Alles over reizen naar Costa Rica

Informatie Costa Rica

Op vakantie naar Costa Rica? Dit land staat vooral bekend vanwege de prachtige natuur. Met zo veel ecosystemen en habitats, parken en reservaten is Costa Rica het ideale land om de diversiteit van de Amerikaanse tropen te ervaren. Het is echt een natuurland en een bezoek aan één van de vele natuurparken is dan ook een must tijdens een rondreis Costa Rica.

Praktische informatie Costa Rica

Hoofdstad: San Jose

Talen: Spaans

Religie: Rooms-Katholiek, Protestant

Visum: Nee (bij verblijf korter dan 90 dagen)

Beste reistijd Costa Rica: december t/m april (weersverwachting Costa Rica)

Munteenheid: Costa Ricaanse Colon

Tijdsverschil: zomer -8 uur, winter -7 uur

Meer reisinformatie Costa Rica

Geelvleugelara's krijsen in de vlucht, brulapen spelen in de dichte boomkruinen van het woud; krokodillen gaan tekeer in de modder. Costa Rica is één grote menagerie, waar de wilde dieren graag een show weggeven. Het zien van de rijkdom aan bonte zoogdieren en vogels is fascinerend en een belangrijke attractie tijdens een rondreis door Costa Rica, dat maar liefst vijf procent van alle bekende nog levende soorten ter wereld herbergt. Het land is in duizend groentinten gehuld en gaat prat op tientallen nationale parken en dierreservaten, die een scala van diverse terreinsoorten en 12 verschillende habitats omspannen. De nevelwouden op de toppen van de Monteverde zijn van een andere wereld dan het droge bos in het noordwesten, de mangroven van Terraba-Sierpe of de laaglandregenwouden van Corcovado en Tortuguero.

De oerwouden lopen uit op lange stroken verlaten wit, bruin of zwart zand waar zeeschildpadden hun kostbare eieren leggen en pootafdrukken verraden dat er een jaguar is langsgekomen, of één van de vijf andere wilde kattensoorten die het Costa Rica telt.

De ruigheid van de kusten en het bergachtige binnenland maakt deel uit van de aantrekkingskracht van dit prachtige land. De bergrug is bezet met Vulkanen. De Arenal spuwt bijna dagelijks lava; u kunt naar de top van de Poás en Irazú rijden om de kratermeren te kijken. Een groot deel van het niet vulkanische Talamancagebergte is een mysterieus rijk van kolossale grootsheid. Hier verleidt de Cerro Chirripó, de hoogste berg van Costa Rica (3.819 m), trekkers tot de klim door nevelwoud en páramo - een hoog plateau - voor een panorama vanaf de top. Het samenvoegen van de gevarieerde ecosystemen tot een naadloze vakantie (met de kinderen) is niet moeilijk dankzij de geringe afmetingen van het land en de uitstekende transportfaciliteiten.

Arenal vulkaan

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Costa Rica

1. San José

Bij wijze van contrast biedt de hoofdstad San José uitstekende architectuur en musea; de stad is in één of twee dagen te verkennen of kan eventueel als uitvalsbasis worden gebruikt. San José ligt in de centrale vallei op ongeveer 1100 m hoogte. Deze stad heeft iets minder dan een miljoen inwoners, ongeveer een derde van het totaal aantal inwoners in Costa Rica.

2. Vulkaan Arenal

Deze 1633 meter hoge vulkaan heeft een volmaakte kegelvorm. De vulkaan was tussen 1968 en 2010 volop actief en het gerommel in de diepte, de uitstoot van stenen en vuur en de bewegende lavastromen waren zeer de moeite waard. Ook 's avonds was een bezoek een spectaculair uitstapje. Ook nu de vulkaan niet meer actief is het echter nog steedds de moeite waarde om de vulkaan, gelegen in het Arenal Volcano National Park, te bezoeken!

3. Nationale Park Tortuguero

Het tropische regenwoud wordt in dit park doorsneden door bevaarbare kanalen Het 19.000 ha grote park bestaat uit moerassen, kanalen en tropisch regenwoud waar je met een bootje door heen vaart. Tortuguero heeft een zeer groot dierenleven, je ziet bijna altijd wel apen, vele vogelsoorten en gifkikkertjes. Langs de kust ligt een prachtig strand, waar tussen mei en september verschillende soorten schildpadden het strand op komen om hun eieren te leggen.

Kaart van Costa Rica