Informatie en bezienswaardigheden

Marokko

Op vakantie naar Marokko? Hier vindt u informatie en inspiratie voor een rondreis door Marokko. Marokko is een land met vele gezichten. Vlak bij Europa gelegen, maar toch een andere wereld. Waar in de steden de ommuurde kashba's een mysterieuze sfeer ademen. Waar koperslagers en leerbewerkers op straat hun oude ambacht uitoefenen en een melange van geuren van kruiden en specerijen over de kleurrijke souks hangt. Daarnaast heeft Marokko ook stranden en een rijke natuur. De toppen van het ruige Atlasgebergte zijn een groot deel van het jaar met sneeuw bedekt. Kortom in Marokko verveel je je niet tijdens een heerlijke vakantie.

Praktische informatie Marokko

Hoofdstad: Rabat

Taal: Arabisch

Religie: Islam

Staatsvorm: Parlementaire monarchie

Munteenheid: Marokkaanse dirham

Afstand: Ongeveer 4 uur vliegen vanaf Schiphol

Visum: Voor een rondreis Marokko is geen visum vereist.

Zonnigste maand: Juli, gemiddeld 10 uur zon per dag (weersverwachting Marokko)

Tijdsverschil: In Marokko is het in de zomer 1 uur vroeger.

Meer reisinformatie Marokko

Wie een rondreis door Marokko gaat maken zal onder de indruk zijn van de prachtige koningssteden, met hun labyrinten van markten en lemen woonwijken waar de Afrikaanse en Arabische culturen samensmelten tot een bont geheel. Marrakech, Fes en Meknes behoren tot de meest oriëntaalse steden ter wereld, die hun gelijken hooguit vinden in Caïro of Damascus.

De soeks (markten) zijn ware schatkamers vol kleurig geschilderd aardewerk, kunstig gesneden houtsnijwerk, kostbare tapijten en zware zilveren sieraden. Maar je kunt er ook zoete parfums vinden en illegaal ivoor of pantervellen, die traditioneel door de Sahara per kameelkaravaan uit Timboektoe werden aangevoerd, meestal in ruil voor zout en tot honderd jaar geleden samen met zwarte slaven. De islam zwaait hier de scepter en vijfmaal per dag is de lucht zwanger van de oproep tot het gebed, de oproep om diep te buigen voor Allah.

De zuidelijke stranden van de 3500 kilometer lange kust hebben het hele jaar door een aangenaam klimaat. Tegelijkertijd bestaat een derde deel van het land uit bergen en hoogvlakten met een tiental pieken boven de 4000 meter. In deze gebieden kun je 's winters skiën en 's zomers kun je er trektochten maken. Wie met een landrover echt diep de Hoge Atlas in gaat, komt terecht in Berberdorpen waar het vervoer nog per ezel gaat en het leven een eenvoud en rust kent alsof we niet zijn aanbeland in het derde millennium.

Kaart van Marokko