Een goede auto voor wintersport nodig? Check de Mercedes SUV

Een auto moet natuurlijk altijd van goede kwaliteit zijn. Je moet je er veilig in voelen, onderweg naar je werk, met kinderen achterin en als je op vakantie gaat. Tijdens de rit naar je wintersportvakantie wordt er misschien wel het meeste van je auto gevraagd. De omstandigheden onderweg kunnen zwaar zijn. En aan het einde van de rit moet de auto vaak nog een berg oprijden. Als je op zoek bent naar een goede en betaalbare auto, kun je het zeker overwegen om een Mercedes SUV te kopen.

Het prijsverschil
Het voornaamste verschil tussen een nieuwe Mercedes SUV en een occasion is, weinig verrassend, de prijs. Op auto’s zit behoorlijk veel afschrijving, zeker in de eerste jaren. Daar kun je als je een occasion koopt, mooi van profiteren. De kwaliteit van auto’s gaat namelijk een stuk minder hard achteruit dan de prijs.

Nu is het aanbod occasions dermate groot dat je ook binnen deze groep grote prijsverschillen kunt zien. Voor een tweedehands Mercedes SUV uit 2021 kun je bijvoorbeeld makkelijk 60.000 euro betalen. Nog nieuwere modellen kunnen zelfs boven de ton uitkomen. Maar als je voor een model van 10 jaar oud kiest, betaal je ongeveer 20.000 euro.

Daarnaast heb je de keuze uit verschillende types. Bij een Mercedes SUV kun je kiezen voor wagens uit onder andere de M-klasse, GLC-klasse en GLE-klasse. Zo kun je de auto die het beste bij jou en je gezinssituatie past aanschaffen.

Let hier op bij een occasion
Een occasion kopen is natuurlijk anders dan een nieuwe auto. Het voertuig is namelijk al gebruikt. Daardoor kun je best wat extra aandacht aan de auto besteden. Check bijvoorbeeld goed de onderhoudshistorie van de auto. En natuurlijk kijk je ook naar de kilometerstand. Je doet er overigens goed aan om je daar niet blind op te staren. Weinig kilometers wil niet zeggen dat een auto beter is. Alleen maar kleine afstanden rijden is niet zo goed voor een auto.

Daarnaast kun je de dealer gerust alles vragen over mankementen en gebreken aan de auto. De verkoper is trouwens verplicht om tekortkomingen aan de auto te melden. En zelf heb je ook een onderzoeksplicht. Daar vallen een proefrit en een aankoopkeuring onder. Het is overigens niet verplicht om een keuring te doen en een proefrit te maken. Verstandig is dit echter wel.

Wat is de levertijd?
Een groot voordeel van een occasion ten opzichte van een nieuwe auto is de levertijd. In een occasion kun je al snel rijden. Terwijl je op een nieuwe auto gemiddeld een klein jaar moet wachten. Hoe zit dat bij een occasion? Dit verschilt. In het beste geval kun je de auto bij wijze van spreken de volgende dag al ophalen. Gemiddeld is de levertijd een week.

Toch is het goed om als je een Mercedes SUV occasion voor de wintersport wilt kopen, dit ruim van tevoren te doen. Zo heb je ruimschoots de tijd om aan de auto te wennen.