Op vakantie naar Maleisië

Rondreis Maleisië

Informatie Maleisië

Hoofdstad: Kuala Lumpur

Staatsvorm: Federale constitutionele monarchie

Talen: Maleisisch

Religie: Islam, boeddhisme, hindoeïsme, christendom

Visum: Voor een vakantie Maleisië is een geen visum vereist

Tijdsverschil: + 7 uur (zomertijd + 6 uur)

Munteenheid: Ringgit

Beste reistijd: gehele jaar (weersverwachting Maleisië)

Meer reisinformatie Maleisië

Op vakantie naar Maleisië? Hier vindt u informatie en inspiratie voor een rondreis Maleisië, een land met vele prachtige bezienswaardigheden, goede faciliteiten en een uitstekende keuken: een verbluffende vakantie met eeuwenoude culturen en een overweldigende natuur. Maleisië, een land dat blijft verrassen en wat zeker een diepe indruk op je zal maken tijdens je vakantie door dit prachtige land. De overwegend islamitische bevolking is zeer vriendelijk en spreekt, dankzij de Engelse kolonisten, over het algemeen uitstekend Engels. Ingeklemd tussen Thailand en Singapore heeft het land en snelle ontwikkeling doorgemaakt wat zorgt voor een goede mix van Oosterse sferen en Westerse gemakken.

Maleisië bestaat uit he zuidelijke deel van het Maleise schiereiland, dat in het noorden grenst aan Thailand, en Sarawak en Sabah in Noord-Borneo. Net als Singapore, in het uiterste zuiden van het Maleisische schiereiland, kende Maleisië in de laatste decennia een imposante groei.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Maleisië

1. Kuala Lumpur

KL, zoals de hoofdstad van Maleisië wordt genoemd is in korte tijd uitgegroeid tot een moderne metropool met meer dan een miljoen inwoners. Een stad met veel sfeer en talloze bezienswaardigheden zoals Merdeka Square, het grote plein in het centrum met prachtige historische gebouwen in de omgeving, de grote moskee, het in Moorse stijl gebouwde treinstation en het Nationaal Historisch Museum zijn slechts enkele voorbeelden.

Natuurlijk is je bezoek aan Kuala Lumpur niet compleet zonder genoten te hebben van het prachtige uitzicht vanaf de Petronas Towers, het hoogste gebouw ter wereld! Ook de diverse markten zoals het Art Deco gebouw van de Central Market en de gezellige avondmarkt in Chinatown zijn zeker een bezoek waard. In het centrum van Kuala Lumpur kun je gemakkelijk te voet rondlopen, voor de langere afstanden kun je gebruik maken van de taxi`s die je overal kunt vinden.

Loop ook eens een modern winkelcentrum binnen, op de bovenste etage vind je meestal een groot restaurant met vele kraampjes aan de zijkanten waar je kunt kiezen uit diverse exotische gerechten! Net buiten de stad liggen de Batu grotten waarin honderden kleurrijke beelden staan van Hindoegoden die er vereerd worden; zeker een bezoek waard zijn

2. Malacca

De historische stad Malacca kan gezien worden als een groot openlucht museum. De kleine stad die eenvoudig te voet of per fiets verkend kan worden staat boordevol oude koloniale gebouwen, achtergelaten door de Portugese, Engelse en Nederlandse kolonisten. Bezoek bijvoorbeeld het ``Stadhuys`` waarin tegenwoordig een interessant museum is gevestigd, Christ church, St Paul`s church en de vroegere Heerenstraat met tal van Chinese koopmanshuizen die versierd zijn met fraaie gevels. Daarnaast heeft Malacca tal van interessante musea die je zeker moet bezoeken als je meer wilt weten over de geschiedenis en de cultuur van Maleisië. Loop eens binnen bij het ``People`s Museum`` met een soms bizar overzicht van lichaamsverminkingen als schoonheidsideaal.

3. Borneo

Het eiland Borneo ligt in Zuid-Oost Azie en is staatkundig verdeeld tussen Indonesie, Maleisie en Brunei. Het is een van de belangrijkste bestemming voor een vakantie naar Maleisie. Borneo is met zijn rotsachtige toppen en mistige regenwouden, woeste rivieren en met mangroven begroeide kusten en koraalriffen, dan ook een waar paradijs. Het is het op drie na grootste eiland van de wereld en biedt een rijke biodiversiteit. Er komen ongeveer 15.000 bloeiende planden voor, waaronder veel zeldzame orchideeën en de enorme rafflesia, die een meter wijd is en een smerige doordringende geur verspreidt.

Borneo, dat bekend staat als het “Eiland in de wolken", is het evolutiecentrum voor veel inheemse bossoorten zoals de Aziatische olifant, de Sumatraanse neushoorn en de nevelpanter. Het regenwoud met bomen tot wel 75 m hoogte, is ook het habitat van de bedreigde Borneose oerang-oetan, en de kustwateren rond het eiland vormen een schitterend ecosysteem met een rijkdom aan zeedieren, koralen en schildpadsoorten, waaronder de karetschildpad en de soepschildpad (of groene zeeschildpad).

Het is dan ook geen verrassing dat Borneo een zeer geschikt gebied is om een avontuurlijke vakantie te beleven, met goede mogelijkheden voor het observeren van wilde dieren, bergbeklimmen, trekken door het regenwoud en varen op de rivieren. U kunt vooral goed duiken bij de eilanden van Sabah in Noord-Maleisië.

Weer en klimaat in Maleisië

Het actuele weer in Kuala Lumpur

Weerbericht Maleisië
Vandaag
Onbekend
- °c
Vandaag
Onbekend
- °c

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Maleisië!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Aanbiedingen rondreizen Maleisië

Reageer

Deel hier je tips, ervaringen of vragen over rondreizen Maleisië: