Informatie en bezienswaardigheden 

Tanzania

Op vakantie naar Tanzania? Hier vindt u informatie en de 7 belangrijkste bezienswaardigheden voor een rondreis Tanzania. Wildparken, safari en de wildernis is niet alles wat Tanzania te bieden heeft. Het landschap van Tanzania is afwisselend met savannes, hoogvlaktes en dalen. De bekendste plek in het land is de berg Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld en tevens één van de grootste vulkanen die ooit uit de aardkorst wist te barsten. Op heldere dagen kun je hem al vanaf een afstand van 160 kilometer zien. De top ligt maar drie graden onder de evenaar, maar is altijd bedekt met sneeuw en ijs. De piek Uma is 5.895 meter hoog en wordt met recht `het dak van Afrika genoemd`.

Praktische informatie Tanzania

Hoofdstad: Dodoma

Religie: Christelijk (30%), Islam (35%)

Taal: Swahili

Staatsvorm: Republiek

Visum: voor een vakanie Tanzania is een visum vereist

Munteenheid: Tanzaniaanse shilling

Tijdsverschil: + 2 uur, in de zomer +1 uur

Beste reistijd Tanzania: juni t/m oktober (weersverwachting Tanzania)

Meer reisinformatie Tanzania

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Tanzania?

Hier vindt u een korte beschrijving van de 7 belangrijkste bezienswaardigheden en hoogte punten, die u tijdens uw vakantie naar Tanzania niet mag missen.

1. Arusha

Het stadje Arusha ligt vlakbij het internationale vliegveld Kilimanjaro. Arusha heeft een leuke lokale markt, waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Arusha National Park, een van de weinige parken waar je te voet doorheen kunt wandelen.

2. Lake Manyara Nationaal Park 

Het Manyara meer is een indrukwekkend gezicht. Op de achtergrond verheft de Riff valleimuur zich tot een hoogte van honderden meters, met hieronder een lange groene streep water. Hier vind je nijlpaarden, olifanten en kuddes buffels. Het zoutmeer staat bekend om de vele vogelsoorten, waaronder roze flamingo's, pelikanen en ooievaars. Maar het park is vooral bekend om de leeuwen die hier in de bomen slapen….

3. Serengeti Nationaal Park 

Serengeti betekent uitgestrekte vlakten, en het is makkelijk te begrijpen waarom de bewoners het park deze naam hebben gegeven. Heel indrukwekkend zijn de granieten aardlagen die je tegenkomt in de uitgestrekte vlakten. In dit park wonen vele miljoenen beesten, die elk jaar een vast bewegingspatroon volgen. In april trekken ze naar het westen van de Serengeti, vanwaar velen rond juli-augustus verder trekken naar de Masai Mara in Kenia. Eind oktober-november trekken ze dan weer terug naar het zuiden.

4. Ngorongoro Nationaal Park

De Ngorongoro Conservation Area is een van de meest bezochte parken met als hoogtepunt de Ngorongoro krater met een doorsnede van bijna 20 kilometer. In de krater leeft een dierenwereld op zich, ze kunnen de krater niet verlaten en zijn dus op elkaar aangewezen. De volgende dag breng je in de beroemde krater door, die met zijn 30.000 dieren ook wel de 'Ark van Noach' wordt genoemd. De krater wordt omgeven door een steile muur van bossen. Het ecosysteem bestaat uit graslanden, moerassen, meren, rivieren bossen en droge gebieden met zandduinen. In de krater leeft een vaste populatie van leeuwen, olifanten, buffels, nijlpaarden, gnoes, apen, luipaarden, neushoorns, hyena's en luipaarden.

5. Tarangire Nationaal Park

Het park heeft een afwisselend landschap met baobabs, sausage trees en moerassen. Ook is er natuurlijk veel wild te ontdekken.

6. Kilimanjaro

Voor de liefhebbers van een trektocht mag de beklimming van de Kilimanjaro tijdens een reis door Tanzania eigenlijk niet ontbreken. De Kilimanjaro is op twee manieren te beklimmen, via de Machame route of de Marangu route. De Machame route is zwaarder & steiler, en daardoor natuurlijk ook rustiger. Je slaapt tijdens deze trekking in tenten. De Marangu route is makkelijker begaanbaar en minder steil.

7. Zanzibar

Zanzibar heeft prachtige witte zandstranden en een schitterende onderwaterwereld met prachtige koraalriffen, en een gezellige hoofdstad Stone Town. Het eiland ligt op circa 40 kilometer afstand van Tanzania en is gemakkelijk bereikbaar per ferry of vliegtuig. Deze parel in de Indische oceaan is echt een bezoekje waard en een perfecte afsluiting van je vakantie in Oostelijk Afrika!

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Tanzania!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!