Op vakantie naar Bali

Bezienswaardigheden Bali

Op vakantie naar Bali? Hier vind je de belangrijkste bezienswaardigheden en het weer op Bali. Midden in de Indonesische archipel ligt het vakantieparadijs bij uitstek. Op Bali vind je vrijwel alles wat Indonesië zo aantrekkelijk maakt en nog veel meer! Bali is met 5561 km² een van de kleinere eilanden in de archipel, maar met circa drie miljoen inwoners echter wel één van de dichtst bevolkte. Bali staat bekend om haar uitbundige, kleurrijke hindoe-cultuur: optochten, offergaven en dansen. Want ondanks de vele toeristen blijven de Balinezen hun eeuwenoude tradities in ere houden. Op Bali vind je echter niet alleen cultuur maar ook tropische oerwouden, tempels en rijstvelden. Het eiland beschikt namelijk over meer dan 20.000 tempels, een prachtig landschap met vele groene Sawa's (rijstterrassen) en de vele populaire zandstranden. Maar overheersend in het landschap is toch wel de 3142 m hoge Agung vulkaan die overal bovenuit torent.

Praktische informatie Bali

Hoofdstad: Denpasar

Munteenheid: Indonesiche roepia

Taal: Indonesisch

Tijdsverschil: + 7 uur (in onze zomertijd + 6 uur)

Klimaat: Bali heeft een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde maximum temperatuur het gehele jaar zo'n 30 graden is en de gemiddelde minimum temperatuur is ca 21 graden. Van oktober t/m april is het regenseizoen. (zie hieronder de weersverwachting op Bali)

Beste reistijd: mei t/m september

Vliegtijd: ca 17 uur (vanaf schiphol, met tussenstop)

De belangrijkste bezienswaardigheden op Bali

Tijdens uw vakantie Bali kunt u onder andere de volgende bezienswaardigheden bezoeken:

1. Kuta
Kuta is de meest populaire strandbestemming van Bali met perfecte winkelmogelijkheden. Het wordt daarom ook wel 'shopping-paradise' genoemd! Kuta beschikt over een geweldig breed zandstrand en uitstekende surfmogelijkheden, ook is er een ruime keuze aan restaurants en uitgaansgelegenheden.

3. Sanur
Sanur ligt op circa 20 min. van de luchthaven van Denpasar en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een rustige strandvakantie maar wie toch niet te ver weg van winkels en uitgaansmogelijkheden wil zitten. Het strand mag dan wel smaller zijn dan dat van Kuta, maar het is er ook rustiger.

3. Ubud
Gelegen in een schitterende omgeving midden op het eiland wordt het pitoreske stadje omringd door rijstvelden en tropische begroeïng. Ubud heeft een levendig centrum en vele uitgaansmogelijkheden. Het kleurrijke en sfeervolle straatbeeld word bepaald door de vele kunstenaars die hun creaties te koop aanbieden. De prachtige groene omgeving van Ubud is uitstekend te verkennen per fiets.

Weer en beste reistijd Bali

In mei is de hemel onbewolkt en volgt een periode van rust na de tropische stormen van het regenseizoen. Dit is de perfecte tijd van het jaar om het eiland te verkennen, buiten te eten en andere openluchtactiviteiten te ondernemen. Ten minste een week is nodig om de betovering van dit kleine eiland op u in te laten werken.

Weersverwachting Bali

DENPASAR CITY WEATHER

Kaart van Bali

Aanbiedingen vakanties op Bali!

Booking.com