Last minute aanbiedingen en weersverwachting Mallorca

Informatie Mallorca

Hoofdstad: Palma de Mallorca

Munteenheid: euro

Taal: Spaans

Tijdsverschil: geen

Klimaat: Het weer op Mallorca wordt bepaald door een subtropisch klimaat met zomerse temperaturen en zeer weinig neerslag van april t/m oktober. Gemiddelde maximum temperatuur op Mallorca in de zomer is ca 30 graden. 

Beste reistijd: mei - juni en september - oktober

Vliegtijd: ca 2 uur (vanaf schiphol)

Dit is zonder meer één van de populairste vakantiebestemmingen in Spanje. Jaarlijks bezoeken ca. 12 miljoen toeristen dit eiland. Veel toeristen komen er alleen om te relaxen en te zonnen en zien ze vaak weinig van het eiland. Dat is jammer omdat er genoeg te zien is. Hier vindt u informatie en aanbiedingen voor een relaxte zonvakantie Mallorca! De hoofdstad van Mallorca is bijvoorbeeld zeker een bezoekje waard.

Palma de Mallorca
Palma, aan de zuidkust van het eiland Mallorca, is de hoofdstad van de Spaanse Balearen. Na het gebruikelijke Europese verleden van strijd (in de loop van de eeuwen onder andere bezet door Feniciërs, Romeinen, Vandalen, Byzantijnen en Spanjaarden), werd de haven in de 17e eeuw uitvalbasis voor piraten, om vervolgens in de 19e eeuw tot bloei te komen. Maar alles veranderde met de komst van het toerisme vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw, waardoor de traditionele cultuur van Palma geheel op zijn kop werd gezet. Jaarlijks komen er zo'n tien miljoen bezoekers, dus het niet echt een stad om rustig te ontspannen.

Toch dateren veel van de mooie gebouwen nog van de tijd van voor het toerisme. Wie per boot aankomt ziet de beroemde gotische kathedraal boven het oude Almudainapaleis, ooit de residentie van Moorse koningen. Aan de linkerkant een elegante promenade langs de zee met grote hotels en een jachthaven. Aan de rechterkant een kijkje op de beroemde witte stranden van Palma. En boven dat alles de witte ronde muren van het imposante 14e eeuwse Bellverkasteel.

Het historische kader wordt omgeven door een kosmopolitische moderne stad. In het hart daarvan vinden we het langgestrekte, door de bomen belommerde centrale plein (Es Born), de ideale plek om een kop koffie te drinken in het centrum van het drukke sociale leven, vlak bij de exclusieve winkels aan de Avenida Rey Jaime III.

Al is toerisme alom, Palma bewaart een zeker gevoel voor geschiedenis. Los van de vele grote historische gebouwen, is er heel veel lokale architectuur voor diegenen die het originele karakter ervan op prijs weten te stellen. Zo verdienen bijvoorbeeld de barrios (de verschillende wijken) een nadere verkenning – één van de meest interessante is Portella, achter de kathedraal. Hier vinden we smalle straatjes, 15e eeuwse herenhuizen en Moorse monumenten, naast oude baden. Het genoegen wordt nog vergroot in de wetenschap dat toeristen hier slechts voor zon, zee en nachtleven komen, en dit allemaal missen.

Hoogtepunten Mallorca

  • De Drachgrot, een bijzonder complex van vier grotten met duizenden stalactieten.
  • De 15e eeuwse La Lonja, ooit de beurs van de stad, nu museum.
  • Het flamboyante Palacio Vivot, een nationaal monument, en het nabijgelegen 14e eeuwse klooster van St. –Franciscus.
  • Een tochtje naar de centrale markt op de Plaza Olivar, koopjes op de zaterdagse vlooienmarkt aan de Avenida Gabriel Alomar i Villalonga (bijna net zo lang als de naam).
  • De schat van de kathedraal, waaronder verluchte manuscripten, artefacten met juwelen en relikieën van heiligen, in de sacristie tentoongesteld.

Plattegrond Mallorca

Weerbericht Mallorca

Palma de Mallorca

14 daagse weersverwachting Palma de Mallorca
Vandaag
Onbekend
- °c
Vandaag
Onbekend
- °c

Boek hier voordelig je accommodatie op Mallorca!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!