Bezienswaardigheden en weerbericht

Stedentrip Wenen

Vindt hier de beste deals voor een stedentrip Wenen! 

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Geen Grand Tour van Europa is volledig zonder een bezoek aan de hoofdstad van Oostenrijk, waar mensen de nacht nog steeds wegdansen op de nostalgische tonen van de walsen van Strauss. Deze mooie stad ligt aan weerszijden van de blauwe Donau. In 2001 werd het oude centrum geplaatst op de Unesco-Werelderfgoedlijst, wat het historisch belang ervan onderstreept. Wenen was het centrum van het middeleeuwse Heilige Roomse Rijk en later van het machtige Habsburgse Oostenrijks-Hongaarse Rijk. Hieronder vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten voor een stedentrip Wenen.

Informatie Wenen

Munteenheid: euro

Taal: Duits

Klimaat: Wenen ligt, als zou je dat niet direct denken, in het overgangsgebied tussen een gematigd land- en zeeklimaat met gemiddeld koudere winters en warmere zomers dan in Nederland. Gemiddelde maximum temperatuur in Wenen in de zomer is ca 25 graden. (weerbericht Wenen)

Beste reistijd: april t/m augustus, al is het met de kerst ook prachtig.

Reistijd: vliegtuig: ca 1 uur en 45 minuten (rechtstreeks vanaf schiphol)

WIEN WEATHER

Bezienswaardigheden Wenen

Herinneringen aan het roemruchte verleden van de stad zijn overal te zien - van het keizerlijk paleis op de Habsburg tot de graftombe van de Habsburgers en de paleizen Belvedere en Schönbrunn, het laatste met de oudste dierentuin van Europa. Wenen heeft vele prachtige bezienswaardigheden, waaronder de Spaanse Rijschool, de Stephansdom en de Ringboulevard met imposante openbare gebouwen. En natuurlijk is er het pretpark Prater, met meer dan 250 attracties, overheerst door het reuzenrad dat ook voorkomt in de film The Third Man, met Orson Welles in de hoofdrol.

Wenen heeft heel veel parken en openbare ruimtes en is daarmee één van de 'groenste' steden van Europa. Zij staat bekend om haar cultuur, met prachtige theaters, een opera, musea en een muzikale traditie die veel verder reik dan de ontroerende Weense walsen van Strauss, met Beethoven en Mozart onder de beroemde voormalige hier woonachtige componisten. Adolf Hitler heeft er ook gewoond, van 1907 tot 1913, in de hoop te worden toegelaten tot de kunstacademie. Maar dat is slechts een ongelukkige herinnering en bezoekers van tegenwoordig kunnen niet alleen van de traditionele architectuur en de vele andere culturele evenementen van de stad genieten, maar ook van het lekkere eten, de bruisende cafécultuur en het nachtleven, waarom de stad bekend staat.

Hoogtepunten stedentrip Wenen

  • De Hofburg, een oude schatkamer die de keizerlijke juwelen van de Habsburgers bewaart.
  • Het Hundertwasserhaus, een verbazend modern appartementencomplex met grasdak en bomen die uit ramen groeien.
  • De museumwijk in de prachtige omgebouwde keizerlijke stallen, met een aantal uiteenlopende musea waaronder dat van moderne kunst.
  • Het Ankeruhr in jugendstil, aan een brug tussen twee gebouwen op de Hoher Markt, het oudste plein van Wenen.
  • De rococo Belvedere-paleizen met hun parkachtige omgeving, met verzamelingen oostenrijkse schilderkunst en een prachtige Alpentuin (het mooist in het voorjaar).
  • Panoramisch uitzicht van de top van de 352 meter hoge Donautoren, met een draaiend café-restaurant.

Aanbiedingen stedentrip Wenen