Tips voor het boeken van goedkope vliegtickets

Goedkope vliegtickets

Hier vindt u goedkope vliegtickets van Vliegtickets.nl, de beste aanbieder van vliegreizen in Nederland. Ze verkopen alle vliegtickets van en naar wereldwijde bestemmingen en tonen niet alleen de standaard vliegticketprijzen, maar ook speciale onderhandelde prijzen en prijzen van low cost airlines, zoals EasyJet en Transavia. En u kunt ook lowcost maatschappijen eenvoudig met elkaar combineren. Dus heen vliegt u bijvoorbeeld met Vueling naar Barcelona en terug naar Amsterdam gaat u met Transavia. Bovendien werkt Vliegtickets.nl samen met airmiles, zodat u uw tickets deels met uw gespaarde airmiles punten kunt betalen.

Tips voor het boeken van goedkope vliegtickets

Hier vindt u een aantal handige tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets, hoe u deze op internet kunt vinden en waar u rekening mee moet houden bij het boeken.

Tijdstip van reizen - Probeer zo veel mogelijk te reizen buiten de spitsuren of tijdens het laagseizoen. Vaak kun je ook veel geld besparen als je een dag eerder of later kunt vertrekken. Als je voordelig wilt vliegen plan dan bij voorkeur ook geen vluchten die in een schoolvakantie vallen. Vaak boek je het voordeligst als je vlucht op een woensdag, donderdag of zaterdag vertrekt en een retourdag kent die op een zondag, dinsdag of woensdag valt. Voor intercontinentale vluchten kun je het beste op dinsdag of woensdag vliegen.

Zaterdagnacht – Probeer altijd ten minste één zaterdagnacht in je reisschema op te nemen. Vaak ben je dan veel voordeliger uit.

Boek vroeg of laat – De duurste vliegtickets boek je tussen de 30 en 7 dagen voor vertrek. Een luchtvaartmaatschappij is er bij gebaat om een vliegtuig zo snel mogelijk volgeboekt te krijgen. Om die reden stimuleren ze hun klanten om zo vroeg mogelijk hun vliegtickets te bestellen en bieden ze de eerste vliegtickets vaak vrij voordelig aan. Als een vliegtuig nog niet volgeboekt is zullen ze om het vliegtuig toch vol te krijgen vlak voor vertrek de laatste stoelen tegen dumpprijzen aan te bieden. Op populaire bestemmingen of bij schaarse vluchten loop je dan wel het risico dat je achter het net vist. Aangetoond is dat u gemiddeld 6 weken voor vertrek het meest voordelig uw vliegtickets kunt boeken.

Andere luchthaven – Beperk je bij het zoeken naar goedkope vliegtickets niet om alleen te kijken naar de dichtstbijzijnde luchthaven. Dit geldt voor zowel de luchthaven van vertrek of van aankomst. Vaak kun je veel voordeliger vliegen vanaf een regionale luchthaven (Rotterdam, Eindhoven) of buitenlandse luchthaven; bijvoorbeeld Belgie (Brussel) of Duitsland (Düsseldorf, Frankfurt, Mönchengladbach, Niederrhein). En voor verre bestemmingen is reizen via Londen of Parijs ook vaak voordeliger. Kijk ook naar je bestemming of het niet voordeliger is om op een andere luchthaven in de buurt van je bestemming te vliegen. Veel lowcost carriers zoals Easy Jet en Ryanair maken hier gebruik van. Let hier er wel bij op of de kosten van het vervoer naar je eindbestemming nog wel opwegen tegen het voordeel. Vaak moet je extra reizen naar de luchthaven van vertrek en van de luchthaven van aankomst om naar je eindbestemming te komen. Vraag is derhalve of het voordeel van een goedkoop vliegticket nog wel opweegt tegen de extra reistijd en de kosten die hier mee gemoeid zijn. En let goed op de bijkomende kosten voor bijvoorbeeld koffers. In sommige gevallen is de ticketprijs zelf lager dan de bijkomende kosten. Houdt verder rekening mee met de wachttijden door extra douanecontroles. Zo kan de wachttijd voor de douane op Schiphol de komende tijd behoorlijk oplopen en moet je rekening houden met extra lange wachtrijden. Zeker tijdens de reguliere vakanties is het verstandig om ruim voor vertrek aanwezig te zijn, anders heb je kans om je vlucht te missen.

Eén luchtvaartmaatschappij – Boek in principe alles via één luchtvaartmaatschappij. Als je meer dan één gebruikt ben je vrijwel altijd duurder uit. In sommige gevallen kun je voordeliger uit zijn als je met een lowcost carrier naar bijvoorbeeld Londen of Parijs vliegt en vanaf daar een intercontinentale vlucht te neemt met een andere luchtvaartmaatschappij.