Bezienswaardigheden en weerbericht

Weekendje Keulen

Booking.com

Taal: Duits

Klimaat: Keulen heeft een gematigd zeeklimaat met relatief weinig verschil in temperatuur tussen de winter en zomer. Gemiddelde maximum temperatuur in Keulen in de zomer is ca 23 graden. (zie het weerbericht van Keulen)

Beste reistijd weekendje Keulen: gehele jaar, meest aangenaam van mei t/m september.

Reistijd: auto: ca 2 u en 30 min (vanaf Utrecht) en trein: ca 2 u en 40 min. (vanaf Amsterdam CS)

Keulen ligt net over de grens en is vanuit Nederland uitstekend per auto of trein te bereiken. Verdwalen in deze romantische, middeleeuwse stad kán gewoonweg niet! Want waar je ook bent tijdens een weekendje Keulen, overal torent de enorme Dom van Keulen bovenuit. Dat is een heel geruststellend gevoel wanneer je in het autovrije centrum door de gezellige winkelstraatjes wandelt op zoek naar een leuk souvenir óf op weg naar een van de vele kunstmusea. Wist je trouwens dat Keulen het langste overdekte winkel- centrum van Duitsland heeft? Wie Keulen eens van een afstandje wil bekijken, maakt natuurlijk een boottochtje over de Rijn, want eigenlijk is een bezoek aan deze stad anders niet compleet! Na een dag vol indrukken kun je heerlijk bijkomen in een van de vele gezellige restaurants of bars die in het oude centrum te vinden zijn!

Let op: Indien u Keulen met uw eigen auto gaat bezoeken dan heeft u een milieuvignet nodig. Deze kunt u kopen bij een ANWB of VVV winkel en kost € 12,50. U dient voor het vignet persoonlijk langs te gaan en uw kentekenbewijs te tonen om het vignet aan te kunnen vragen.

KÖLN WEATHER

Bezienswaardigheden weekendje Keulen

Tijdens uw bezoek aan Keulen kunt u de volgende bezienswaardigheden gaan bezichtigen.

Dom van Keulen
De Dom van Keulen is een gotische kathedraal en kruiskerk in het centrum van Keulen (Duitsland), waarvan de bouw op 15 augustus 1248 begon en 632 jaar duurde. Vanaf de 157,38 meter hoge noordtoren en de 157,31 meter hoge zuidtoren (beiden 490 treden), kan men de hele stad overzien. De kathedraal is inclusief het schip en de torens, 144,58 meter diep en 86,25 meter breed. De kathedraal heeft enkele glas-in-loodramen, die dateren uit de 14e en de 16e eeuw. Het is de grootste kathedraal in Duitsland en hij behoort tot de grootste van Europa.

Overige tips voor een weekendje Keulen

Imhoff-Stollwerck Chocolade Museum
• Alter Markt
• Romaanse kerken
• Middeleeuwse stadsmuren
• de Rijnpromenade
• Kölner Philharmonie