Alles over reizen naar Peru

Informatie Peru

Op vakantie naar Peru? Velen zullen een (individuele) rondreis Peru willen maken van 2 á 3 weken waarin zeker een bezoek aan Machu Picchu moet zitten. Dit prachtige land heeft echter zoveel meer te bieden. Peru is een uniek land met vele fascinerende plaatsen: waar de majestueuze condor hoog boven een van diepste Canyons ter wereld zweeft; waar traditie alledaagse werkelijkheid is op de eilanden van het hoogst navigeerbare meer ter wereld. En waar oude geesten nog immer hun kleurrijke verhalen vertellen in Cusco: de wieg van het indrukwekkende Inca-imperium. Van hieruit kun je diverse trekkings maken in de voetsporen van de Inca`s door een prachtige natuur naar de vergeten stad Machu Picchu: de verlaten Inca stad die een mystieke sfeer uitstraalt.

Praktische informatie Peru

Hoofdstad: Lima

Regeringsvorm: Republiek

Talen: Spaans, Quechua, Aymara

Religie: Rooms Katholiek

Munteenheid: Sol

Tijdsverschil met Nederland: - 7 uur (zomertijd), -6 uur (wintertijd)

Visum: Voor een rondreis Peru is geen visum vereist

Beste reistijd Peru: mei t/m september (weersverwachting Peru)

Geschiedenis Peru
Voor de komst van de Spaanse veroveraars was Peru het hart van het rijk van de Inca's, waarvan Cuzco de hoofdstad was. Tussen de verovering in 1572 en de onafhankelijkheid in 1821 werd het land door Spanje bestuurd. Vanaf die tijd werd Peru afwisselend door militaire en burger regeringen bestuurd. Ook wisselden dictators en democratische regeringen elkaar af. Van 1864 tot 1866 heeft Peru oorlog gevoerd met Spanje over de Peruaanse gunao-eilanden. Spanje had namelijk één van deze eilanden bezet, maar daar was Peru het niet mee eens. In deze oorlog won Peru, mede dankzij de hulp van EcuadorBolivia en Chili. Peru heeft ook met Bolivia oorlog gevoerd tegen Chili tussen 1879 en 1883. Chili viel namelijk de kuststrook van Peru binnen en bezette de woestijn, waar veel kostbaar zout te vinden was. Peru verloor deze oorlog en moest twee provincies aan Chili afstaan.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Peru?

Tijdens uw rondreis Peru zijn dit de bezienswaardigheden die u niet mag missen:

1. Lima

Lima is de hoofdstad van Peru en is gesticht in 1535 door de Spaanse 'veroveraar' Pizarro. De stad verving Cusco als hoofdstad en werd al snel de rijkste stad van Spanje in 'de nieuwe wereld' Vandaag de dag wonen er in Lima ongeveer 8,5 miljoen mensen. In het centrum vind je interessante bezienswaardigheden als het Antropologisch museum, het Goud-museum, de Catacomben van de San Franscisco Kerk en natuurlijk het altijd drukke en gezellige Plaza des Armas.

2. Arequipa

De 'witte stad' is een rustige, koloniale stad op een hoogte van 2.325 meter omringd door vulkanen waarvan de hoogste en meest bekende El Misti heet (5.822 meter). Het prachtige klooster van Santa Catalina is zeker een bezoek waard. 400 jaar lang hebben hier nonnen in complete afzondering geleefd, totdat het klooster in 1970 voor publiek geopend werd. In de La Catolica universiteit ligt 'Juanita', een uitzonderlijk goed bewaarde Inca mummie. Dit meisje werd door de Inca`s aan de vulkanen geofferd om de goden gunstig te stemmen.

Dichtbij Arequipa ligt de vallei van de vulkanen. Colca Canyon is één van de diepste ter wereld. Rijdend door traditionele dorpen en hooglanden zie je lama`s en kom je uit bij Cruz del Condor. Een prachtig uitzichtpunt waar je, met een beetje geluk de majestueuze condor ziet vliegen boven de Canyon.

3. Cusco

Eens vormde Cusco het hart van het Inca rijk, later werd de stad veroverd door de Spanjaarden. Zij vernietigden de stad en bouwden een nieuwe koloniale stad op de fundamenten van de Inca bouwwerken. Rondom Cusco, in de heilige vallei van de Inca`s, vind je nog steeds vele indrukwekkende Inca ruines, zoals Sacsayhuaman en Ollantaytambo. Tegenwoordig is Cusco een prachtige, koloniale stad waar de oude geest van de Inca`s nog ronddwaalt. Cusco is ook de stad vanwaaruit je per auto, busje of trein vertrekt naar de Machu Picchu.

4. Machu Picchu

Wat is zou een rondreis Peru waard zijn zonder een bezoek aan Machu Picchu? Vanuit Cusco, brengt een prachtige treinrit van 4 uur (of een trekking van meerdere dagen), je naar Aguas Calientes van waaruit je met een bus de indrukwekkende overblijfselen van Machu Picchu kunt bezoeken. Maar de echte uitdaging voor iedere reiziger die Peru aandoet is het wandelen van de beroemde Inca Trail. `s Ochtends om 6 uur is de beste tijd om de ruïnes te bezoeken, aangezien er dan nog weinig bezoekers zijn. Vanaf de Inti Punku (de poort van de zon) zie je hoe Machu Picchu ontwaakt en de mist boven de oude gebouwen langzaam oplost. Archeologen vermoeden dat Machu Picchu een religieus centrum was, maar de exacte betekenis van de stad blijft een mysterie.

Video: Hoogtepunten van Cusco en Machu Picchu!

Kaart van Peru

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Peru!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!