Last minute aanbiedingen en de leukste bezienswaardigheden!

Weekendje Rotterdam

Vindt hier de beste deals voor een weekendje Rotterdam!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Rotterdam, de grootste haven van Europa, klinkt wellicht niet als een veelbelovende toeristische bestemming maar heeft in feite veel te bieden, zoals vier miljoen bezoekers per jaar kunnen getuigen. Het is de op één na grootste stad van Nederland, in tweeën gedeeld door de Nieuwe Maas met het Centrum aan de noordoever. En na Amsterdam is een weekendje Rotterdam één van de populairste bestemmingen. De haven strekt zich nu over zo'n 40 km uit van de oude stad tot aan de Maasvlakte. De oorspronkelijke historische haven maakt thans deel uit van het stadscentrum, waar voortdurend wordt gebouwd.

Rotterdam was een kranige arbeidersstad maar het hart van de stad werd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog vrijwel geheel weggeslagen door de Duitse luchtaanvallen. Ze heeft desondanks een indrukwekkend industrieel erfgoed, met name bruggen, tunnels en grachten. Ook bezit de stad een veelheid aan musea, een internationaal befaamd orkest - het Rotterdams Philharmonisch Orkest – en vele theaters. In feite is het een belangrijk cultureel centrum, in 2001 samen met Porto Culturele Hoofdstad van Europa. Dit is deels te danken aan inspanningen om de stad weer aanzien te geven, met opvallende moderne architectuur, vele festivals (zoals het internationaal vermaarde Rotterdams Filmfestival) en de nadruk op beter winkelen en een bruisend nachtleven.

Bezienswaardigheden weekendje Rotterdam

Vergeet vooral niet het winkelcentrum aan de Lijnbaan, en probeer enkele van de speciale restaurants daar in de buurt. Er is veel te doen en te zien in Rotterdam. Naast musea (met name het Maritiem Museum) is Diergaarde Blijdorp een uitstekende dierentuin met het Oceanium, een fascinerend zeeaquarium met een angstaanjagende haaientunnel. Maar de speciale kwaliteit van de stad is wellicht de opvallende moderne architectuur die mogelijk is gemaakt door de wederopbouw na de oorlog. Rotterdam heeft de hoogste kantoorgebouwen en woonflats van Nederland en is trots op opvallende monumenten zoals de 186 m hoge Euromast, en de torenhoge Erasmusbrug. En sinds kort is daar de Rotterdamse markthal bijgekomen. Kortom een weekendje Rotterdam heeft u genoeg te bieden.

Tips wat te doen in Rotterdam

Weersverwachting Rotterdam

ROTTERDAM WEATHER

Plattegrond Rotterdam met bezienswaardigheden