De kaart van Nederland per pronvincie

Landkaart Nederland

Nederland ligt in West-Europa en wordt in het zuiden en oosten begrensd door respectievelijk België en Duitsland en in het noorden en westen door de Noordzee. Sinds de voltooiing van de Deltawerken is de kustlijn ongeveer 800 km lang. Dankzij de grote rivieren, het voortreffelijke wegen- en spoorwegnet en de gunstige ligging aan zee is Nederland een belangrijk doorvoerland voor de rest van Europa, op de eerste plaats Duitsland. En door het dichte wegennetwerk zijn alle delen van Nederland goed per auto bereikbaar. Wel kan het verkeer in met name de Randstad tijdens de spitsuren last hebben van filevorming. Bekijk hieronder de landkaart Nederland:

De geschiedenis van de landkaart van Nederland

Nederland heeft er natuurlij niet altijd zo uitgezien zoals het er nu uitziet. De afsluitdijk is in 1933 geopend, Flevoland bestaat officieel pas sinds 1986 en de Deltawerken in Zeeland zijn er gekomen na de watersnoodramp van 1953. Hoe leuk is het dus om eens naar oude kaarten van Nederland te kijken. Op Toporeis.nl kun je van de afgelopen 200 jaar de landkaarten bekijken!

Reisinformatie Nederland

Nederland kan bogen op een uitgebreid en efficiënt openbaar-vervoernet. Grote steden zijn uitstekend per trein te bereiken en kleinere per streekbus. Met name in de Randstad kan het autoverkeer tijdens de ochtend- en avondspits op de grote wegen te kampen hebben met files. Wanneer u dan op pad wilt, kunt u het beste gebruik maken van het openbaar vervoer. Op trajecten zonder snelle treinverbindingen rijden vaak langeafstandsbussen, zoals interliners. En in de steden kunt u gebruik maken van bus, tram en in sommige gevallen van de metro. Voor meer informatie en vertrektijden kunt u terecht op: 9292.nl en de actuele verkeerinformatie kunt u vinden op de site van ANWB.

Campings of vakantiehuizen Nederland
Veel Nederlander kamperen graag in eigen land. Hier vind je een groot aanbod van campings in Nederland. Je kunt hier direct een camping met of zonder stacaravan in o.a. Zeeland, Noord Holland, Limburg, Drenthe, Overijsel en Gelderland reserveren. En ben je op zoek naar een last minute bungalow dan vind je hier een ruime keus aan last minute aanbiedingen van bungalows in Nederland.

Weer en klimaat in Nederland

Het actuele weer in Amsterdam

7 daags weerbericht Nederland
Vandaag
onbewolkt
19 °c
Morgen
onbewolkt
20 °c

Landkaart Nederland per provincie