Informatie en bezienswaardigheden 

Kenia

Op vakantie naar Kenia? Kenia is een geweldig land met prachtige bezienswaardigheden. Rijke tradities, typische haar- en kledingdracht, voor ons vreemde gewoonten, exotische gerechten en vruchten dragen hieraan bij. De bevolking spreekt goed Engels, omdat Kenia sinds 1963 onafhankelijk van Groot-Brittannië is. Naast Europeanen leven er veertig etnische groepen in Kenia. Al deze groepen houden hun cultuur en stamgebruiken in ere. De Bantoes vormen de grootste en bekendste groep. De bevolking van Kenia is vriendelijk en buitengewoon hartelijk. Overal word je vriendelijk geholpen. Niet voor niets luidt een spreekwoord in Kenia: "Hoe meer gasten iemand ontvangt, des te gunstiger de goden hem gestemd zijn." Een rondreis Kenia wordt vaak gecombineerd met Tanzania.

Praktische informatie Kenia

Hoofdstad: Nairobi

Staatsvorm: Republiek
Religie
: Protestant (38%), Katholiek (28%), Moslim (6%)

Taal: Engels, Swahili

Visum: Vooraf moet u voor een reis naar Kenia online een visum aanvragen

Munteenheid: Keniaanse shilling

Tijdsverschil: + 1 tot 2 uur

Beste reistijd Kenia: Koele droge tijd: juni tot oktober, hete droge tijd is van november tot februari (weersverwachting Kenia)

Meer reisinformatie Kenia

De 7 belangrijkste bezienswaardigheden van Kenia

Hier vindt u een korte beschrijving van de 7 belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten die uw tijdens een vakantie naar Kenia niet mag missen.

1. Nairobi

Nairobi, de hoofdstad van Kenia is het economische en politieke centrum van het land. Hier vind je een aantal bezienswaardigheden zoals het Nationale Museum en het huis van Karen Blixen (Out of Africa).

2. Mombasa

Aan de Indische Oceaan ligt Mombassa, een oude handelsstad met een markt en een Portugees Fort. In de omgeving van Mombassa liggen schitterende stranden met prima hotels.

3. Masai Mara

Masai Mara is het beroemdste park in Kenia, dat grenst aan het Serengeti Park in Tanzania. Jaarlijks trekken miljoenen dieren van de Serengeti naar Masai Mara en weer terug. In het park kan je kennismaken met de Masai, een van de oorspronkelijke stammen uit Kenia. Het zijn lange, mooie mensen in felgekleurde kleren met de onafscheidelijke speer om hun middel. Kortom, het Masai Mara Park is een van de bekendste parken van Kenia, dat je zeker niet mag overslaan.

Rondreis Kenia: Masai dans

4. Het Amboseli park

Het Amboseli park ligt aan de voet van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Hier vind je een grote verscheidenheid aan wilde dieren, zoals de leeuw, olifanten, cheetah, hyena, giraffes, zebra's en het wildebeest. Amboseli is een van de oudste parken in Kenia en staat bekend om de prachtige zonsondergangen. Aan het einde van de dag komt het wild weer tevoorschijn en het uitzicht op de Mount Kilimanjaro is overweldigend…

5. Samburu

Samburu ligt ten noorden van Mount Kenya. Het landschap is prachtig, met ravijnen begroeid door acacia's, vulkanische gesteenten en grillige heuvels . Hier kun je ook de Gerenuk Gazelle vinden, en verder nog krokodillen, struisvogels, gazellen, apen en nog vele andere diersoorten.

6. Lake Nakuru

Lake Nakuru is het bekendste meer van Kenia, met een grote verscheidenheid aan vogels. De grootste attractie zijn de duizenden flamingo's die het meer een roze kleur geven. Verder vind je hier neushoorns, giraffen, de buffel, het luipaard en nog vele andere diersoorten.

7. Mount Kenya National park

Dit park ligt rondom de Mount Kenia. De met sneeuw bedekte top kan op heldere dagen worden gezien, maar is vaak omringd door wolken. Het park heeft een gevarieerde vegetatie, afhankelijk van de hoogte. Hier kan je het wilde zwijn, de mongoose, olifanten, luipaarden en neushoorns zien.

Mount Kenya NP

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Kenia!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!