Bezienswaardigheden en de weersverwachting

Informatie Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. De naam Tenerife komt voort uit de taal van de Guanchen en betekent “witte berg". Deze naam is overduidelijk gebaseerd op de hoogste berg van Spanje, de Pico del Teide. Deze 3718 meter hoge vulkaan ligt in het midden van het eiland en maakt deel uit van het nationale park dat ieder jaar vele duizenden bezoekers telt. De top is wisselend bedekt met sneeuw, gehuld in wolken of zwaveldamp.

Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische oorsprong. Het binnenland is erg aantrekkelijk en badplaatsen als Los Cristianos en Playa de las Americas staan garant voor onbekommerd vakantieplezier. Het eiland is gedeeld door hoge bergformaties waarbij de hellingen uitlopen tot aan de zee. De noordelijke helft van Tenerife heeft vruchtbare valleien en uitgestrekte bananenplantages. De omgeving van de vulkaan de Pico del Teide, Las Canadas en de vallei van Orotava hebben veel natuur. Tenerife heeft op een paar uitzonderingen na, zwarte lavastranden. Hier vindt u informatie en aanbiedingen voor een relaxte vakantie Tenerife.

Informatie Tenerife

Hoofdstad: Santa Cruz

Munteenheid: euro

Taal: Spaans

Tijdsverschil: -1 uur

Beste reistijd: gehele jaar

Vliegtijd: ca 5 uur (vanaf Amsterdam, Schiphol)

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten op Tenerife?

Tijdens uw zonvakantie Tenerife kunt u de volgende bezienswaardigheden gaan bekijken:

Puerto de la Cruz
Dit is een gemeente in de Spaanse povincie Santa Cruz de Tenerife in de regio Canarische Eilanden met een oppervlakte van 9km2. Deze stad ligt aan de noordkust van Tenerife in de vallei van La Orotava aan de voet van de vulkaan de Teide.

De piramide van Guimar
Er staan bij Guimar nu nog zes piramiden met een rechthoekige plattegrond. Vroeger waren het er negen. Ze lijken sterk op de piramiden die door de Maya's en de Azteken in Mexico gebouwd werden. De zes piramiden zijn daardoor tot de dag van vandaag een mysterie voor de archeologen.

Loro parque
Loro parque is één van de belangrijkste attracties van Tenerife. Een tropisch park met veel zoogdieren, vogels en bijvoorbeeld prachtige drakenbomen. Zo zijn er jaguars, een haaien-aquarium, gorrila's en een vistoren, tot acht meter gevuld met een school vissen. Daarnaast verzorgt Loro Parque ook nog shows met dolfijnen, zeehonden en papagaaien.

Parque Nacional del Teide
Uiteraard heeft ook Tenerife een nationaal park, Parque Nacional del Teide. Hier bevind zich onder andere Las Canadas, zeven zandplateaus die zijn ontstaan door het instorten van oude kraters. Ook het observatorium, Izana-sterrenwacht bevind zich hier. Om de top van de vulkaan, Pico del Teide, te bereiken zal men een vergunning moeten aanvragen.

Kaart van Tenerife

Weerbericht Tenerife

Playa de las Américas

14 daagse weersverwachting Playa de las Américas
Vandaag
Onbekend
- °c
Vandaag
Onbekend
- °c

Vindt hier de beste deals voor een accommodatie op Tenerife!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!