De belangrijkste bezienswaardigheden en het klimaat

Rondreis Sulawesi (Celebes)

Op rondreis door Sulawesie? Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sulawesi. Hoge bergen, savannen, regenwouden en cultuur wisselen elkaar af. Kortom Sulawesi wordt gekenmerkt door traditie en schitterende landschappen. Het landschap herbergt een grote hoeveelheid zeldzame planten en dieren, waaronder diersoorten zoals de zwarte makaak, het hertzwijn (babirussa) en de gemsbuffel (anoa). Kortom Sulawesi wordt gekenmerkt door traditie en schitterende landschappen. In de streek Torajaland maak je kennis met het prachtige heuvellandschap en de vele tradities van de dorpen.

Praktische informatie Sulawesi

Hoofdstad: Makassar

Munteenheid: Indonesiche roepia

Taal: Indonesisch

Tijdsverschil: + 7 uur (in onze zomertijd + 6 uur): Hoe laat is het in Sulawesi?

Klimaat: Sulawesi heeft een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde maximum temperatuur het gehele jaar zo'n 30 graden is en de gemiddelde minimum temperatuur is ca 22 graden. Van oktober t/m maart is het regenseizoen.

Beste reistijd: juni t/m september

Vliegtijd: ca 19 uur en 45 minuten (vanaf schiphol, met tussenstop)

De belangrijkste bezienswaardigheden van Sulawesi

Tijdens uw vakantie Sulawesi mogen de volgende bezienswaardigheden niet ontbreken:

1. Ujung Pandang
Ujung Pandang is het voormalige Makassar. Deze stad, met internationale luchthaven, ligt in het zuiden van Sulawesi en is een prima beginpunt van je reis. De belangrijkste bezienswaardigheden van Ujung Pandang zijn het fort Rotterdam (een overblijfsel uit de Nederlandse tijd), de sfeervolle vissershaven Sunda Kelapa en de Chinese tempel.

2. Rantepao
Rantepao ligt in het midden van het Toraja-land. Toraja-land is met zijn traditionele bootvormige huizen (de Tongkonans ) één van de beste wandelgebieden op Indonesië. In de nabijgelegen dorpen Londa en Lemo kun je de rotsgraven bezoeken. Voor de uit de rotswand gehakte graven staan de zogenaamde tau-tau poppen. Deze poppen, die typerend zijn voor de cultuur, stellen de overledenen voor.

3. Togian Eilanden
Deze eilanden zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en zijn dan ook een perfecte plek voor de echte avonturiers. De accommodaties zijn heel eenvoudig, er is veelal geen electriciteit en voor je maaltijden moet je zelf op visvangst.. ….

4. Manado
Manado ligt in het noorden van Sulawesi en is een prima eindpunt van de reis. Voor de kust liggen de Bunaken, een groep eilanden die tot de top van duik locaties op de wereld behoren.

Kaart van Sulawesie