De 10 belangrijkste bezienswaardigheden van Vietnam

Vietnam

Een reis door Vietnam maken? Hier vindt u informatie over de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van Vietnam en andere reisinformatie. Vietnam, dat iets groter dan Italië is, heeft een lengte van 1600 km en is op sommigen plaatsen slechts 50 km breed. Vietnam is een zonovergoten land met tropische stranden langs de oostkust, veel bergen in het westen en in het noorden, een zeer vruchtbare Mekong-delta in het zuiden en overal uitgestrekte rijstvelden en rijstterrassen.

Het langgerekte land telt ruim 80 miljoen inwoners die overwegend boeddhist zijn. Overal in Vietnam zul je tijdens je vakantie dan ook kleurrijke tempels aantreffen en ieder huis heeft een eigen altaar waar fruit en wierook geofferd wordt om de goden gunstig te stemmen.

Praktische informatie Vietnam

Hoofdstad: Hanoi

Staatsvorm: Volksrepubliek

Religie: Boeddhisme (9%), rooms katholiek (7%)

Visum: Voor een vakantie Vietnam is een visum vereist

Taal: Vietnamees

Munteenheid: Dong

Tijdsverschil Vietnam: +6 uur (zomertijd +5 uur)

Beste reistijd: Er is een specifieke tijd te benoemen (weersverwachting Vietnam)

Meer reisinformatie Vietnam

De 10 belangrijkste bezienswaardigheden Vietnam

Op uw reis door Vietnam zijn dit de 10 belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten:

1. Ho Chi Minh City (Saigon)
De tweede stad van Vietnam was vroeger de hoofdstad van het zuiden en is voor de economie de belangrijkste stad van het land. Naast moderne kantoorgebouwen en warenhuizen vind je er ook historische gebouwen uit de Franse tijd zoals het Hotel de Ville. Voor vervoer in de stad kun je gebruik maken van fietstaxi's, motertaxi's of autotaxi's (spreek altijd vooraf de prijs af). Auto-taxi's hebben een meter. Bezoek zeker het levendige China-town, de Ben Than markt en het stadhuis. Laat waardevolle spullen achter in de kluis van het hotel, in Saigon zijn helaas veel zakkenrollers en tasjesdieven.

2. Mekong Delta
Het gebied ten zuiden van Saigon is een vruchtbaar gebied vanwege de vele vertakkingen van de Mekong rivier. Een gebied dat daarom bij uitstek geschikt is voor een boottocht om het leven op en aan de oever van de rivier te kunnen meemaken. Overal zie je boten en plantages met rijst en vruchten als mango, papaja, durian en lychees. Tijdens de tocht in dit gebied zul je versteld staan van de prachtige omgeving.

3. Dalat
De populaire stad voor pasgetrouwde stellen om op vakantie te gaan ligt in de bergen te noorden van Saigon. Door het koele klimaat vind je er veel naaldbomen en vruchten als aardbeien en appels. Een bezoek aan het (art deco) vakantieverblijf van de laatste keizer van Vietnam is zeker de moeite waard. Verder kun je er mooie wandeltochten maken in de omgeving.

4. Nha Trang
De badplaats Nha Trang heeft een helderblauwe zee, 7 km wit strand en diverse eilandjes voor de kust waar je kunt snorkelen. Een boottocht naar de eilanden brengt bij kleurrijke vissen en koraal. Langs de boulevard vind je diverse restaurants, vis is de specialiteit natuurlijk. Het hotel, met privé strand, is prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht over zee en over de haven. Vroeger was het hotel een privé villa van keizer Bao Dai, daarna een vakantieoord voor de communistische leiders van Vietnam.

5. Hoi`An
De kleine stad Hoi'an staat vol met historische koopmanshuizen, tempels en andere monumenten. Vroeger was het een belangrijke handelsplaats voor de scheepvaart. Tegenwoordig zijn de meeste monumenten gerestaureerd en kun je de eeuwenoude Chinese familiealtaren bezichtigen en een praatje maken met de eigenaren van de huizen. Vanuit Hoi'an kun je naar My Son waar de ruines van de belangrijkste Cham tempels verstopt liggen tussen de bergen. Op 5 km afstand van Hoi'an is een mooi strand waar je een frisse duik in zee kunt nemen.

6. Hué
De keizerlijke stad heeft een ommuurd paleis dat helaas grotendeels verwoest is door bombardementen in de oorlog, een gedeelte is gerestaureerd. Net buiten de stad vind je de mystieke graftombes van vroegere keizers met diverse tempels, meren en buitenverblijven. Per fiets of met een boot kun je deze gemakkelijk bezoeken.

7. Hanoi
De hoofdstad van Vietnam is veel rustiger dan het drukke Saigon. Overal zijn er parken en meren aangelegd en vind je boeddhistische tempels. In de oude stadswijk tan noorden van het Hoan Kiem meer zijn nauwe straten en vele winkels met de meest diverse produkten. Een bezoek aan het statige Mausoleum van Ho Chi Minh en het opera gebouw mag je niet missen. Bezoek ook een van de vele markten gespecialiseerd in bijvoorbeeld hondenvlees of schoenen.

8. Sapa
De bergplaats Sapa was bij de Franse geliefd om de vakantie door te brengen; er staan nog diverse koloniale villa's. Op zaterdag komen de diverse bergstammen in kleurrijke kleding naar de markt om hun landbouwprodukten te verkopen, het moment om kennis te maken met hen en een praatje te maken. Vanuit Sapa kun je diverse trekkings maken in een omgeving met honderden rijstterrassen. Je overnacht dan in primitieve hutten bij de bergstammen in huis, een gids gaat mee om uitleg te geven en de maaltijden te verzorgen: een unieke ervaring! Denk aan goede wandelschoenen, een kleine rugzak en een slaapzak of lakenzak.

9. Halong Bay
Het beschermd natuurpark in Halong Bay is een waar natuurwonder te noemen! Uit de zee rijzen meer dan 3000 grote en kleine eilanden in verschillende vormen. Ook zijn er verscheidene grotten. Tijdens een boottocht zul je telkens weer versteld staan van dit prachtige gebied.

10. Cat Ba eiland
Voor de kust van Halong Bay ligt het eiland Cat Ba een rustig strand op loopafstand van het hotel. De ideale plek om uit te rusten van je avontuur in Vietnam voordat je terug gaat naar Nederland. Je kunt op het eiland een trekking doen in het beschermd natuurpark of een boottocht maken in de omgeving. 

Bezienswaardigheden Vietnam: Halong Bay

Kaart van Vietnam

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Vietnam!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!