De 7 beste bezienswaardigheden en tips

Rondreis Nepal

Een rondreis door Nepal maken? Nepal is de kroon van het Indiase subcontinent, met als adembenemende achtergrond de Himalaya, die zich als een ruggengraat uitstrekt over het noorden van het land. Voor iedereen die wil wandelen, trekken of klimmen op moeilijk bergterrein is Nepal de ultieme bestemming. Er zijn veel trektochten om uit te kiezen, goed georganiseerd en met comfortabele kampen onderweg. U kunt hier over weiden vol bloemen dwalen, wandelen langs dramatische kloven, door bergstromen waden. 's Nachts kunt u uw verkwikte maar vermoeide lichaam en bevrijde ziel warmen bij een knappend vuur in een ongerept Nepalees dorpje, waar de culturele wortels van het land nog intact zijn.

Nepal is een prachtig en fascinerend amalgaam van twee grote geloven en culturen: hindoeïsme en boeddhisme. Tempels, heiligdommen langs de weg en gompa's (kloosters) staan op de meest afgelegen plaatsen, van vlakten tot imposante bergketens en rond hooggelegen meren. Nepalezen zijn een taai en gastvrij volk, gevormd door het ruige landschap maar steeds bereid om te zorgen dat u zich thuis voelt, wat altijd een verrassende troost is op een zware trektocht of beklimming. Elke bergervaring die u hebt in dit fascinerende land zal ongetwijfeld gekleurd worden door de warme gastvrijheid van zijn inwoners.

Praktische informatie Nepal

Hoofdstad: Kathmandu

Staatsvorm: Republiek

Taal: Nepalees

Religie: Hindoeisme (81%), Boeddhisme (9%)

Visum: Voor een vakantie Nepal is een visum vereist

Munteenheid: Nepalese roepie

Tijdsverschil: + 4,45 uur (zomertijd + 3,45 uur)

Beste reistijd: eind september t/m april (weersverwachting Nepal)

Meer reisinformatie Nepal

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Nepal?

Hieronder vindt u een overzicht en korte beschrijving van de 7 belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten die u tijdens uw reis door Nepal kunt ondernemen.

1. Kathmandu

Voor de meeste reizigers is de Kathmandu Vallei hun eerste kennismaking met Nepal. Deze vallei is het historische hart van Nepal, paleizen, tempels en historische bezienswaardigheden in overvloed, overblijfselen van oude koninkrijken en Nepalese kunst en cultuur. De drie belangrijkste steden, Kathmandu, Patan en Bhaktapur hebben elk een artistiek en architectonisch verleden te vergelijken met steden in Europa. Kathmandu is de grootste van de drie steden en tevens hoofdstad van het land. Een bezoek aan de tempels van Bodnath, en Swayambunath is zeer zeker de moeite waard en ga eens kijken naar de indrukwekkende crematieceremonies aan de heilige rivier in Pashupatinath. In de avonduren is het fantastisch om een wandeling door het magische en bruisende hart van Kathmandu te maken, zoals op Durbar Square met zijn vele tempels en paleizen, waar je als je geluk hebt, een glimp op kunt vangen van de Kumari, de levende godin. Thamel is het levendige toeristische hart van Nepal, met een overvloed aan winkeltjes, eetgelegenheden en souvenirshops.

2. Patan

Patan is gescheiden van Kathmandu door enkel de Bagmati rivier en is de tweede stad van het land. Het wordt ook wel ``Lalitpur`` genoemd, wat betekent ``Stad van de Schoonheid``. Patan heeft een boeddhistisch verleden en de vier hoeken van de stad zijn al sinds de middeleeuwen gemarkeerd door stoepa`s opgericht door keizer Ashoka. Patan`s Durbar Square heeft een overvloed aan tempels en paleizen, historische gebouwen en architectuur. Een bezoek aan gouden tempel mag je zeker niet missen! Vanuit Kathmandu is het eenvoudig een taxi te nemen of een fiets te huren om de steden Patan en Bhaktapur te bezoeken.

3. Bhaktapur

Dit middeleeuws stadje is met name in de namiddag en avond als het rustig wordt de moeite waard. Heerlijk om een wandeling te maken door deze fascinerende stad. Verkeer is verboden binnen de muren van de stad en je kunt er in alle rust genieten van de vele tempels, paleizen, stoepa`s en historische gebouwen en de bevolking die je erg gastvrij ontvangt.

Rondreis Nepal: Bhaktapur

4. Pokhara

Na Kathmandu is Pokhara een van de meest populaire steden in Nepal. Het is tevens een uitvalsbasis voor veel trekking en rafting trips. Pokhara dankt zijn roem aan het prachtige meer waar het aan gelegen is, en de fascinerende uitzichten over de Himalaya. Deze combinatie maakt Pokhara tot een van de mooiste stukjes van Nepal. Vanuit Pokhara kun je allerlei dingen ondernemen, breng eens een bezoek aan het Gorkha fort, paleis en tempelcomplex en waan je in de 17e eeuw. De natuurliefhebbers kunnen een wandeling maken naar Sarangkot, `s ochtends in alle vroegte om de zon boven de himalaya te zien opkomen, of huur een bootje en laat je lekker over het meer dobberen. Ook een mountainbike of motor huren horen tot de mogelijkheden om de omgeving te verkennen: breng een bezoek aan de Devi watervallen en Tibetaanse vluchtelingenkampen in de omgeving.

Rondreis Nepal: Pokhara

5. Himalaya - Mount Everest

De Himalaya maakt vanzelfsprekend deel uit van iedere vakantie naar Nepal; hij torent boven het land uit met zijn besneeuwde toppen, die vaak in de lucht lijken te verdwijnen. Van de acht bergen in de Nepalese Himalaya is de Mount Everest natuurlijk de grootste trekpleister. De tocht naar het Everest-basiskamp is zwaar en alleen voor fitte mensen, maar een memorabele ervaring die aan het eind adembenemende uitzichten op de berg oplevert. Het basiskamp is het verste punt waar u kunt komen zonder klimuitrusting. De tocht van Lukla naar het kamp duurt ongeveer zeven dagen, daarbij inbegrepen essentiële tijd om aan de hoogte te wennen. Wanneer u door verrassend weelderige valleien vol wilde bloemen komt en de nacht doorbrengt in Sherpadorpen waar de traditionele cultuur van dit bergvolk nog leeft, zult u steeds verrast worden door alles wat dit koninkrijk in de bergen te bieden heeft. Nepal herbergt een schat aan paden en beklimmingen die nergens ter wereld geëvenaard worden — een land dat de mystiek en betovering van het oosten belichaamt.

Rondreis Nepal: Himalaya

6. Chitwan Nationaal Park

Je eerste kennismaking met de omgeving van Chitwan vergeet je nooit meer; vooral als je uit de bergen of uit Kathmandu vallei komt zul je versteld staan van de vochtige warmte die het gebied kent. Een klimaat dat je niet verwacht in Nepal, het land van de himalaya. Deze smalle strook vlak en droog laagland, ook wel Terai genoemd, begroeid door bossen en jungle is een land op zich. We overnachten in Sauraha een klein dorpje aan de rand van het park. Vanuit dit dorp kun je allerlei jungleactiviteiten ondernemen in het park zoals tochten te voet of op de rug van een olifant op zoek naar neushoorns, apen, krokodillen. Breng eens een bezoek aan het olifantenopvangcentrum of huur een fiets om de omgeving te verkennen. Ook kun je per boot een tocht maken over de rivier en genieten van de natuur.

7. Royal Bardia National Park

In het zuidwesten van Nepal ligt dit nog onontdekte Nationaal park dat het echte wildernis gevoel geeft; hier vind je wilde olifanten, neushoorns, beren, tijgers, krokodillen, herten en dolfijnen. In vergelijking met Chitwan nationaal park is de omgeving rustiger en het Nepalese leven puurder. De oorspronkelijke Tharu bevolking die in dit gebied leeft, maakt gebruik van traditionele landbouwmethoden, `s nachts worden de velden bewaakt om te voorkomen dat beesten uit de jungle de oogst komen opeten. Vanuit de lodge kun je activiteiten ondernemen als olifant rijden, een jungle tocht maken, de meer dan 400 verschillende vogelsoorten bekijken of een boottocht over de rivier maken.

Tips vakantie Nepal

  • Niet vergeten uw afval mee terug te nemen van de berg — zwerfafval is hier een groot probleem en heeft een negatief effect op het milieu.
  • Wijs niet met één vinger; gebruik een vlakke uitgestrekte hand, vooral als u naar een heilig voorwerp of plaats wijst.
  • Loop met de klok mee rondom tempels en stoepa's; tegen de klok in wordt als een slecht voorteken beschouwd.
  • Gebruik twee handen in plaats van één als u iets geeft of ontvangt, zelfs geld, als teken van waardering en respect.

Weer en klimaat in Nepal

Het actuele weer in Kathmandu

Weersverwachting Nepal
Vandaag
Onbekend
- °c
Vandaag
Onbekend
- °c

Boek hier voordelig je hotel of hostel in Nepal!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Aanbiedingen rondreizen Nepal

Reageer

Deel hier je tips, ervaringen of vragen over rondreizen Nepal: