Weersverwachting Johannesburg, Kaapstad en Pretoria

Weer Zuid-Afrika

Hieronder vindt u het weer voor Zuid-Afrika voor de komende week en 14 dagen in Johannesburg, Kaapstad en Pretoria. Zuid-Afrika is grofweg in twee klimaatzones in te delen: de kuststrook met de Kaap en het binnenland. In Kaapstad en omgeving zijn de zomers veelal droog en zonnig. De meeste neerslag valt in de winter. De warmste maand is februari met een gemiddelde temperatuur van 27°C en het koelst is het in juli. Overdag is het dan rond de 15°C.

In de andere, hoger gelegen delen van het land, waaronder het plateau in het binnenland, de heuvels van KwaZulu-Natal en in het noorden het Lowveld, valt in de zomer veel regen. Met name van september tot april vallen er veel buien en onweert het regelmatig. Meestal gebeurt dit aan het eind van de middag. In Johannesburg is januari met 26°C de warmste maand en juli de koudste met een gemiddelde dagtemperatuur van 17°C. De warmste gebieden van Zuid-Afrika zijn Kimberley en Uppington: daar wordt het in januari 33°C.

Weersverwachting Zuid Afrika

CAPE TOWN WEATHER
JOHANNESBURG WEATHER

Weerkaart Zuid Afrika

Beste reistijd Zuid Afrika

In Zuid-Afrika heeft ieder jaargetijde iets te bieden. De wildparken kun je het beste in de winter bezoeken, omdat het gras dan minder hoog is. Als je er echter de voorkeur aan geeft om de hele dag in de zon te liggen en mooi bruin te worden, is het raadzaam om in Durban van je vakantie te genieten. In de maanden maart, april en mei kun je het beste in Kaapstad verblijven of een tocht langs de Tuinroute maken.

In de vakantiemaanden december en januari moet je rekening houden met grote drukte op het strand. Wie een warme kerst in Zuid-Afrika prefereert boven een witte kerst, moet daarom tijdig een hotel boeken. In Zuid-Afrika trekt men toeristen met de leuze: 'Een hele wereld in één land.' Bij een verblijf in dit land zul je al snel kunnen vaststellen dat dit zeker niet overdreven is.