De belangrijkste bezienswaardigheden en de weersverwachting

Bezienswaardigheden Lombok

Op rondreis door Lombok? Hier vind je de belangrijkse bezienswaardigheden en de weersverwachting voor Lombok. Lombok is het buureilandje van Bali en er wordt wel van gezegd dat het Bali van 20 jaar geleden is. Het lijkt er wel of de tijd er heeft stilgestaan, het is er heerlijk rustig en ongedwongen. Er zijn veel Balinese invloeden terug te vinden maar ondanks dat zijn er duidelijke verschillen tussen de eilanden. In het binnenland van Lombok vind je namelijk nog kleine dorpjes waar het toerisme nog niet is doorgedrongen en Lombok heeft een eigen cultuur en natuur. Het bergachtige, vulkanische binnenland, met groene rijstvelden en de mooie vulkaan Rinjani, die al van verre zichtbaar is, wordt omringd door tropisch laagland met prachtige witte stranden.

Update: Als gevolg van diverse aardbevingen geldt er momenteel een negatief reisadvies voor Lombok. Voor meer informatie zie NederlandWereldwijd van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Praktische informatie Lombok

Hoofdstad: Mataram

Munteenheid: Indonesiche roepia

Taal: Indonesisch

Tijdsverschil: + 7 uur (in onze zomertijd + 6 uur)

Klimaat: Lombok heeft een tropisch klimaat waarbij het qua maximum temperatuur het gehele jaar gemiddeld zo'n 31 graden is. Het hele jaar valt er veel regen, het minst van juni t/m september. Gemiddelde maximum temperatuur op Lombok is ca 33 graden. (zie hieronder de weersverwachting in Indonesie)

Beste reistijd: juni t/m september

Vliegtijd: ca 17 uur en 30 minuten (vanaf schiphol, met tussenstop)

LOMBOK TENGAH WEATHER

De belangrijkste bezienswaardigheden op Lombok

Een van de bezienswaardigheden op Lombok, die uw tijdens uw rondreis kunt bezichtigen, is het voormalige Mayura Waterpaleis, van de vroegere Balinese vorsten, wat is omgebouwd tot museum.Voor de westkust van Lombok liggen de Gili's (drie koraaleilanden) die een paradijs voor duikliefhebbbers vormen.

1. Senggigi
Senggigi is het belangrijkste badplaatsje van Lombok met schitterend helder water. Het is een nog vrij rustig plaatsje dat als een lint langs de kustweg tussen de palmbomen is gebouwd. Er zijn wel enkele winkels en voor het nodige avondleven zijn er barretjes en restaurants te vinden.

2. Gili Islands
Voor de westkust van Lombok liggen de Gili's (drie koraaleilanden).Deze eilanden vormen een waar paradijs voor de snorkel en duikliefhebbers vanwege de prachtige koraalriffen. Maar je kunt er ook heerlijk genieten van de parelwitte zandstranden of de schildpaddenfarm van Gili Meno bezoeken.

Kaart van Lombok

Boek hier voordelig een hotel of hostel op Lombok

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!