De belangrijkste bezienswaardigheden en de weersverwachting

Rondreis Sumatra

Op rondreis door Sumatra? Hier vind je de belangrijkste bezienwaardigheden en het weer op Sumatra. Het op vier na grootste eiland ter wereld is een paradijs voor natuurliefhebbers. Over het eiland loopt een vulkanische bergketen, die aan de westelijke kant steil naar beneden helt en aan de oostelijke zijde geleidelijk in vlaktes overgaat die met regenwoud zijn begroeid. Deze wildernis is nog lang niet overal getemd! In de regenwouden van Sumatra vind je een buitengewoon rijke planten- en dierenwereld. Hier groeit onder andere de rafflesia, de grootste bloem ter wereld. Je vindt er zelfs orang-oetans, olifanten, Sumatraanse tijgers en neushoorns.

Praktische informatie Sumatra

Hoofdstad: Medan (Noord-Sumatra), Palembang (Zuid-Sumatra), Padang (West-Sumatra)

Munteenheid: Indonesiche roepia

Taal: Indonesisch

Tijdsverschil: + 7 uur (in onze zomertijd + 6 uur)

Klimaat: Sumatra heeft een tropisch klimaat waarbij de gemiddelde maximum temperatuur het gehele jaar zo'n 31 graden is en de gemiddelde minimum temperatuur is ca 21 graden. Het gehele jaar valt er veel regen. (zie hieronder de weersverwachting op Sumatra)

Beste reistijd: gehele jaar is er weinig verschil tussen de seizoenen

Vliegtijd: ca 15 uur en 45 minuten (vanaf schiphol naar Medan, met tussenstop)

De belangrijkste bezienswaardigheden Sumatra

Tijdens uw rondreis door Sumatra kunt u de volgende bezienswaardigheden gaan bekijken:

1. Medan
De bezienswaardigheden in Medan zelf zijn het paleis van de sultan, de Mesjid Raya moskee en de Tong Ka Kwang tempel. Op ongeveer zes uur rijden van Medan ligt Gunung Leuser N.P., één van de grootste en meest ongerepte regenwoud parken ter wereld. Het park, dat ongeveer zo groot is als 1/3e van Nederland, wordt gesteund door het Wereld Natuur Fonds. Buiten de veelzijdige planten en dierenwereld die je hier aantreft, leven de orang-oetans, die alleen op Sumatra en Kalimantan voorkomen, hier nog in het wild!

2. Samosir Island
Samosir Island ligt in het Tobameer en behoort zeker tot één van de hoogtepunten van Sumatra. Het Toba meer is een kratermeer met een oppervlakte van 1700 km2. Op de Samosir Islands liggen de traditionele Batak dorpjes zoals Simanindo en Ambarita. Batak is een verzamelnaam voor diverse primitieve volken met een sterke eigen cultuur. Andere bezienswaardigheden zijn het graf van Tomok en het stenen 'gerechtshof ' van Ambarita.

3. Bukittingi
Bezienswaardigheden in Bukittingi die een bezoekje waard zijn, zijn het museum, de Minangbaumarkt en de ruïne van het Fort de Kock. Als je in de omgeving van Bukittingi rijdt, passeer je de evenaar. Bukittingi ligt namelijk vlakbij de grens van de evenaar, die met bordjes staat aangegeven.

Weer op Sumatra

Voor uw rondreis Sumatra kunt u de komende week het volgende weer verwachten:

MEDAN WEATHER

Plattegrond Sumatra