Praktische tips voor op reis of vakantie

Reistips

Bijna iedere vakantie overkomt u wel iets, waarbij u tegen uzelf zegt: "Als ik dat geweten had!"! Hier vindt u praktische reistips voor een rondreis, bootreis of een fietsvakantie. Mocht u zelf handige of nuttige tips hebben dan kunt u deze uiteraard insturen.

Apps

Wanneer je op wereldreis gaat kun je wel wat hulp gebruiken. Tegenwoordig zijn er heel veel handige apps die je kunt gebruiken. Hier vind je een aantal handige apps voor op wereldreis.

Reisdocumenten

Check ruim voor vertrek bij uw reisorganisatie of bij de ambassade van het land dat u gaat bezoeken de voorschriften over geldigheidsduur van het paspoort in te bezoeken landen, alsmede de noodzaak van een visum.

Meer tips over reisdocumenten

Verzekerd op reis

Lees eerst zorgvuldig de polis door die u al in uw bezit heeft. Beslis daarna waarvoor en in hoeverre u zich moet bijverzekeren. Sluit dan pas een aanvullende verzekering af, maar lees ook hiervan de polisvoorwaarden zorgvuldig door.

Meer tips over verzekerd op reis

Wereldreis financieren

Droom jij al jaren van het maken van een wereldreis, maar heb je geen idee hoe je dit ooit zou moeten betalen? Dat is niet zo gek. Je moet natuurlijk een hoop geld hebben gespaard om een wereldreis te kunnen veroorloven. Maar zou het niet zonde zijn om deze droom hierdoor te laten varen? Juist. Daarom hebben we hieronder een aantal manieren om een wereldreis te kunnen financieren voor je op een rijtje gezet: 4 manieren om je wereldreis te financieren.

Geldzaken

Geld wisselen op de lokale 'zwarte markt' is strafbaar, ga dus niet in op aanbiedingen van handelaren op straat; ook niet als de koers die u geboden wordt een gunstige is. Het gebeurt bovendien vaak dat toeristen door zwarthandelaren worden 'genept' met oud of vals geld.

Meer tips over vakantie en geld

Gezondheisrisico's

Welke inentingen of vaccinaties worden aanbevolen. Het gele boekje bewijst dat u bent ingeënt. Neem het altijd mee op reis.

Meer tips over gezondheid op reis

Uw huis veilig achterlaten

De politie beschikt over registratiekaarten waarop u uw kostbaarheden kunt omschrijven. Deze kaarten kunnen helpen bij het opsporen van gestolen bezittingen.

Meer tips over uw huis veilig achterlaten tijdens vakantie

Gevaarlijke stoffen in uw bagage

Kooktoestellen hoe klein ook, voorzien van brandstof, zoals (camping)gastankjes, zijn verboden als (hand)bagage. Ook mag deze brandstof niet 'los' worden meegenomen.

Meer tips over bagage op reis

Vervoer naar en in het buitenland

Overmatig alcoholgebruik en (snelheids)overtredingen worden meestal streng gestraft met een onmiddellijk te betalen geldboete of zelfs gevangenisstraf. De veroorzaker van een ongeluk riskeert in sommige landen zeer zware straffen. Neem dus geen onnodige risico's. Welke auto is geschikt voor op wintersport en hoe vind ik goedkope vliegtickets.

Meer tips voor goedkope vliegtickets

Lang parkeren Schiphol

Gaat u op reis en wilt u zorgeloos uw auto achterlaten, dan kunt u kiezen uit vele aanbieders. Wij adviseren u om de verschillende tarieven goed met elkaar te vergelijken. Via onderstaande link kunt u meerdere aanbieders met elkaar vergelijken.

Meer informatie lang parkeren Schiphol

In- en uitvoer

Als u binnen de Europese Unie reist kunt helaas geen belastingvrije producten kopen in een taxfree shop op luchthavens en veerboten.

Meer tips over in- en uitvoer van goederen

Ambassades en consulaten

Maak voor de aanvang van een verre reis met bank en familie of vrienden afspraken over het rechtstreeks overmaken van geld in noodgevallen.

Meer tips over ambassade en vakantie