De 14 belangrijkste hoogtepunten van Maleisië

Bezienswaardigheden Maleisie

Tijdens uw vakantie door Maleisie is er heel veel te zien. Hieronder vind je de 14 belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten.

1. Kuala Lumpur

KL, zoals de hoofdstad van Maleisië wordt genoemd is in korte tijd uitgegroeid tot een moderne metropool met meer dan een miljoen inwoners. Een stad met veel sfeer en talloze bezienswaardigheden zoals Merdeka Square, het grote plein in het centrum met prachtige historische gebouwen in de omgeving, de grote moskee, het in Moorse stijl gebouwde treinstation en het Nationaal Historisch Museum zijn slechts enkele voorbeelden.

Natuurlijk is je bezoek aan Kuala Lumpur niet compleet zonder genoten te hebben van het prachtige uitzicht vanaf de Petronas Towers, het hoogste gebouw ter wereld! Ook de diverse markten zoals het Art Deco gebouw van de Central Market en de gezellige avondmarkt in Chinatown zijn zeker een bezoek waard. In het centrum van Kuala Lumpur kun je gemakkelijk te voet rondlopen, voor de langere afstanden kun je gebruik maken van de taxi`s die je overal kunt vinden.

Loop ook eens een modern winkelcentrum binnen, op de bovenste etage vind je meestal een groot restaurant met vele kraampjes aan de zijkanten waar je kunt kiezen uit diverse exotische gerechten! Net buiten de stad liggen de Batu grotten waarin honderden kleurrijke beelden staan van Hindoegoden die er vereerd worden; zeker een bezoek waard zijn

Bezienswaardigheden Maleisië: Kuala Lumpur

2. Malacca

De historische stad Malacca kan gezien worden als een groot openlucht museum. De kleine stad die eenvoudig te voet of per fiets verkend kan worden staat boordevol oude koloniale gebouwen, achtergelaten door de Portugese, Engelse en Nederlandse kolonisten. Bezoek bijvoorbeeld het ``Stadhuys`` waarin tegenwoordig een interessant museum is gevestigd, Christ church, St Paul`s church en de vroegere Heerenstraat met tal van Chinese koopmanshuizen die versierd zijn met fraaie gevels. Daarnaast heeft Malacca tal van interessante musea die je zeker moet bezoeken als je meer wilt weten over de geschiedenis en de cultuur van Maleisië. Loop eens binnen bij het ``People`s Museum`` met een soms bizar overzicht van lichaamsverminkingen als schoonheidsideaal.

Bezienswaardigheden Maleisië: Malacca

3. Singapore

De moderne stadstaat, aan het puntje van het vasteland van Maleisië wordt vaak vergeleken met Azië in het klein: een gezellig China town met taoïstische en boeddhistische tempels, een Indiase wijk met Hindoe tempels, de geur van specerijen, een Arabische wijk met moskeeën, overblijfselen van het koloniale tijdperk en natuurlijk futuristische bouwstijlen in de moderne zakenwijk met vele winkels. Singapore heeft alles in een! Vanuit Maleisië kun je eenvoudig naar Singapore gaan met trein of met je eigen huurauto. In Singapore kun je gebruik maken van bus, metro of taxi`s om naar de verschillende bezienswaardigheden te gaan. Bezoek bijvoorbeeld naast bovengenoemde wijken ook de prachtige dierentuin waar je veel dieren ook onderwater kunt observeren en tijdens voedertijd kunt meelopen met de verzorgers. Eigenlijk is je avontuur in Singapore is niet compleet zonder het drinken van de beroemde ``Singapore Sling`` in het indrukwekkende Raffles Hotel waar deze cocktail is uitgevonden.

4. Cameron Highlands

De Cameron Highlands op het vasteland van Maleisië is een plek die je zeker bezocht moet hebben! Door de hoge ligging van het plaatsje Tanah Rata is het er koeler (zo`n 24 C) dan in de rest van Maleisië. Vanuit Tanah Rata kun je uitgebreide wandelingen maken door de prachtige natuur over gemarkeerde paden. Natuurlijk moet je ook een bezoek brengen aan een van de vele theeplantages die je in dit gebied aantreft. Wist je dat de beste thee blaadje voor blaadje geselecteerd wordt in de fabriek? Ook kun je vanuit het gezellige Tanah Rata kun je een bezoek brengen aan de vlinderkwekerij en de diverse fruitgaarden.

Bezienswaardigheden Maleisië: Cameron Highlands

5. Georgetown, Penang

Georgetown, de grootste stad op het eiland Penang heeft een authentiek chinatown waar je uren rond kunt slenteren om de vele oude winkeltjes en mysterieuze tempels te bezichtigen. Een levendige en kleurrijke stad waar fietsrickshaw`s het straatbeeld bepalen! Loop ook eens naar het koloniale district, de plek waar de Engelsen zich voor het eerst gevestigd hebben met Fort Cornwallis, het ``Supreme Court`` en St George`s Church. In de wijk ``Little India`` kun je kleurrijke Hindoe tempels bewonderen in een decor van in sari`s gehulde vrouwen en winkels met exotische specerijen. Je kunt met de bus, motor of fiets een leuke tocht over het eiland maken met stops bij Penang Hill, de slangenkwekerij, kleine dorpen of het strand in het noorden van het eiland.

6. Kota Bharu

De islamitische stad Kota Bharu heeft een leuke, authentieke sfeer; je raakt er nooit uitgekeken! Op de centrale markt vind je stalletjes met diverse groenten en exotisch fruit, probeer zeker de vele lokale gerechten in de restaurants. Bij het onafhankelijkheidsplein zijn verscheidene interessante musea die thema's als godsdienst, geschiedenis en traditionele ambachten als zilver smeden of batik schilderen in de Kampung Kraftangan. Een fietstocht over het rustige platteland is zeker ook aan te raden.

7. Taman Negara

Het oudste oerwoud ter wereld spreekt velen tot verbeelding! Vanuit de plaats Tembeling maakt je een prachtige boottocht naar het hotel in het Nationale park. Onderweg zie je idyllische dorpen, waterbuffels, lokale vissers en misschien wel apen, otters en neushoornvogels! Vanuit het hotel kun je alleen of met een gids prachtige wandelingen door de natuur maken en in observatiehutten gaan speuren naar wild! De dichte begroeiing zorgt ervoor dat de kans om veel wild te zien groter wordt als je verder de rivier opgaat. Echter, alleen al de mystieke geluiden van de jungle en reusachtige bomen zijn de tocht zonder meer waard.

Bezienswaardigheden Maleisië:  Taman Negra

8. Tioman Eiland

Het prachtige eiland aan de Oostkust van het vasteland van Maleisië heeft veel te bieden: snorkelen, duiken, op het strand liggen of wandelingen maken door de ruige natuur op het midden van het eiland. Een paradijs om heerlijk uit te rusten. Op Salang Beach, de mooiste lokatie op het eiland vind je verschillende duikscholen waar je duiklessen kunt nemen.

Bezienswaardigheden Maleisië: Tioman Eiland

9. Cherating

Deze kleine en gezellige badplaats aan de oostkust van het vasteland van Maleisië is ideaal om je vakantie af te sluiten. Prachtige stranden, helder water en een prachtige omgeving die uitnodigt tot het maken van tochten over het platteland. Op ongeveer 40 kilometer afstand ligt de stad Kuantan waar je bijvoorbeeld de batik industrie kunt bezoeken.

10. Kuching

De hoofdstad van Sarawak is zonder twijfel de meest interessante stad van Borneo. Een rustige stad met verschillende bezienswaardigheden en van waaruit je diverse uitstapjes kunt maken. Aan de waterkant kun je het komen en gaan van bootjes bekijken, met op de achtergrond Fort Margherita, gebouwd in de vorige eeuw en zeker een bezoek waard. Het Sarawak museum, één van de beste musea in Azië heeft een oud en een nieuw gedeelte met een uitgebreide collectie die het traditionele leven in Borneo behandelt. Een prima voorbereiding op de rest van je avontuur in Borneo. Andere bezienswaardigheden zijn het Chinese History Museum, de koloniale gebouwen in het centrum, de markt op zondag ochtend langs jalan Satok met allerhande exotische produkten. Vanuit Kuching kun je met het openbaar vervoer, of geregeld door onze agent, eenvoudig een dagtocht maken naar Bako National Park of Semenggok Rehabilitation Centre waar o.a. oeran oetangs worden opgevangen.

11. Lemanak River

Ook "the forgotten trail" genoemd, een prachtig gebied met maagdelijke oerwouden, honderden exotische dieren en planten; de plaats waar de vroegere koppensnellers wonen. Tijdens een bezoek aan deze omgeving moet je natuurlijk een keer overnachten in een "long-house", de traditionele woningen van deze bevolking. Onder één dak leven in verschillende gedeelten meerdere families met vele oude tradities.

12. Headhunter`s Trail

Een beroemde trekking genoemd naar de krijgers in de Kayan oorlog die deze route in vroeger tijden gebruikten. Een tocht door het prachtige Gunung Mulu National Park, het grootste natuurgebied in Sarawak, met vele grotten, limestone formaties en een schitterende flora en fauna. Tijdens de tocht van vijf dagen, loop je per dag ongeveer vijf uur. Een ervaren gids laat je de mooiste plekken zien, voor de maaltijden en de accommodatie wordt gezorgd. In de avond kan het koel worden in de jungle; neem daarom warme kleren mee voor 's avonds, goede trekkingschoenen, lichte katoenen kleding, zonnebrand en zaklamp zijn zeker aan te raden.

Bezienswaardigheden Maleisië: Headhunter's Trail

13. Kota Kinabalu

De hoofdstad van Sabah (kortweg KK genoemd), is gelegen aan de Zuid Chinese zee, voor de kust liggen verschillende eilandjes met mooie stranden en kleurrijk koraal waar je kunt snorkelen, zoals Pulau Manukan en Pulau Gaya. In Kota Kinabalu zijn verschillende bezienswaardigheden zoals het Sabah Museum met interessante informatie over het traditionele leven van de bevolking en over de flora en fauna in Sabah, de moskee, de vis- en fruit markt en het dorp op palen in het zuiden van de stad wat zeker tegen de avond pittoreske plaatjes oplevert.

14. Kinabalu National Park

Meer dan 1000 soorten bloemen en planten, waaronder orchideeën en rododendrons en bijna alle dieren die in Borneo leven, komen voor in dit park. Vanuit Kota Kinabalu start de trip naar dit park, waarbij je kunt kiezen uit het maken van een trekking door het park waarbij je onder andere de warmwaterbronnen bezoekt, of een beklimming van de top van Mout Kinabalu, met zijn 4101 meter de hoogste berg tussen de Himalaya en nieuw Guinea. Een beklimming die iedereen met een normale conditie kan doen. Onderweg kun je genieten van spectaculaire uitzichten en een onvergetelijke zonsopgang vanaf de top.

Bezienswaardigheden Maleisië: Kinabalu NP

Reageer

Deel hier je tips, ervaringen of vragen over bezienswaardigheden in Maleisië: