Rondreis Java

Bezienswaardigheden Java

Rondreis op Java maken? Hier vind je de belangrijkste bezienswaardigheden en het weer op Java. Java is één van de eilanden die onderdeel is van de gordel van Smaragd. Java herbergt eeuwenoude tempelcomplexen als de Borobudur en schitterende sawah's . Dankzij de vruchtbare grond was het eiland al vroeg de rijstschuur van Indonesië. Ondanks dat het eiland ter grootte van Engeland 35 actieve vulkanen telt, behoort het tot één van de dichtst bevolkte gebieden ter wereld en wordt het ook wel het kloppende hart van Indonesië genoemd.

Het eiland is één van de oudste door mensen bewoonde gebieden ter wereld, vanaf de 5e eeuw ontstonden de hindoeïstische en boeddhistische rijken. De schitterende tempels in Midden- en Oost-Java zijn hier nog steeds het tastbare bewijs zijn. Als je echt de traditionele Javaanse cultuur wilt proeven, bezoek dan de kratons in Midden-Java.

Praktische informatie Java

Hoofdstad: Jakarta

Munteenheid: Indonesiche roepia

Taal: Indonesisch

Tijdsverschil: + 6 uur (in onze zomertijd + 5 uur)

Klimaat: Java heeft een tropisch klimaat waarbij het qua maximum temperatuur het gehele jaar gemiddeld zo'n 31 graden is. Het hele jaar valt er veel regen, het minst van juni t/m september. Gemiddelde maximum temperatuur op Java is ca 33 graden. (zie hier de weersverwachting voor Indonesie)

Beste reistijd voor een rondreis Java: juni t/m september

Vliegtijd: ca 16 uur en 30 minuten (vanaf schiphol, met tussenstop)

JAKARTA WEATHER

Bezienswaardigheden Java

Op uw rondreis op Java kunt u de volgende bezienswaardigheden gaan bekijken:

1. Jakarta
Jakarta is de hoofdstad van de ongeveer 13.000 eilandjes die Indonesië telt. De rustige koloniale stad Batavia (voormalig Jakarta) is veranderd in een kolos met naar schatting negen miljoen inwoners. Het oude stadhuis van de voormalige stad is daarom ook een van de bezienswaardigheden.

Andere bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen zijn het Nationaal museum, het nationale monument Monas (een 137 m hoge marmeren naald, waarvandaan je een panoramisch uitzicht hebt op de stad), het presidentiele paleis, de moskee Mesjid Istiqlal en het reusachtige recreatiepark Taman Impian Jaya Ancol. Maar het hoogtepunt van Jakarta is toch wel de oude, levendige vissershaven Selunda Kelapa Harbor. Slenter langs de bootjes of geniet van de drukte die de haven met zich mee brengt!

2. Bandung
Bandung wordt vanwege zijn vele theaters, sfeer en koloniale huizen ook wel ' het Parijs van het oosten' genoemd. In de omgeving van Bandung liggen de heilzame warmwaterbronnen van Ciater. Mocht je na het ontspannen in de warmwaterbronnen op zoek zijn naar avontuur, maak dan een afdaling in de nog werkende vulkaankrater Tangkuban Prahu.

3. Yogyakarta
Yogyakarta is het culturele hart van Java en wordt in de volksmond ook wel 'Yogya' genoemd. Bezienswaardigheden in Yogyakarta zijn de Kraton ( het paleis van de sultan), de vele batik- en zilverfabriekjes, de Ramayana-voorstelling en de Prambanan-tempel die iets buiten de stad ligt. De stalletjes in de sfeervolle winkelstraat Malioboro zijn ook zeker het bezoeken waard.

`s Avonds komt de stad tot leven en verandert de stad van de kraton en traditie in een levendige, drukke studentenstad. Maar het hoogtepunt is toch wel het nabijgelegen Borodudur tempelcomplex, deze berg van Stoepa's is een monument voor het leven van Boeddha wat eeuwenlang verscholen heeft gelegen onder de grond. Het is tevens het grootste Boeddistische monument op aarde.

4. Bromo vulkaan
De heilige vulkaan Bromo (2390 m) maakt deel uit van het Bromo-Tengger Nationaal Park, een van de mooiste vulkaangebieden ter wereld. Vanaf deze vulkaan kijk je uit over een heus maanlandschap!

Rondreis Java: Bromo vulkaan

Landkaart Java

Boek hier voordelig je hotel of hostel op Java!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Reageer

Deel hier je tips, ervaringen of vragen over Java: