Het weer in Hanoi en Ho Chi Minh stad

Weer Vietnam

Hier vindt u informatie over het klimaat en het actuele weer in Vietnam voor de komende week en 14 dagen in Hanoi en andere steden in Vietnam.

Weersverwachting Hanoi

HANOI WEATHER

Weerkaart Vietnam

Klimaat Vietnam 

Vanwege de lengte van het land is er geen goede of slechte tijd om het land te bezoeken; terwijl het in de ene regio regenperiode is, kan het in een ander deel van het land juist zomer zijn, met aangename temperaturen.

Het Zuiden
Het zuiden kent twee seizoenen, de regentijd (mei tot november) en de droge tijd (december tot april). In de regentijd valt er meestal een korte, hevige bui in de namiddag die een verfrissende werking heeft op de temperatuur.

Centraal Vietnam
De meeste regen valt van december tot februari, vanwege de bergen kunnen sommigen plaatsen in het midden van het land echter tijdens die periode weinig neerslag hebben. De kustplaats Nha Trang kent een droge periode van januari tot augustus.

Het Noorden
Het Noorden van Vietnam kent twee seizoenen, de winter (november tot april) met temperaturen iets boven de 20 graden gemiddeld en af en toe regen, en de zomer (mei tot oktober) met temperaturen rond de 30 graden.

In de bergen (Sapa) kan het met name in de winter `s nachts koud worden, met in de winter temperaturen rond de 5 graden.