Bezienswaardigheden en tips

Informatie Honduras

Hier vindt u informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden en tips voor een rondreis Honduras. Honduras is, op Nicaragua na, het armste land van Midden-Amerika. Er is een groot verschil met Europese landen. Tot 1821 behoorde het tot Spanje en in 1823 is het officieel zelfstandig verklaard. Deze Spaanse invloed heeft gezorgd voor de taal en de overwegend katholieke bevolking, maar helaas niet voor betere leefomstandigheden. Vroeger leefden in het westen van Honduras de Maya's. In de stad Copán zijn hiervan veel overblijfselen gevonden.

Honduras heeft een grote hoeveelheid vulkanen, diepe valleien en brede, hoge plateaus. De kustregio wordt gekenmerkt door mangrovebossen en palmbomen. Net zoals in de rest van de Midden-Amerikaanse landen zijn de binnenlanden bergachtig. De hoogste berg is Cerro las Minas, die met een hoogte van 2849 meter in het noordwesten van Honduras ligt. De tijgerkat, de poema en de lynx zijn nog behoorlijk vertegenwoordigd in de uitgestrekte bossen en op de savannes.

Informatie Honduras

Hoofdstad: Tegucigalpa

Oppervlakte: 112.090 km2

Aantal inwoners: 6.250.000
Bevolking: 90% Mestizo, 7% Indisch

Taal: Spaans, Creools Engels en Indische dialecten

Religie: Rooms-katholiek (97%)

Staatsvorm: Republiek

Munteenheid: De officiële munteenheid is de Lempira (La).

Tijdsverschil: -7 tot -8 uur

Bezienswaardigheden Honduras

Trujillo en La Ceiba aan de Caribische kust zijn interessante steden met mooie stranden. In La Ceiba zijn goede hotels, in Trujillo zijn nog veel Spaanse gebouwen. In Copan Ruins Archaeological Park en in het Park Concordia zijn overblijfselen uit de Maya-tijd zoals het grote amfitheater. Het United National Park in de hoofdstad Tegucigalpa biedt een mooi uitzicht over de stad.

Klimaat Honduras

Tropisch regenwoudklimaat. Gemiddelde jaarlijkse neerslag is in het noorden en oosten 2000-3000 mm, in het zuiden 1800-2400 mm. Gemiddelde jaarlijkse temperaturen in het oosten tussen de 26° en 28°, in het bergland 20°.

Weersverwachting Tegucigalpa

TEGUCIGALPA WEATHER