Weersverwachting Moskou en St. Petersburg

Weer Rusland

Hier vindt u informatie over het klimaat, de beste reistijd en het weer in Rusland voor de komende week en 14 dagen in Moskou en St. Petersburg.

Weersverwachting Moskou

MOSKOU WEATHER

Weerkaart Rusland

ST PETERSBURG WEATHER

Klimaat Rusland

Het weer in het uiterste noorden van Rusland wordt bepaald door een pool- en toendraklimaat. De winter duurt daar van november tot april. De temperatuur kan dan dalen tot dertig graden onder het vriespunt! (uitzonderlijk: de laagst gemeten temperatuur ooit in het gebied is 68 graden onder nul).

Terwijl de Barentszzee nog bevroren is, begint het zomerseizoen aan de Zwarte Zee al, dat duurt van april tot oktober. Het Europese gedeelte van Rusland kent een continentaal klimaat. De zomermaanden zijn juni, juli en augustus, dan komen maximumtemperaturen van 35 graden voor. De meeste regen valt in juni en juli (korte hevige buien). Over het algemeen zijn er weinig druilerige, bewolkte dagen zoals wij die in Nederland kennen. In de lente (maart en april) regent het hier het minst.

Beste reistijd Rusland

Over het algemeen kun je zeggen dat de winters in Rusland lang en koud zijn en de zomers kort en warm. De beste reistijd is tussen mei en oktober. Juli en augustus zijn de warmste maanden. In de maanden mei, juni, september en oktober is het aangenaam, vooral in de toeristische streken.