Informatie en kosten van een visum Vietnam!

VietnamVisum on arrival 

Je hebt voor je reis naar Vietnam, naast een visum, een geldig paspoort nodig dat na vertrek uit het land nog minimaal 6 maanden geldig is.

Een visum voor Vietnam kun je op meerdere manieren aanvragen:  

Vietnam Visum via de ambassade aanvragen

Vooraf via de Vietnamese ambassade: je dient vooraf een formulier in te vullen die je kunt downloaden vanaf de site van de ambassade. Na het opsturen moet je het visum zelf ophalen in Den Haag (je kan het dan direct meenemen). De kosten van het aanvragen van een visum via de ambassade is bedragen $ 60 voor een visum van 30 dagen. Deze methode is overigens alleen in bepaalde omstandigheden aan te raden. Alleen als u via land reist kan dit een optie zijn. Als u per vliegtuig reist en aankomt in o.a. Hanoi of Ho Chi Minh City dan kunt u beter kiezen voor een 'visum on arrival' (zie hieronder). Meer informatie over het visum via de Vietnamese ambassade.....

Vietnam Visum on arrival

Visum bij regelen bij aankomst (visa on arrival). Dit is tegenwoordig een standaard procedure en alleen beschikbaar voor aankomst per vliegtuig. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je vooraf wel een aantal dingen regelen. Je moet namelijk vooraf visumautorisatie in Vietnam aanvragen via een in Vietnam geregistreerd reis/visumburo. Meestal werken de Nederlandse reisorganisaties samen met een geautoriseerd buro in Vietnam en kunnen zij een visum voor je aanvragen. Je krijgt dan een zogenaamde "visa approval letter" van het Vietnamese immigratieburo. Met deze brief kan vervolgens in Vietnam op het vliegveld het visum worden opgehaald. Let op! De brief ansich is dus geen visum Deze methode is goedkoper en gemakkelijker dan het regelen van een visum via de ambassade. De kosten van een visum hangen af van het soort visum dat je aanvraagt (single entry vs multiple entry en aantal dagen geldig).

Vietnam Online visum aanvragen

Daarnaast zijn er tegenwoordig talloze buro's waar je een e-visum online kunt aanvragen. Let vooraf wel goed op bij welk buro je een visum aanvraagt. De Vietnamese ambassade waarschuwt op haar site voor onbetrouwbare partijen die niet geautoriseerd zijn om een visum te regelen. Overigens is het e-visum niet anders dan een visum on arrival. Je krijgt dus een visa approval letter van het online visumburo, waarmee je vervolgens in Vietnam een visumstempel in je paspoort kunt ophalen bij de doane. In Nederland kun je een visum voor Vietnam aanvragen bij o.a.: 

De kosten van het online aanvragen van een visum voor Vietnam verschillen per aanbieder. Deze zijn afhankelijk van het soort visum. De prijs is afhankelijk van of je een single entry of een multiple entry visum nodig hebt en of je 1 of 3 maanden geldigheid wenst. Daarnaast moet je nog rekening houden met de zgn. "stamping fee". Deze moet je bij aankomst op de luchthaven in Vietnam bij de doane voldoen. Deze stamping fee (kosten) bedraagt bij een single entry visum $ 25 (pp) en bij een multiple entry $ 50 (pp). Overigens hoeft de duurste aanbieder niet altijd de beste te zijn!