Bezienswaardigheden en weersverwachting

Informatie Fuerteventura

Brede zandstranden en een heerlijke verfrissende passaatwind, dat zijn de kenmerken. Maar er is meer. De oases en lavagebieden in het binnenland. Of het imposante duinengebied bij Corralejo. Het authentieke Corralejo zelf is trouwens bijzonder gezellig, voldoende terrassen, tapasbars en restaurtants om de dag aangenaam door te komen. Ook Jandia en Costa Calma, twee plaasten in het zuiden van Fuerteventura, zijn zeer geschikt voor een fijne vakantie. Een zonvakantie Fuerteventura is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van zon, zee en strand. Door de vrijwel constante passaatwind is dit eiland ook geliefd bij windsurfers en kitesurfers.

Het symbool voor Fuerteventura is de geit, deze dieren kan men dan ook geregeld tegenkomen. De hoofdstad van Fuerteventura is Puerto del Rosario. Twee aanraders om hier te bekijken zijn de kerk Nuestra Senora del Rosario, vanweg onder andere de klassieke gevel, en het museum Casa Museo de Unamuno, hier woonde Miguel de Unamuno, filosoof en schrijver, en kan men het interieur van deze schrijver bezichtigen.

Ook interessant:
De vulkanische vorming van de Spaanse en Portugese eilanden

Informatie Fuerteventura

Hoofdstad: Puerto del Rosario

Munteenheid: euro

Taal: Spaans

Tijdsverschil: -1 uur

Beste reistijd: gehele jaar

Vliegtijd: ca 4,5 uur (vanaf schiphol)

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden op Fuerteventura?

Hieronder staan een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden die u tijdens een zonvakantie Fuerteventura kunt bezichtigen:

# Corralejo
Corralejo ligt in het noorden en is één van de bekender plaatsjes op Fuerteventura. Van hieruit vertrekken regelmatig boten naar het eilandje Los Lobos. Vooral het water bij Corralejo wordt gewaardeerd door de toeristen, helder met veel vis. Deze vissen kan men bezichtigen door middel van een boor met glazen bodem. Het Parque natural de las dunas de Corralejo is een prachtig beschermd duinengebied met prachtige 20 km lange witte stranden. Daarnaast is het moderne kerkje Plaza de la Iglesia een bezienswaardigheid.

# Caleta de Fustes
Caleta de Fustes ligt in het midden van de oostkust en is vooral rustig. Bij uitstek de plek op Fuerteventura voor jonge gezinnen, mede dankzij het bungalowpark Barceló Club El Castillo. Ook hier is duiken weer een favoriete bezigheid evenals windsurfen. In de haven heeft men de mogelijkheid om de benodigheden om te duiken en te surfen te huren.

# Costa Calma
Costa Calma is het moderne gedeelte van het eiland, mede dankzij het feit dat hier geen historisch gedeeltes zijn, alles is hier nieuwbouw. Dit is een ideale plek voor (wind-)surfers en strand aanbidders. Prachtig windstraand en heldere zee. Eén van de bezienswaardigheden hier is Zoo Parque de los Camellos, een prachtig park met veel exotische vogelsoorten en zoogdieren. Eén van de attracties bij dit park is een kamelentocht en papagaaienshows.

# Jandía
Dan is er nog het schiereiland Jandía met zijn oneindige witte stranden, de prachtige golven die ideaal zijn voor de surfers en het strand bij Barlovento waar men mooie plekken vindt om te duiken. Het is een plek voor alle leeftijdsgroepen.

Kaart van Fuerteventura

Vindt hier de beste deals voor een hotel of appartement op  Fuerteventura!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!