Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Groningen?

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden voor een weekendje Groningen? Ze zeggen wel eens er gaat niets boven Groningen! Letterlijk klopt dat zeker, omdat deze provincie in het meest noordelijke puntje van Nederland ligt. Rust en ruimte strijden hier om voorrang, maar levendig is het zeker ook. Zo zijn er veel festivals die u kunt bezoeken, zoals het Theaterfestival Noorderzon, het Oldambsterfestival en ZomerJazzFietsTour in en langs kleine kerkjes en boerenschuren op het platteland.

Handige links:


Tips: Wat zijn de leukste bezienswaardigheden voor een weekendje Groningen?

Naast wandelen en fietsen kunt u zich in Groningen ook goed vermaken op het water. De provincie heeft prachtige waterrijke gebieden. Maak een tochtje over één van de Groninger vaarroutes of over de grachten van de stad. Blijft u liever op het droge, bezoek dan één van de vele borgen en landgoederen of breng een bezoekje aan de zeehondencrèche in Pieterburen. In de stad Groningen bruist het van de activiteiten en vindt u kleine winkeltjes in de vele achterafstraatjes. En vergeet vooral het Groningen Museum niet, met zijn bijzondere architectuur. Kortom een weekendje weg in Groningen is genieten geblazen.

1. Fietstours door de stad Groningen

Er gaat niets boven – op de fiets door de stad – Groningen! Bent u op zoek naar een leuke activiteit en wilt u op een ontspannende manier Groningen ontdekken? Fiets dan mee met een gids van Fietsstad Groningen! Zij laten u met veel plezier bekende en minder bekende plekjes van Groningen zien!

Elke zaterdag van het jaar kunt u in het weekend met ons fietsen tijdens de fietstour Rondje Groningen! Voor zaterdagochtend is start van de fietstour 10.30 uur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zijn in overleg ook andere tijdstippen mogelijk.


Voor groepen verzorgen zij het hele jaar door familie-, groeps- of bedrijfsuitjes. Kijk onder groepen voor de arrangementen en de mogelijkheden voor fietstours op maat. Lees op Tripadvisor de ervaringen van mensen die u zijn voorgegaan!


Klik hier om direct uw plek te reserveren.

2. Vesting Bourtange
Vlak bij de grens met Duitsland, in het prachtige Westerwolde, ligt Vesting Bourtange: een uniek en historisch verdedigingswerk. In de kleine, sfeervolle vestingstad lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Er is van alles te beleven. Er zijn vestingwerken, talloze bezienswaardigheden uit vroegere eeuwen, leerzame musea, Vestinglogementen, een pittoresk Marktplein en originele kanonnen.

Meer informatie: www.bourtange.nl

3. Groninger Museum
Tussen het Centraal Station aan de ene kant en de 19de eeuwse singels aan de zuidzijde van de stad ligt het Groninger Museum op een eiland in het Verbindingskanaal. Het museum is ontworpen door de Italiaan Alessandro Mendini. Er zijn afdelingen archeologie, kunstnijverheid (onder meer Chinees en Japans porselein), oude beeldende kunst en hedendaagse beeldende kunst. Blikvanger is de ruim 30 meter hoge toren in het midden, waarin het depot is ondergebracht.


Meer informatie: www. groningermuseum.nl

4. Zeehondencrèche Pieterburen
Eén van de bekendste plaatsen is ongetwijfeld Pieterburen vooral bekend vanwege de daar gevestigde zeehondencrèche. Een door Lenie 't Hart opgezet opvangcentrum voor zieke en zwakke zeehonden. Deze worden hier verzorgd en aangesterkt zodat ze weer gezond kunnen terugkeren naar de Waddenzee. Als bezoeker kun je zien hoe de zeehonden verzorgd worden en wat ze zoal te eten krijgen. Daarnaast is er een vaste expositie die informatie geeft over de zeehonden en hun leefgebied. En voor liefhebbers is er ook informatie te krijgen over het wadlopen.

Meer informatie: www.zeehondencreche.nl

Meer bezienswaardigheden voor een weekendje Groningen kun je vinden op www.groningen.nl

Booking.com