De leukste bezienswaardigheden in Utrecht!

Tips weekendje Utrecht

Boek hier voordelig een weekendje Utrecht!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!

Wat zijn de leukste en mooiste bezienswaardigheden voor een weekendje Utrecht. Het middelpunt van Nederland is de provincie Utrecht. De provincie herbergt veel forten, landgoederen en kastelen, die te bezichtigen zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk de eeuwenoude steden Utrecht en Amersfoort, vol verborgen verrassingen.

De stad Utrecht is altijd in beweging, niet in de laatste plaats door de vele studenten en door een groot aanbod van culturele activiteiten, zoals het Nederlands Film Festival en het Holland Festival Oude Muziek. De terrassen langs de grachten in de binnenstad van Utrecht zijn uniek, nergens anders in Nederland kun je zo pal aan de gracht lunchen of dineren. Maar ook buiten de stad Utrecht is in de provincie van alles te doen of te bezichtigen. Kortom een weekendje Utrecht is zeker altijd leuk!

En als u op zoek bent naar een fraai hotel, dan is het Van der Valk hotel in Utrecht, gelegen langs de A12 en op fietsafstand van het centrum, een uitstekende optie.  

Handige links:

Kaart van Utrecht


Tips: Wat zijn de leukste bezienswaardigheden voor een weekendje Utrecht (Provincie)?

Amersfoort

Amersfoort is een mooie wandelstad met een historisch centrum, omgeven door een dubbele grachtengordel. De muurhuizen tegen de oude stadsmuur zijn unieke De stad telt veel cafés en terrassen, waar de bezoeker in de zomermaanden kan genieten van muzikale en culturele evenementene Dierenpark Amersfoort heeft drie speeltuinen. 


Driebergen & Doorn

In Driebergen ligt 't Schilderhuis, een museum over de geschiedenis van de Nederlandse strijdkrachten. Tot de collectie behoren uniformen, onderscheidingen en curiosa, van de Tachtigjarige Oorlog tot en met de missies in Irak. Het museum is het enige in Nederland dat aandacht besteedt aan alle krijgsmachtdelen sinds hun oprichting tot vandaag. 


Hoogtepunt in Doorn is het 18e-eeuwse kasteel Huis Doorn. Hier woonde de gevluchte Duitse keizer Wilhelm I I van 1920 tot zijn dood in 1941e Hij ligt begraven in het park. Het huis is nu een museum met kunstschatten en gebruiksvoorwerpen uit Duitse paleizen. 


Bijzonder in de tuin van Huis Doorn is de voormalige ijskelder. Bomen- en plantenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Von Gimborn Arboretum. Op een relatief klein oppervlak groeien exemplaren van de meest uiteenlopende soorten naald- en loofbomen. Recreatiepark Het Rosarium is fantastisch voor ouders en kinderen die van midgetgolf, trampolines en trapskelters houden. De oudheidkamer bevat een collectie over de geschiedenis van Doorn. Ten noordoosten van Doorn liggen de Kaapse Bossen, een prachtig wandelgebied met naaldbos en beukenlanen.

Utrecht

Utrecht is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad is zeer centraal gelegen op een knooppunt van auto-, spoor- en waterwegen. Utrecht wordt daarom ook wel het middelpunt van Nederland genoemd. Vanwege de gemakkelijke bereikbaarheid worden hier regelmatig toonaangevende beurzen en conferenties gehouden. Als zetel van een aartsbisschop heeft de stad sinds lange tijd ook religieuze betekenis. Naast universiteitsstad is Utrecht ook een cultuur- en museumstad. 


De tweeduizend jaar oude binnenstad van Utrecht, met de Domtoren als trots middelpunt, herbergt vele cultuurhistorische instellingen en musea. Om die reden wordt dit gebied Museumkwartier genoemde In de 12e eeuw kreeg Utrecht stadsmuren en een vierhoekige vestinggracht. Ook werd dwars door de stad een kanaal gegraven, de huidige Oude Gracht. De 'werven' langs de kaden zijn nu vaak in gebruik als café of restaurant. De terrasjes zitten al bij de eerste lentezon vol met studenten, die hier een prachtig uitzicht hebben op de waterfietsen, kano's en rondvaartboten in de grachten.

Kasteel De Haar

Het middeleeuwse huis De Haar werd in de 14e eeuw aangelegd op een hoger gelegen stroomrug langs een dode arm van de Rijn. In 1391 wordt het kasteel voor het eerst genoemd. In de 18e eeuw raakte het in vervallen staat. Nadat baron Etienne van Zuylen in 1890 het landgoed had geërfd, werd een begin gemaakt met de grootscheepse restauratie van het kasteel, en de aanleg van het park en de tuinen. Zo ontstond een prachtig Engels landschapspark met grillige waterpartijen, boomgroepen en gebogen en rechte lanen waarbinnen rond het kasteel Franse stijltuinen werden aangelegd. Hoewel het kasteel niet het hele jaar door te bezichtigen is, kunnen bezoekers wel dagelijks een kijkje nemen in het park en de tuinen. Meer informatie ....

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Het ongeveer zes hectare grote Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kent diverse soorten landschappen, zoals heidevelden, stuifzanden en uiterwaarden. Maar het dankt zijn heuvelrug, en dus zijn naam, aan een duidelijk herkenbare stuwwal. Voor de voorlaatste ijstijd konden de Rijn en de Maas vrij naar het noorden stromen. Ze zetten dikke lagen fijn- en grofzand af. In de ijstijd schoof vanaf de poolkap een grote gletsjer zuidwaarts. Deze ijslob schoof het grove en fijne zand voor zich uit, en uiteindelijk dus omhoog. Toen het warmer werd, smolt de gletsjer. Het smeltwater zocht zijn weg naar de randen van de stuwwal en sleet diepe dalen uit. Meer informatie ...

Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark Rhenen maken de bezoekers te midden van weelderige flora kennis met veel diersoorten. Het park heeft met Het Berenbos de primeur in Europa. In 20.000 m2 semi-wildernis leven bruine beren en wolven. Het bos fungeert als een veilig onderkomen voor deze bedreigde dieren en ze kunnen er in vrijheid rondlopen. Binnen de dierentuin is een aantal thema's ontwikkeld om extra aandacht te besteden aan bijzondere dierprojecten en recentelijk zijn de panda's Wu Wen en Xing Ya uit China verwelkomd in Ouwehands. Meer informatie ....

Aanbiedingen weekendje Utrecht