Reistips

Bijna iedere vakantie overkomt u wel iets, waarbij u tegen uzelf zegt: "Als ik dat geweten had!"! Hier vindt u praktische reistips voor op rondreis of vakantie. Mocht u zelf handige of nuttige tips hebben dan kunt u deze uiteraard insturen.

Reisdocumenten

Check ruim voor vertrek bij uw reisorganisatie of bij de ambassade van het land dat u gaat bezoeken de voorschriften over geldigheidsduur van het paspoort in te bezoeken landen, alsmede de noodzaak van een visum.

Meer tips over reisdocumenten

Verzekerd op reis

Lees eerst zorgvuldig de polis door die u al in uw bezit heeft. Beslis daarna waarvoor en in hoeverre u zich moet bijverzekeren. Sluit dan pas een aanvullende verzekering af, maar lees ook hiervan de polisvoorwaarden zorgvuldig door.

Meer tips over verzekerd op reis

Geldzaken

Geld wisselen op de lokale 'zwarte markt' is strafbaar, ga dus niet in op aanbiedingen van handelaren op straat; ook niet als de koers die u geboden wordt een gunstige is. Het gebeurt bovendien vaak dat toeristen door zwarthandelaren worden 'genept' met oud of vals geld.

Meer tips over vakantie en geld

Gezondheisrisico's

Welke inentingen of vaccinaties worden aanbevolen. Het gele boekje bewijst dat u bent ingeƫnt. Neem het altijd mee op reis.

Meer tips over gezondheid op reis

Uw huis veilig achterlaten

De politie beschikt over registratiekaarten waarop u uw kostbaarheden kunt omschrijven. Deze kaarten kunnen helpen bij het opsporen van gestolen bezittingen.

Meer tips over uw huis veilig achterlaten tijdens vakantie

Gevaarlijke stoffen in uw bagage

Kooktoestellen hoe klein ook, voorzien van brandstof, zoals (camping)gastankjes, zijn verboden als (hand)bagage. Ook mag deze brandstof niet 'los' worden meegenomen.

Meer tips over bagage op reis

Vervoer naar en in het buitenland

Overmatig alcoholgebruik en (snelheids)overtredingen worden meestal streng gestraft met een onmiddellijk te betalen geldboete of zelfs gevangenisstraf. De veroorzaker van een ongeluk riskeert in sommige landen zeer zware straffen. Neem dus geen onnodige risico's. En hoe vind ik goedkope vliegtickets.

Meer tips voor goedkope vliegtickets

Lang parkeren Schiphol

Gaat u op reis en wilt u zorgeloos uw auto achterlaten, dan kunt u kiezen uit vele aanbieders. Wij adviseren u om de verschillende tarieven goed met elkaar te vergelijken. Via onderstaande link kunt u meerdere aanbieders met elkaar vergelijken.

Meer informatie lang parkeren Schiphol

In- en uitvoer

Als u binnen de Europese Unie reist kunt helaas geen belastingvrije producten kopen in een taxfree shop op luchthavens en veerboten.

Meer tips over in- en uitvoer van goederen

Ambassades en consulaten

Maak voor de aanvang van een verre reis met bank en familie of vrienden afspraken over het rechtstreeks overmaken van geld in noodgevallen.

Meer tips over ambassade en vakantie

Heeft u nu ook een goede reistip die u graag met ons wilt delen? Neem contact met ons op via facebook of twitter, maar mailen naar info@wereldreisgids.nl mag natuurlijk ook!