14 daagse weersverwachting San Jose, Puerto Limon en Liberia 

Weer Costa Rica

Het weer in Costa Rica wordt bepaald door een tropisch klimaat. Costa Rica kent 8 micro klimaten waardoor er zeer grote schommelingen kunnen zijn, hier regent het, is het koel, daar is het kurkdroog en heet. In de hooglanden kan het 's avonds flink afkoelen. De meeste regen valt in de periode van mei tot en met november. Met name in september en oktober valt doorgaans de meeste regen in de vorm van flinke tropische regenbuien. Maar in het Caribisch gebied kan het dan juist weer droogseizoen zijn. De neerslag verschilt dus erg per plaats, op sommige plaatsen valt veel meer regen dan elders maar zelfs in het droogste gebied valt er twee maal zo veel regen als in Nederland! Het droogseizoen in midden en west Costa Rica is van december tot april. Een optimaal klimaat voor een weelderige plantengroei dus. Hieronder vindt u het actuele weer voor vandaag en morgen en de weersverwachting voor komende week in Costa Rica.

Weerverwachting San Jose

SAN JOSÉ PROVINCE WEATHER

Beste reistijd Costa Rica

De beste periode om Costa Rica te bezoeken hangt af van vele factoren. Van december t/m april voor de liefhebbers van véél zon en véél warmte. Van mei t/m november zijn er regenbuien mogelijk, meestal in de loop van de middag en is het meestal minder warm, doordat regenbuien zorgen voor afkoeling zodat het ook in het regenseizoen goed reizen is in Costa Rica. Van december t/m april bedraagt de gemiddelde temperatuur zo rond de 25 – 34 graden. In de natte tijd blijft de temperatuur overdag in het algemeen ook boven de 25 graden. Hoog in de bergen kan het 's avonds echter afkoelen tot wel vier graden!

Als u de schildpadden eieren wilt zien leggen bij Tortuguero dient u Costa Rica tussen juli en oktober te bezoeken. In die periode kunt u ook bultrugwalvissen spotten aan de Atlantische kust bij Costa Ballena. Deze zijn er echter ook tussen december en april.