Bezienswaardigheden en hoogtepunten

Stedentrip Kaapstad

Vindt hier de beste deals voor een stedentrip Kaapstad! 

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Hier vindt u informatie en inspiratie voor een stedentrip Kaapstad. De belangrijkste bezienswaardigheden en de hoogtepunten van deze prachtige stad aan de westkust van Zuid-Afrika. Kaapstad, ook iKapa of Cape Town genoemd, ligt aan de voet van de Tafelberg en is de hoofdstad van de provincie West-Kaap en het wetgevend centrum van Zuid Afrika. Aan de andere kant van de stad ligt het Kaapschiereiland en deze twee geologische elementen vormen samen het Unesco-Werelderfgoed van het Nationaal Park Tafelberg.

Informatie Kaapstad

Munteenheid: Rand

Taal: Engels

Tijdsverschil: + 1 uur (in onze zomertijd is er geen tijdsverschil)

Klimaat: Kaapstad heeft een mediterraan klimaat met warme zomers, die loopt van december t/m maart, en milde winters. Gemiddelde maximum temperatuur in Kaapstad in de zomer is ca 27 graden. (weersverwachting Kaapstad)

Beste reistijd: oktober t/m mei

Vliegtijd: ca 11 uur en 15 minuten (vanaf schiphol)

Bezienswaardigheden stedentrip Kaapstad

Eén van de populairste toeristische bestemmingen in de stad is de Victoria and Albert Waterfront, met honderden winkels en restaurants en het Two Oceans Aquarium. Het is ook het vertrekpunt voor tochten naar de gevangenis op Robbeneiland en de robbenkolonies op Duikereiland en Zeeleeuweneiland.

Kaapstad heeft nog veel mooie Nederlandse gebouwen, met name de oude regeringsgebouwen in de centrale zakenwijk, aan Long Street en in Constantia. In Long Street vind je ook enkele van de beste restaurants van het land en de populairste clubs en bars. Het Britse koloniale tijdperk zie je terug in het stadhuis en het Rhodes Memorial en de onrechtvaardigheden van de apartheid zijn te zien in het District Zes Museum ter herinnering aan de bevolking die gedwongen werd te vertrekken toen het district als blanke wijk werd aangewezen.

Doordat er slaven uit het Verre Oosten werden aangevoerd, is ook een groot deel van de stedelijke bevolking van Zuidoost-Aziatische afkomst en de Bo-Kaap (vroeger de Maleisische buurt genoemd) is eveneens een populaire bestemming. Die is opgeknapt en telt vele merkwaardige, kleurrijke gebouwen.

De kabelbaan naar de top van de Tafelberg is, bij goed weer, een must en er zijn paden die naar het eind van het Kaapschiereiland leiden. Beide gebieden kennen een uitbundig wildleven. Er is zo veel te zien en te doen in Kaapstad, dat één stedentrip niet genoeg zal zijn.

Hoogtepunten stedentrip Kaapstad

  • Robbeneiland
  • Het Minstrel Carnival in Kaapstad, begin januari.
  • De vergezichten vanaf de Tafelberg.
  • Rondritten door de townships Cape Flats en Khayelisha.
  • Een tocht door de wijngaarden
  • Het kasteel
  • Walvissenobservaties in de baaien rond Hermanus.

Reageer

Deel hier je tips, ervaringen of vragen over Kaapstad:

Plattegrond Kaapstad

Weer en klimaat Zuid-Afrika

Het actuele weer in Kaapstad

Weersverwachting Kaapstad
Vandaag
Onbekend
- °c
Vandaag
Onbekend
- °c