De 7 belangrijkste bezienswaardigheden in Singapore

Rondreis Singapore

Praktische informatie Singapore

Hoofdstad: Singapore

Oppervlakte: 683 km2

Aantal inwoners: ca 5,6 miljoen

Staatsvorm: Republiek

Taal: Chinees, Maleisisch, Tamil, Engels

Religie: Boeddhisme (43%), Islam (15%), Christendom (15%), Taoisme (9%), Hindoeïsme (4%)

Munteenheid: Singaporese dollar

Meer reisinformatie Singapore

Singapore is vaak het startpunt voor een rondreis naar een bestemming verder weg. Dat kan Australie of Nieuw Zeeland zijn, maar ook dichterbij zoals bijvoorbeeld Maleisië. Singapore is een zeer welvarende stadsstaat met nog geen 3 miljoen inwoners. Naast de zeer moderne gebouwen vind je er ook nog etnische wijken waar de tijd stil te lijkt hebben gestaan. Een bezoek aan de drie traditionele wijken van de stad; Little India, Chinatown en Arab Street is dan ook zeker de moeite waard . Natuurlijk mag je ook een bezoek aan één van de hypermoderne winkelcentra niet overslaan want er valt flink wat te 'shoppen' in Singapore, zowel elektronica als traditionele artikelen zijn hier een goede aankoop. Als je moe bent van het wandelen, kan je een boottocht over de rivier maken, een goede manier om deze wereldstad van de andere kant te zien.

Als je na al die indrukken honger hebt gekregen, zit je goed in Singapore, want de keuken van deze Aziatische metropool is zeer divers. Bij Boat Quay en Clarke Quay vind je vele gezellige terrasjes, waar je kunt kiezen uit de Indonesische, Indiaanse, Italiaanse en Chinese keuken. Maar eigenlijk kan je Singapore niet verlaten zonder een sateetje te proeven bij de beroemde Satay Club, bestaande uit vele eettentjes op straat. Een ervaring die je mening over satay voor de rest van je leven zal veranderen. Of een “steamboat' op een van de terrasjes aan de oever van de rivier. Kortom, Singapore is een feest voor alle zintuigen en een perfect uitgangspunt voor een vakantie in Azië.

De 7 belangrijkste bezienswaardigheden van Singapore

In Singapore kunt u tijdens uw reis de volgende bezienswaardigheden en hoogtepunten bezichtigen:

1. Chinatown
Een bezoek aan China town is een echte must als in Singapore bent. De wijk is pas helemaal gerenoveerd en de oude Chinese gebouwen zijn prachtig gerestaureerd. In deze 'shophouses' vind men een keur aan winkeltjes met typisch Chinese artikelen en talloze kleine restaurantjes. Ook de levendige, kleurrijke avondmarkten moet je gezien hebben. In Chinatown staan nog een aantal zeer oude moskeeën en Hindoe tempels, die hier al stonden voor de grote stroom Chinese immigranten arriveerde. De opvallende Sri Mariamman tempel is de oudste en belangrijkste Hindoe tempel van Singapore.

2. Little India
Little India is het centrum van de Indiase samenleving in Singapore. Hier ontmoet je lokale mensen in originele, prachtig gekleurde kledij. Er zijn een heleboel winkeltjes met Indiaas handwerk, sieraden, stoffen, bloemen en andere waren die veelal met het hindoeïsme te maken hebben. In de talrijke restaurantjes vind je gerechten uit de Indiase keuken. Omdat het hindoeïsme elk levend wezen vereerd, zijn de gerechten uit de Indiase Hindoe keuken vegetarisch. In de Indiase moslim keuken vindt men wel vleesgerechten; met name lamsvlees en kip curry's zijn erg populair. De hele wijk geurt naar exotische kruiden en je krijgt even het gevoel in Delhi te lopen.

3. Arab Street
Oorspronkelijk was dit het centrum voor handelaren uit het Midden Oosten. Tegenwoordig worden hier vooral veel met de hand gemaakte artikelen verkocht; rieten manden, stoffen, sari's sieraden en allerlei koperen voorwerpen. Ga vooral ook even kijken bij de "Sultan Mosque". Deze moskee is de grootste en meest heilige plaats voor de islamitische inwoners van Singapore. Vanuit de verte kun je al de prachtige vergulde koepels zien oprijzen.

4. Bukit Timah Nature Reserve
Naast Rio de Janeiro is Singapore de enige stad ter wereld met een oorspronkelijk tropisch regenwoud. Op ongeveer 12 kilometer van het centrum begint dit dichtbegroeide regenwoud, waar je lokale diersoorten, zoals apen, eekhoorntjes en tropische vogels en vlinders kunt tegenkomen. In het bezoekerscentrum kun je kaarten krijgen met wandelroutes.

5. Singapore Zoological Gardens & Night Safari
De dierentuin van Singapore is één van de bekendste ter wereld. De dieren zitten niet in kooien en de verblijven zijn zo natuurlijk mogelijk ingericht. Er zijn zo'n 2000 dieren van meer dan 240 diersoorten te zien. Gedurende de dag worden er verschillende voorstellingen gehouden met o.a. apen en zeeleeuwen. Naast de dierentuin ligt de Night Safari, de enige nachtdierentuin ter wereld. Hier kun je zien hoe de dieren zich na zonsondergang gedragen. Het park is dan ook alleen 's avonds geopend.

6. Jurong Bird Park
Dit park is grootste vogelpark van Zuidoost Azië. Er zijn meer dan 8000 vogels van 600 verschillende soorten te vinden. Ook is er een nachtdierenverblijf waar men uilen en kiwi's kan zien. Verder staat het park bekend om zijn grote groep neushoornvogels.

7. Singapore Botanic Garden
Deze prachtige tuinen bestaan al meer dan honderd jaar en herbergen meer dan een half miljoen verschillende soorten bomen en bloemen. Ook is hier nog een stuk oorspronkelijke jungle bewaard gebleven. In de National Orchid Garden is ook een podium waar regelmatig openluchtconcerten worden gegeven.

Rondreis Singapore: hotel Marina Bay Sands Skypark

Weer en klimaat in Singapore

Het actuele weer in Singapore

weersverwachting Singapore
Vandaag
Onbekend
- °c
Vandaag
Onbekend
- °c

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Singapore

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Reageer

Deel hier je tips, ervaringen of vragen over reizen naar Singapore: