Alles over reizen naar Brazilie

Informatie Brazilië

Binnen Zuid-Amerika is een vakantie Brazilie een favoriete bestemming. Het is dan ook het meest veelkleurige en veelzijdige land van Latijns Amerika. De Brazilianen zijn trots op de culturele rijkdom van hun land en steken dat bepaald niet onder stoelen of banken. Tijdens een reis door Brazilie zie je overal andere kleuren, hoor je andere ritmes en ruik je andere geuren. Een smeltkroes met duizenden verrassingen, waar je tijdens het reizen als bezoeker volledig in op kan gaan.

Praktische informatie Brazilië

Hoofdstad: Brasilia

Staatsvorm: Federale republiek

Religie: Rooms-katholiek, Protestants

Beste reistijd Brazilië: mei t/m juli (weersverwachting Brazilie)

Munteenheid: Real

Visum: Voor een vakantie Brazilie is geen visum vereist

Tijdsverschil: -3 tot -7 uur

Meer reisinformatie Brazilië o.a. over inentingen en geldzaken

De vermenging van religies en culturen is kenmerkend voor brazilie. Het reusachtige tropische land is een multiculturele samenleving: van de afstammelingen van Duitse immigranten, Poolse kolonisten, Italiaanse fabrikanten, Spaanse avonturiers, Japanse koffieplukkers, Koreaanse kleermakers, Syrische handelaren en Afrikaanse slaven tot de kinderen van de Yanomami-indianen. En dat alles in het op vier na grootste land ter wereld en dat zich uitstrekt van het berggebied van Guyana tot de pampa's en van de Andes tot de Amonzedelta.

Brazilie is ook het grootste land van Latijns Amerika en kent de meeste klimatologische zones ter wereld. Het gigantische Amazonegebied op de evenaar is het grootste oerwoud op aarde. Het droge woestijnachtige Noordoosten staat bekend om haar prachtige muziek, mooie stranden en bijzondere steden, zoals Olinda en Recife, waar je nu nog Nederlandse invloeden kunt zien. 

In Salvador da Bahia waan je je in Afrika en kun je veel uitingen van de West-Afrikaanse cultuur in het dagelijks leven zien.Rio de Janeiro is volgens de Brazilianen door god zelf geschapen. In Rio is alles mogelijk en nergens wordt zoveel gefeest als in Copacabana en Ipanema. De Carioca's zijn verzot op samba, carnaval en voetbal. In de metropool Sao Paulo wonen meer mensen dan in ons hele land en daar zie je pas echt wat een stad is. Maar naast deze gigantische steden kan je ook in het Zuidwesten van Brazilie prachtige natuur zien: het moerasgebied van de Pantanal aan de grens met Bolivia en Paraguay en de grootse watervallen van Foz de Iguaçu aan de grens met Argentinie.

Wil je tijdens je rondreis door Brazilie het land echt goed verkennen, dan is het verstandig om voldoende tijd uit te trekken om te reizen of een airpass te kopen, zodat je in drie weken tijd verschillende vluchten tussen de belangrijkste steden kan nemen om je schaarse tijd maximaal te benutten.

Video: Top 10 activiteiten in Brazilië!

Landkaart Brazilie

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Brazilië!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!