14 daagse weersverwachting Wenen, Salzburg en Graz

Weer Oostenrijk

Hier vindt u de weersverwachting voor Oostenrijk voor de komende week in Wenen.

Weersverwachting Wenen

WIEN WEATHER

Buienradar Oostenrijk

Weersatelliet Oostenrijk

Klimaat Oostenrijk

Het weer in Oostenrijk biedt zowel 's zomers als 's winters veel mogelijkheden voor vakantiegangers. In de zomer kan het er heerlijk warm en zonnig zijn, in de winter zijn de omstandigheden voor de wintersport ideaal met veel sneeuwzekere gebieden. Het land is qua klimaat in drie zones te verdelen. In het oosten wordt het weer bepaald door een landklimaat, met in juli een gemiddelde temperatuur die boven de 19 graden Celsius uitstijgt. Het weer in het berggebied wordt bepaald door een alpineklimaat met veel regen, korte zomers en lange winters. De rest van het land telt een vochtig gematigd Middeleuropees overgangsklimaat.De temperaturen zijn grotendeels afhankelijk van de hoogte, met een gemiddelde van 5 ° C lager voor elke extra 300 m hoogte. Zomers kunnen warm zijn, met temperaturen die soms 30 ° C of meer bereiken, daarentegen zijn de zomeravonden gewoonlijk koel.

Neerslag is vrij gelijkmatig over het gehele jaar, maar mei, september en de eerste helft van oktober zijn de droogste, april en november zijn de natste perioden. Weer bepaalt de hoogte het neerslagpatroon; terwijl de hoogvlakten in de Alpen een hoge gemiddelde regenval hebben van meer dan 2000 mm per jaar, zijn er ook regio's in de plattelandsgebieden van Oostenrijk die slechts 600 mm per jaar hebben. Van juni tot augustus komt regen meestal in de vorm van soms zeer zware onweersbuien. Deze (onweers)buien kunnen soms zelfs zomers zware hagel en sneeuwval in de bergachtige gebieden van de Alpen brengen.

De weersomstandigheden variëren slechts een beetje over het hele land, de laaglandstreken in het noorden en het oosten hebben meer continentale beïnvloedde omstandigheden met koudere winters en warme zomers en de zuidoostelijke gebieden van Oostenrijk hebben langer en warmer, bijna mediterraanachtige zomers. Wees ervan bewust dat, ongeacht het seizoen, als je op een hoge hoogte bent, het weer snel en dramatisch kan veranderen.

De winter sneeuwbedekking loopt van eind december tot maart in de valleien, van november tot mei op ongeveer 1800 meter, en boven de 2.500 meter is de sneeuw vaak het hele jaar door aanwezig.

Klimaattabel Wenen

januarifebruarimaartaprilmei   juni   juli   augustusseptemberoktobernovemberdecember
Gem. max. temperatuur overdag1491520222524201473
Gem. min. temperatuur 's nachts-4-21591214141162-2
Aantal dagen met neerslag151413131314131310131415
Aantal uren zon per dag234677876422