De belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten

Stedentrip Rio de Janeiro

Booking.com

Hier vindt u informatie over een stedentrip Rio de Janeiro. O.a. tips voor uitgaan en eten en de belangrijkste bezienswaardigheden. Rio is niet de hoofdstad van Brazilie, maar beslist de belangrijkste stad van het land. De stad behoort tot de top van toeristische bestemmingen in de wereld. Met de Suikerbroodberg en het standbeeld van Cristo Redentor heeft de stad twee van de meest gefotografeerde plekken van de wereld. De geweldige stranden, de muziek en de beroemde carnavalsvieringen dragen bij aan de aantrekkingskracht van de stad. Het is geen stad voor mensen die van rust en kalmte houden aangezien het leven hier op vol vermogen draait – zelfs de stranden, zoals Copacabana en Ipanema, zijn eerder partyzones dan plaatsen om te ontspannen.

Informatie Rio de Janeiro

Munteenheid: Braziliaanse real

Taal: Portugees

Tijdsverschil: -3 uur (in onze zomertijd -5 uur)

Klimaat: Rio de Janeiro heeft een tropisch klimaat waarbij het qua temperatuur het gehele jaar warm is. Van juni t/m augustus valt de minste regen en is de temperatuur het aangenaamst. Gemiddelde maximum temperatuur in Rio de Janeiro is ca 30 graden. (weerbericht Rio de Janeiro)

Beste reistijd Rio de Janeiro: juni t/m augustus

Vliegtijd: ca 11 uur en 45 minuten (rechtstreeks vanaf schiphol)

RIO DE JANEIRO WEATHER

Bezienswaardigheden Rio de Janeiro

Het Centro is het historische centrum. Hier zijn de meeste oude gebouwen bewaard gebleven en bevinden zich het merendeel van de musea en historische bezienswaardigheden. In het zuiden vind je de Atlantische stranden. Copacabana is de plek waar de grootste oudejaarsavondparty in Rio en vuurwerkspektakel worden gehouden. Het noorden heeft het mooie Quinta da Boa Vistapark, met het voormalige keizerlijke paleis. Dat is nu het museum voor Archeologie, Etnologie en Natuurhistorie. Verder zijn er grote botanische tuinen, de Passeio Publico en het Parque Lage. Niet alleen is het landschap rond de stad prachtig, maar binnen de grenzen van de stad zijn er twee van de grootste stedelijke regenwouden ter wereld. Hanggliding en rotsen beklimmen zijn ook mogelijk, en dat is ongebruikelijk in een stad. Natuurlijk is Rio vooral beroemd door het carnaval. De leden van de sambascholen overtreffen elkaar in de buitengewone kostuums die ze dragen en de hoeveelheid geluid die ze kunnen maken. Gedurende de rest van het jaar is het nachtleven even bijzonder, met clubs die de rijke en beroemde mensen van de wereld aantrekken. Als je van plezier en veel adrenaline houdt, tegen een achtergrond van sambamuziek, dan is Rio een stedentrip die je gedaan moet hebben.

Hoogtepunten stedentrip Rio de Janeiro

- Een rit in de kabelbaan naar de top van de Suikerbroodberg
- De zonsondergang vanaf de Suikerbroodberg of vanaf het strand van Ipanema
- Met de tram over het oude aquaduct of de Arcos de Lapa.

Video: Top 25 activiteiten in Rio de Janeiro!

# Favela's

Favela is niet per se als een (oorspronkelijk Afrikaans) scheldwoord bedoeld. Het staat voor een buurt met eenvoudige huizen. De 'schilderachtige' favelas die tegen Rio's steile berghellingen liggen, vormen maar één kant van de medaille en zijn inmiddels meestal middenklassewijken. De ergste voorbeelden liggen ver buiten het centrum en niet alleen in Rio. Elke grote Braziliaanse stad heeft zijn eigen favelas.

# Copacabana

De naam van dit stukje strand van Rio de Janeiro duidt eigenlijk het hele stadsdeel aan. Het werd in de jaren 30 van de 20ste eeuw ontwikkeld. Daarvoor stonden in het gebied van Copacabana enkel eenvoudige bamboehutten met puntdaken, vandaar de naam (cabana=hut).