Bezienswaardigheden 

Weekendje Florence

Vindt hier de beste deals voor een weekendje Florence!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Stad: Florence

Munteenheid: euro

Taal: Italiaans

Tijdsverschil: geen

Klimaat: Mild klimaat met voldoende regen gedurende het jaar. Gemiddelde maximum temperatuur in Florence in de zomer is ca 30 graden. (weersverwachting Florence)

Beste reistijd: april - juni en september - oktober

Vliegtijd: ca 1 uur en 30 minuten (vanaf schiphol)

FLORENCE WEATHER

Florence is het culturele centrum van Italie en wellicht van de westerse wereld. De stad staat bol van de musea, prachtige gebouwen en wereldkunstschatten, en de nog onbedorven laatmiddeleeuwse stad toont duidelijk haar belang voor de culturele en politieke ontwikkeling van Europa. Een weekendje Florence is dan ook zeker een aanrader!

Bezienswaardigheden weekendje Florence

Het architectonische juweel van Florence is zonder meer de kathedraal van Santa Maria del Fiore, bekend als de Duomo, een gotisch meesterwerk. De prachtige koepel werd gebouwd door Filippo Brunelleschi, binnen zijn prachtige fresco's te zien van sommige van de grootste kunstenaars van Italie.

De Campanile (gedeeltelijk door Giotto ontworpen) en het baptisterium zijn ook een bezoek meer dan waard. Het baptisterium begon als Romeinse tempel, de bronzen deuren behoren tot de vroegste grote bonsgietsels uit de renaissance. Zowel de koepel als de toren zijn open voor bezoek en bieden prachtig uitzicht over de daken van de stad. In het centrum van de stad, op de Piazza della Signoria, staat de indrukwekkende Neptunusfontein van Bartolomeo Ammanati. Deze fantastische marmeren sculptuur bevindt zich aan het einde van een Romeins aquaduct, dat nog steeds werkt. Een wandeling door de straten onthult vele renaissancistische architectonische meesterwerken, waaronder Brunelleschi's Ospedale degli Innocenti, de Pazzikapel in de kerk Santa Croce, Michelangelo's werk in de San Lorenzo en de Laurentiaanse bibliotheek.

Het renaissancistische Florence werd overheerst door De' Medici, van de 15de tot de 18de eeuw de machtigste familie in de stad. Zij waren de beschermers van veel kunstenaars en de twee grootste musea van de stad, de Uffizi en het Pittipaleis, werden gebouwd voor hun kunstcollecties. De Uffizi werd in 1591 voor bezoek opengesteld, waarmee het één van de van de eerste musea van Europa werd. Tegenwoordig huisvest de Uffizi de grootste collectie Italiaanse en Florentijnse kunst ter wereld. Aan de overkant van de rivier vinden we het Palazzo Pitti, dat enkele van de particuliere werken van de familie De' Medici bevat, naast een groot aantal renaissancistische meesterwerken, waaronder verscheidene van Rafaël en Titiaan, en een grote verzameling moderne kunst. Naast het paleis liggen de prachtige Bobolituinen, met een veelheid aan interessante beeldhouwwerken.

De rivier de Arno stroomt door het centrum van Florence, en wandelend langs de oever kun je genieten van de onbedorven horizon van koepels en torens. Vergeet vooral niet de Ponte Vecchio te bezoeken, waarop huizen en winkeltjes staan. Dit is de enige brug in de stad, in 1345 gebouwd, die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd.

Hoogtepunten weekendje Florence

  • De Duomo – deze kathedraal speelt een overheersende rol in de skyline van Florence en is de schilderachtigste ter wereld. In 1466 voltooid, na 170 jaar werk, kan zij 30.000 mensen bevattten. Het koepeldak is symbolisch voor de renaissancistische kunst en cultuur en heeft een hoogte van 114,5 m.
  • De Uffizi – één van de beroemste musea ter wereld, met een collectie van wereldwijd bejubelde meesterwerken, waaronder werken van Da Vinci, Michelangelo en Rembrandt, beslist overweldigend. Tip: boek hier alvast u tickets zodat u niet uren in de rij hoeft te staan.
  • Het Palazzo Pitti
  • De Loggia dei Lanzi, met beeldhouwwerken in de openlucht
  • Een picknick in de Bobolituinen – van hier kun je over de stad uitzien en ook een prachtige collectie beelden bekijken.
  • De kerken San Miniato al Monte, Santa Maria Novella, Santo Spirito en Orsanmichelle.

Klimaat Florence

Het klimaat verschilt tussen de heuvels en dalen, maar over het algemeen is het klimaat mild, met voldoende regen. Juli en augustus zijn de heetste maanden, met een gemiddelde temperatuur van ca 30 graden, en 's winters kan het in de bergen vriezen, maar dan is het naar beneden toe milder.

Beste reistijd Florence

De beste maanden voor een weekendje Florence zijn van april tot juni, september en oktober. Dan heeft u de meeste kans op goed weer en is het minder druk. Midden in de zomer is het namelijk ontzettend druk in Florence.

Aanbiedingen weekendje Florence