Bezienswaardigheden

Zonvakantie Lanzarote

Isla del Fuego of Vuureiland, met zijn vuurbergen, lavavelden en lavagrotten valt niet alleen op door zijn bizarre 'uiterlijk'. Opvallend zijn ook de vakantiebestemmingen die vaak nog een authentieke sfeer hebben of mooi zijn geintegreerd in het landschap. Puerto del Carmen, het toeristencentrum van Lanzarote, Costa Tequise en Playa Blanca zijn prettige verblijfplaatsen waar u optimaal kunt genieten van een heerlijke zonvakantie Lanzarote.

Het grootste deel van het eiland bestaat nog steeds uit vulkanen en in totaal liggen er ongeveer 300 op het eiland. Overal op het eiland vind je dan ook zwarte lava terug. Lanzarote heeft aan dit vulkaanlandschap zelfs een nationaal park 'Timanfaya' te danken. Dit park is genoemd naar de grootste vulkaan die in in dit gebied te vinden is. Het gebied wordt ook wel Montanas del Fuego (vuurbergen) genoemd.

Informatie Lanzarote

Hoofdstad: Arrecife

Munteenheid: euro

Taal: Spaans

Tijdsverschil: -1 uur

Klimaat: Subtropisch met zomerse temperaturen en zeer weinig neerslag van april t/m oktober. Gemiddelde maximum temperatuur op Lanzarote in de zomer is ca 27 graden.

Beste reistijd: november - april

Vliegtijd: ca 4,5 uur (vanaf schiphol)

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden op Lanzarote?

Costa Tequise
Dit ligt ten nooroosten van de hoofdstad Arrecife aan de oostkust van het eiland. In Costa Tequise kunt u genieten van de gele zandstranden, veelal aan de baai gelegen. Het grootste en drukste strand is Las Cucharas bij het centrum van Costa Tequise. De zeebodem loopt hier geleidelijk af en door de altijd aanwezige wind is het een ideale plek om te surfen. Andere stranden zoals El Jabillo, Los Charcos en El Ancia liggen aan een kleine baai met rotsplateaus.

In het centrum van Costa Tequise en aan de gezellige boulevard treft u restaurants, barretjes en een aantal uitgaansgelegenheden aan. Naast watersporten kunt u er ook prima golfen op de 18-holes baan.

Puerto del Carmen
Dé badplaats op Lanzarote is Puerto del Carmen met zijn typische witte lage gebouwen, hier kan men alle mogelijke sporten beoefenen en vindt men genoeg toeristische attractie om je niet te vervelen. Het lange strand bestaat uit meerdere licht bruine stranden, onder andere: Playa Blanca een rustig badplaatsje vooral voor gezinnen die behoefte hebben aan strand, zee en zon, Playa de los Pocillos, en Playa de Famara, ten noorden van Arrecife, ideaal voor (wind-)surfers.

Dan is er nog de Playa de las Conchas op het eilandje La Graciosa, deze wordt als het mooiste van de Canarische Eilanden beschouwd, een duinlandschap en enkele vulkanen, waaronder de Argujas Grandes. Ideaal voor mensen die rust zoeken, willen vissen of duiken. Vanaf dit eilandje heeft men uitzicht op de onbewoonde eilandjes Alegranza, Montana Clara en Roque del Este.

nationale park "Timanfaya"
In het nationale park "Timanfaya" mag alleen per georganiseerde busreis worden bezocht. Weer een natuurgebied dat terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier kun je excursies op kamelen ondernemen, en door water is de gaten in de grond te laten lopen geisers creëeren.

Boek hier een voordelige accommodatie op Lanzarote

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!