Bezienswaardigheden Gran Canaria

Informatie Gran Canaria

Duinen, stranden, vissersdorpjes, holwoningen, bergkammen, nauwe dalen – aan afwisseling geen gebrek op Cran Canaria. Iedere ochtend biedt Gran Canaria dezelfde aanblik. Tussen de bananenstruiken zijn de mannen druk in weer met machetes. Tomatenplukkers oogsten rijpe vruchten. Vissers varen in hun bootjes de zee op. Ezels trekken ploegen over de akkers en in de straten van Las Palmas loopt het verkeer vast. Kortom er is een nieuwe dag op Gran Canaria aangebroken.

Gran Canaria ligt in het hart van het archipel en is het op twee na grootste eiland. Met 710.000 bewoners is het een van de dichtstbevolkte eilanden en omvat meer dan de helft van het totaal aantal bewoners van de archipel. Al in de tijd van Homerus schreef men dat het op dit eiland 'eeuwig lente' was. Nu is Gran Canaria een van de belangrijkste vakantiebestemmingen van Europa. Hier vindt u informatie en aanbiedingen voor een relaxte zonvakantie Gran Canaria.

Informatie Gran Canaria

Hoofdstad: Las Palmas

Munteenheid: euro

Taal: Spaans

Tijdsverschil: -1 uur

Klimaat: Subtropisch met zomerse temperaturen en zeer weinig neerslag van april t/m oktober. Gemiddelde maximum temperatuur op Gran Canaria in de zomer is ca 28 graden. (weersverwachting Gran Canaria)

Beste reistijd: november - april

Vliegtijd: ca 4,5 uur (vanaf schiphol)

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden op Gran Canaria?

Las Palmas
De hoofdstad Las Palmas ligt in het noordoosten en heeft een koloniaal verleden, terug te vinden in de diverse musea. Gecombineerd met de stranden in het zuiden waar de zon het gehele jaar aanwezig is maakt het eiland tot een geliefd oord voor toeristen. Las Palmas is de grootste stad van de archipel en is al sinds de stichting in 1478 een belangrijke haven voor alle schepen die rond het Afrikaans continent voeren. Hollandse piraten hebben in 1599 de stad geplunderd.

Maspalomas
Maspalomas in het zuiden is een van de grootste toeristencentra van geheel Spanje. Het is aangelegd rond het Playa del Ingles met zijn vele bars, restaurants, discotheken en niet te vergeten de goudgele stranden. In Maspalomas bevindt zich ook het enige naaktstrand van Gran Canaria. Ongeveer 10 km ten noorden van Maspalomas ligt het Palmitos Parque, een park met 1500 vogelsoorten aangekleed met tropische planten.

Playa del Ingles
Staat vooral bekend om zijn 8 km lange zandstrand tot aan de vuurtoren van Maspalomas. Het duinlandschap doet denken aan de Sahara. Een fijn zandstrand om te zwemmen en te wandelen. In het stadscentrum is het een gezellige drukte met talloze bars, café's en restaurants. Bazaarachtige shopcenters zoals Cita, Jumbo, Metro of Kasbah met een doorlopende vrolijke stemming tot in de vroege uurtjes. Ook (mini)golfers, tennisers en watersporters vinden hier goede omstandigheden.

San Agustin
Aan de Zuidoostelijke kust ligt het strand van Playa de San Agustin. Het is er iets rustiger dan op de standen bij de grotere badplaatsen. In plaats van de massatoeristen komt hier de lokale bevolking graag naar toe. Het strand is zo'n halve kilometer lang, perfect om te snorkelen en te duiken, er zijn uitstekende visrestaurantjes en een goede busverbinding met Playa del Ingles.

Kaart van Gran Canaria

Boek hier voordelig een hotel of appartement op Gran Canaria!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!