Bezienswaardigheden Moskou en St. Petersburg

Informatie Rusland

Reizen naar Rusland zijn nooit heel erg populair geweest, terwijl het wel een enorm fascinerend land is. Daarentegen waren stedentrips naar Moskou en St. Petersburg wel zeer in trek, maar gezien de huidige situatie is dat voorlopig ook geen optie. Rusland is het grootste land ter wereld en ligt in twee werelddelen; Azië en Europa. Veel mensen zullen Rusland associëren met het communisme, kou, armoede, kalasnikovs en wodka. Maar Rusland heeft ook gebieden waar het zomers 35 °C is en het 's winters niet kouder wordt dan in Nederland? Het gebied langs de Zwarte Zee bijvoorbeeld. Ook heeft Rusland prachtige moderne steden, zoals Moskou en Sint Petersburg en prachtige natuurgebieden. Rusland is ook een land van tegenstrijdigheden. Aan de ene kant de armoede, aan de andere kant de enorme culturele rijkdom. Maar zeker een land dat je gezien moet hebben.

Informatie Rusland

Hoofdstad: Moskou

Oppervlakte: 17.098.246 km2

Aantal inwoners: ca 142,4 miljoen

Taal: Russisch

Religie: Russisch-orthodox (74%)

Staatsvorm: Federale Republiek

Munteenheid: Roebel

Bezienswaardigheden Rusland

Vakantie Rusland: Moskou

Moskou wordt door de rivier de Moskva in tweeën verdeeld. Een boottochtje op deze rivier, met schitterend uitzicht op het Kremlin en het oude stadsgedeelte is een absolute aanrader en een goede manier om je te oriënteren in de stad. Een ander punt met mooi uitzicht over de stad is de uitkijkplaats Mussenheuvels , gelegen voor het hoofdgebouw van de Russische Staatsuniversiteit.

Vakantie Rusland: St. Petersburg

Deze in 1703 door Peter de Grote gestichte stad, is onmiskenbaar de meest westers georiënteerde stad van Rusland. Peter de Grote was na een bezoek aan Nederland zo gecharmeerd van de grachten en bruggen in Amsterdam dat hij een dergelijke stad ook in Rusland wilde stichten. Dat werd Sint Petersburg. De stad is op honderd eilanden gebouwd. De zeshonderd bruggen, granieten oevers en grachten vormen een opvallend stadsbeeld.

Geografie Rusland
De Russische Federatie is, zelfs zonder het gebied van de voormalige USSR, het grootste land ter wereld. Van de Arctische Cirkel in het noorden tot de Kaukasus in het zuiden en van de Zwarte Zee in het westen tot de Straat van Bering in het oosten, enkele kilometers van Alaska, strekt het land zich uit over een oppervlakte van meer dan 17 miljoen km². Daarmee neemt het een negende deel van het totale wereldoppervlak voor zijn rekening en is het twee keer zo groot als de Verenigde Staten en 69 keer zo groot als Groot-Brittannië. Het land grenst aan 12 andere landen: Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Belarus (Wit-Rusland), Oekraïne, Georgië, Azerbeidjaan, Kazakstan, Mongolië, China en Noord-Korea. Het noorden is de grens met de Noordelijke IJszee en het oosten met de Japanse Zee. In het verre oosten en zuidoosten vind je de bergen van het Oeralgebergte maar over het algemeen is het landschap een uitgestrekte vlakte, zoals in Siberië. Het centrale gebied, ten westen van de Oeral, is het meest bekende deel van het land waar de hoofdstad Moskou en de voormalige hoofdstad St. Petersburg liggen. In het oosten liggen de enorme Baikalmeer en de havenstad Vladiwostok, eindstation van de Trans-Siberië Express. Hieronder vindt u de landkaart van Rusland.

Kaart van Rusland (Russia)

Hotels & hostels Rusland

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!