Alles over reizen naar Indonesie

Informatie Indonesie

Bent u van plan om op rondreis door Indonesie te maken? Hier vindt u informatie over reizen naar Bali, Java, Lombok, Sulawesi & Sumatra. Indonesie is de grootste eilandenstaat ter wereld en telt ruim 17.500 eilanden, als een lint uitgestrekt van de Zuidpunt van Maleisie tot aan de Noordpunt van Australie. Indonesie kent een rijkdom aan culturen. Die rijkdom is ondermeer te zien aan prachtige monumenten zoals de Borobodur op Java of te proeven aan de vele smaakvolle en geurige gerechten van de verschillende eilanden. Naast de drukte van de miljoenen mensen op Java bestaat de rust van de oerwouden op Sumatra of de verder Oostelijk gelegen eilanden, zoals het nog nauwelijk bezochte Irian Jaya. Op Bali kan je heerlijk genieten van een lekkere strandvakantie. Op Sulawesi kan je met de lokale bevolking cruisen langs de prachtige Togian eilanden of duiken op een van de mooiste plaatsen van het Oostelijk halfrond; de Bunaken bij Manado.

Naast het vliegtuig biedt ook de boot goede mogelijkheden om dit rijke eilandenrijk te verkennen. Mocht tijd geen beperking zijn, bevelen we je van harte aan om een deel van je reis ook per boot af te leggen. Tussen bijna alle eilanden bestaan regelmatige verbindingen. Goede startpunten voor je Indonesie-expeditie zijn Jakarta (Java), Medan (Sumatra), Denpasar (Bali) en Ujung Pandang (Sulawesi).

Praktische informatie Indonesië

Hoofdstad: Jakarta

Staatsvorm: Republiek

Religie: Islam (88%), Christendom (8%), Hindoeisme (3%), Boeddhisme (1%)

Staatsvorm: Republiek

Visum: Voor een vakantie Indonesie is een visum vereist

Munteenheid: Roepia

Hoe laat is het in Indonesië?: + 6 tot 8 uur (tijdens de zomertijd + 5 tot 7 uur)

Beste reistijd: april t/m juni (begin van de droge periode)

De 5 belangrijkste eilanden van Indonesië

Rondreis Indonesië: Bali

Midden in de Indonesische archipel ligt het vakantieparadijs bij uitstek. De meeste reizigers die een vakantie Indonesie boeken gaan naar Bali. Op Bali vind je namelijk vrijwel alles wat Indonesië zo aantrekkelijk maakt en nog veel meer! Bali is met 5561 km² een van de kleinere eilanden in de archipel, maar met circa drie miljoen inwoners echter wel één van de dichtst bevolkte. Bali staat bekend om haar uitbundige, kleurrijke hindoe-cultuur: optochten, offergaven en dansen. Want ondanks de vele toeristen blijven de Balinezen hun eeuwenoude tradities in ere houden.

Op Bali vind je echter niet alleen cultuur maar ook tropische oerwouden, tempels en rijstvelden. Het eiland beschikt namelijk over meer dan 20.000 tempels, een prachtig landschap met vele groene Sawa's (rijstterrassen) en de vele populaire zandstranden. Maar overheersend in het landschap is toch wel de 3142 m hoge Agung vulkaan die overal bovenuit torent.

Rondreis Indonesië: Sumatra

Het op vier na grootste eiland ter wereld is een paradijs voor natuurliefhebbers. Over het eiland loopt een vulkanische bergketen, die aan de westelijke kant steil naar beneden helt en aan de oostelijke zijde geleidelijk in vlaktes overgaat die met regenwoud zijn begroeid. Deze wildernis is nog lang niet overal getemd! In de regenwouden van Sumatra vind je een buitengewoon rijke planten- en dierenwereld. Hier groeit onder andere de rafflesia, de grootste bloem ter wereld. Je vindt er zelfs orang-oetans, olifanten, Sumatraanse tijgers en neushoorns.

Rondreis Indonesië:  Java

Java is één van de eilanden die onderdeel is van de gordel van Smaragd. Java herbergt eeuwenoude tempelcomplexen als de Borobudur en schitterende sawah's . Dankzij de vruchtbare grond was het eiland al vroeg de rijstschuur van Indonesië. Ondanks dat het eiland ter grootte van Engeland 35 actieve vulkanen telt, behoort het tot één van de dichtst bevolkte gebieden ter wereld en wordt het ook wel het kloppende hart van Indonesië genoemd.

Het eiland is één van de oudste door mensen bewoonde gebieden ter wereld, vanaf de 5e eeuw ontstonden de hindoeïstische en boeddhistische rijken. De schitterende tempels in Midden- en Oost-Java zijn hier nog steeds het tastbare bewijs zijn. Als je echt de traditionele Javaanse cultuur wilt proeven, bezoek dan de kratons in Midden-Java.

Rondreis Indonesië:  Lombok

Lombok is het buureilandje van Bali en er wordt wel van gezegd dat het Bali van 20 jaar geleden is. Het lijkt er wel of de tijd er heeft stilgestaan, het is er heerlijk rustig en ongedwongen. Er zijn veel Balinese invloeden terug te vinden maar ondanks dat zijn er duidelijke verschillen tussen de eilanden. In het binnenland van Lombok vind je namelijk nog kleine dorpjes waar het toerisme nog niet is doorgedrongen en Lombok heeft een eigen cultuur en natuur.

Het bergachtige, vulkanische binnenland, met groene rijstvelden en de mooie vulkaan Rinjani, die al van verre zichtbaar is, wordt omringd door tropisch laagland met prachtige witte stranden. Een van de bezienswaardigheden op Lombok is het voormalige Mayura Waterpaleis, van de vroegere Balinese vorsten, wat is omgebouwd tot museum.Voor de westkust van Lombok liggen de Gili's (drie koraaleilanden) die een paradijs voor duikliefhebbbers vormen.

Rondreis Indonesië:  Sulawesi

Hoge bergen, savannen, regenwouden en cultuur wisselen elkaar af. Kortom Sulawesi wordt gekenmerkt door traditie en schitterende landschappen. Het landschap herbergt een grote hoeveelheid zeldzame planten en dieren, waaronder diersoorten zoals de zwarte makaak, het hertzwijn (babirussa) en de gemsbuffel (anoa). Kortom Sulawesi wordt gekenmerkt door traditie en schitterende landschappen. In de streek Torajaland maak je kennis met het prachtige heuvellandschap en de vele tradities van de dorpen.

Boek hier voordelig je hotel of hostel Indonesië!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!