maar vier hele dagen zijn genoeg voor een stedentrip Buenos Aires. Zorg er in ieder geval voor dat u er op een zondag bent, als veel sfeervolle evenementen plaatsvinden zoals antiekmarkten en dans.

Dag 1

 • Neem de tijd om de geschiedenis op te zuigen op het mooie Plaza de Mayo alvorens de Avenida de Mayo in te gaan voor een kop koffie bij Café Tortoni.
 • Breng de middag door slenterend over de Calle Florida, bekijk de beroemde lederwaren en bezoek de boekwinkels aan de Avenida Corrientes.
 • Bekijk de zonsondergang aan de rivier in de nabijgelegen barrio Puerto Madero en eet iets in een restaurant aan de oever — bijvoorbeeld het beroemde rundvlees.

Dag 2

 • Zorg dat u met openingstijd (7 uur) bij de begraafplaats La Recoleta bent, als de graven er op z'n vredigst bij liggen, en bezoek het graf van Eva Perón.
 • Ontloop de middaghitte door naar het Museo Nacional de Bellas Artes te gaan, nabij de begraafplaats, en het Museo de Arte Hispanoamericano Isaac Fernández Blanco, op kleine afstand langs de prachtige panden aan de Avenida Alvear. Geniet daarna van een klassieke middagthee in het Alvear Palace Hotel.

Dag 3

 • De barrio Palermo is ideaal om mensen te kijken: ga lekker onderuit zitten met een glas wijn op het Plaza Cortázar in Palermo Vlejo of op een schaduwrijk plaatsje in een park. Enkele uitstekende restaurants, zoals de Club del Vino, hebben 's avonds tangoshows.

Dag 4

 • Ga 's morgens naar de barrio San Telmo voor de antiekmarkt en tangostraatdans; ga dan naar La Boca om de felgekleurde huizenblokken te bekijken alvorens zo een rondleiding te doen — of een echte wedstrijd te kijken — in het Bombonerastadion.

Video: 50 dingen om te doen tijdens een stedentrip Buenos Aires

4 Tips voor een geslaagde stedentrip Buenos Aires

 • Doe als de lokale bevolking en ga tijdens de heetste uren van de dag picknicken in één van de parken van de stad.
 • Ga niet te dicht bij een grill in een parrilla staan tenzij u wilt dat uw kleren de rest van de avond naar vlees ruiken.
 • Neem in de late namiddag nog een snelle hap want de restaurants gaan niet open voor ongeveer 22 uur.
 • Neem een van de gratis magazines mee zoals de Buenos Aires Tango en El Tangauta voor lijsten met tangoshows, tangoscholen en dergelijke.

Plattegrond Buenos Aires met bezienswaardigheden