Bezienswaardigheden en hoogtepunten

Informatie Ibiza

Hoofdstad: Ibiza stad

Munteenheid: euro

Taal: Spaans

Tijdsverschil: geen

Klimaat: Subtropisch met zomerse temperaturen en zeer weinig neerslag van april t/m oktober. Gemiddelde maximum temperatuur op Ibiza in de zomer is ca 29 graden. (zie hieronder het weerbericht van Ibiza)

Beste reistijd: mei - juni en september - oktober

Vliegtijd: ca 2,15 uur (vanaf schiphol)

Op dit hippie eiland in de Middellandse zee komen jaarlijks miljoenen toeristen voornamelijk om te feesten. Ibiza staat inmiddels bekend om zijn clubs en house-feesten. Vele wereldberoemde dj's treden daar het hele jaar door op. Maar wie even aan het feestgedruis weet te ontsnappen ontdekt dat Ibiza veel meer te bieden heeft. Bijvoorbeeld Ibiza stad heeft ook een prachtig historisch centrum dat zeker het bezichtigen waard is. Kortom een een zonvakantie Ibiza kan ook zeker zeer relaxed zijn!

Ibiza Stad
De stad Ibiza (ook wel bekend onder de Catalaanse naam Eivissa) is de hoofstad van het gelijknamige Spaanse eiland in de Middellande Zee. De vaste bevolking is weliswaar klein, maar dat aantal zwelt enorm aan door de toestroom van bezoekers en seizoenarbeiders in het hoogseizoen. Want het toerisme – vooral het nachtleven dat jongeren aanspreekt – is de drijfveer van de economie op dit eiland van de Balearen.

De stad Ibiza, boven de haven die jarenlang de toegang van het eiland is geweest, heeft niet te lijden gehad onder dezelfde intensieve ontwikkeling die overal elders zichtbaar is. Vanuit zee komend, zou ze nog door een reiziger uit het verleden herkend worden. De Kathedraal troont trots op haar berg boven een netwerk van straatjes en stegen en lukraak neergezette witte gebouwen, terwijl de massieve 16e-eeuwse muren die de stad in de loop van de tijden hebben beschermd er nog steeds staan.

Dat wil niet zeggen dat Ibiza een saai stadje is. Het is 's morgens wat minder druk, omdat er niet veel voorzieningen zijn en omdat dan de feestvierders hun hotels buiten de stad hebben opgezocht. Dit is een goed moment om de vele en uiteenlopende boetiekjes en winkels te verkennen, of ontspannen te gaan eten bij de haven met uitzicht op de baai. Als de avond nadert lopen de bars vol en begint de nachtelijke actie.

De oude stad (D'Alt Vila, letterlijk de 'hoge stad') moet te voet worden verkend. De spectaculaire toegang is over een ophaalbrug en door de Tablaspoort, geflankeerd door stenen beelden, vanwaar een bestrate binnenhof naar het hoofdplein voert. Klim naar de kathedraal om op verschillende niveaus van het prachtige uitzicht te genieten vanaf grote terrassen en door bressen in de vestingmuren. Hier is het bijna mogelijk te geloven dat je in de tijd bent teruggegaan, naar een historische oase in het drukke moderne leven.

Hoogtepunten Ibiza

  • Het nieuwe museum in D'Alt Vila, waar de lange geschiedenis van dit Unesco-Werelderfgoed te zien is.
  • Een wandeling langs de jachthaven, om het soort jacht te zien dat je je zou kunnen permitteren als je de loterij zou winnen …. Maar dan wel twee keer.
  • Het kleine maar interessante Museum van Moderne kunst op de Plaza de la Catedral.
  • De stranden bij Ibiza stad, het familievriendelijke Talamanca en Figueretes.
  • De begraafplaats van de Puig des Molins, voor graven die de voormalge bewoners van het eiland hebben achtergelaten, vanaf de Carthagers tot nu.
  • Het monument aan de haven voor de vele piraten die ooit de wateren rond Ibiza onveilig maakten.

Weerbericht Ibiza

Ibiza-stad

14 daagse weersverwachting Ibiza
Vandaag
Onbekend
- °c
Vandaag
Onbekend
- °c

Boek hier een voordelige accommodatie op Ibiza!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Vakantie aanbiedingen Ibiza