De 11 belangrijkste bezienswaadigheden

Rondreis Jordanie

Hier vindt u informatie en de belangrijkste bezienswaardigheden voor een rondreis Jordanie. Het Hashemite koninkrijk van Jordanië is de officiële naam voor dit veelzijdige land. De sfeer brengt je terug naar simpelere tijden en een gekoesterde manier van leven, waarin familie, traditie en het één zijn met de natuur belangrijke factoren zijn. De gastvrijheid en openheid naar bezoekers wordt overduidelijk door hun vriendelijke en gemeende groet ` Ahlan wa sahlan` (ik heet jou welkom). Een uitnodiging voor een kopje thee bij een familie thuis is niet ongewoon en neem deze kans om echt met de lokale bevolking in aanraking te komen en Jordanië te leren kennen.

Praktische informatie Jordanië

Hoofdstad: Amman

Taal: Arabisch

Staatsvorm: Parlementaire monarchie

Religie: Soennisme (92%), Christelijk (6%)

Visum: Voor een vakantie Jordanië kunt u een visum bij aankomst regelen.

Munteenheid: Jordaanse dinar

Tijdsverschil: + 1 uur

Beste reistijd: gehele jaar is mogelijk, gedurende de zomermaanden is het wel erg warm. (weersverwachting Jordanië)

Meer reisinformatie Jordanië

De 11 belangrijkste bezienswaardigheden van Jordanie

Tijdens uw rondreis door Jordanie mogen de volgende bezienswaardigheden eigenlijk niet ontbreken:

1. Amman 

Rabbath Ammon en Philadelphia zijn vroegere namen voor deze dynamische stad die oorspronkelijk gebouwd is op zeven heuvels en nu uitgegroeid is tot een druk commercieel centrum verspreid over ruim negentien heuvels. Het is een stad van contrasten, een mix van oudheden in een moderne wereld. Aan de voet van de hooggelegen citadel ligt het oude amfitheater uit de tweede eeuw na Christus en die plaats biedt aan 5000 personen.

Rondreis Jordanië: Amman

2. ​Jerash 

Na Petra is Jerash de belangrijkste bezienswaardigheid van Jordanië. Jerash is één van de beste voorbeelden van een provinciale Romeinse stad in het Midden-Oosten. De statige zuilen, symmetrische amfitheaters en het ovale forumplein tonen de schone kunst van de Romeinse architectuur.

Rondreis Jordanië: Jerash

3. De Woestijnkastelen 

Verspreid door het steppegebied van oost Jordanië vindt je talrijke historische ruines als kastelen, forten, torens, baden, boeren nederzettingen heilige paleizen. Het fort van Qasr Azraq heeft dienst gedaan als hoofdkwartier van Lawrence of Arabia.

4. De Dode Zee

Drijven zonder er zelf iets voor te hoeven doen is een hele aparte ervaring, die je niet snel vergeet. Zittend of liggend in het water kun je een boekje lezen of genieten van de zon, het mooie uitzicht en de lokale vrouwen die met gewaden en al het water in gaan. En dan te bedenken dat je op het laagste punt ter wereld bevindt.

Zoals de naam al aangeeft is er geen leven mogelijk voor flora en fauna, want deze zee heeft een zoutgehalte van 33% (dat is zeven keer zo zout als de oceanen). De vele mineralen, zoals calcium en magnesium die de dode zee bevat, hebben een geneeskrachtige werking. Deze mineralen worden verwerkt en wereldwijd verkocht in de vorm van badzout en cosmetische producten.

5. Mount Nebo

Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht over de Dode Zee en de Jordaanvallei. Op een heldere dag kun je daken zien van de huizen in Jeruzalem en Jericho in Israël. Mount Nebo is een gedenkplaats ter ere van de profeet Mozes, die hier het beloofde land zag, stierf en begraven werd.

6. Madaba

Op het eerste gezicht een eenvoudig provinciaal plaatsje, maar Madaba is van grote religieuze betekenis door haar vele mozaïeken, met name de mozaïek kaart van `The Holy Land` in de Grieks-orthodoxe St. George kerk.

7. Karak

De stad ligt op 900 meter hoogte en wordt grotendeels omringd door de oude stadsmuren van de vroegere kruisvaarderstad. De stad wordt gedomineerd door het kruisvaarderkasteel, die het bezoeken waard is. Vertrekken van de soldaten, gevangeniscellen, paardenstallen en baden zijn enkele delen van het grote kasteel die je kunt bezichtigen.

8. Petra

Dit is een absolute must! De lang verloren stad is zo'n 2000 jaar oud en werd bewoond door de Nabateërs, Arabieren die het gebied domineerden voor de Romeinse tijd. Petra werd pas in de 19-de eeuw herontdekt en is uitgeroepen tot World Heritage Site door de UNESCO en in 2007 tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Een bezoekersaantal van over de 1000 mensen per dag is niet ongewoon, maar al die mensen verdwijnen in het immens grote gebied met meer dan 100 uitgehouwen tempels, tombes en het amfitheater. Wandel door de overweldigende kloof van bijna 1,5 kilometer lang en op sommige plaatsen maar 2 meter breed. Aan het einde van de kloof doemt de wereldbekende Treasury op, de tombe van de koning. De roze gloed van dit bouwwerk is prachtig, met name tijdens zonsopgang. Lopend, per kameel, paard of ezel ontdek je de vele tempels van zandsteen met schitterende in elkaar overlopende kleuren. Hier kun je gemakkelijk twee dagen doorbrengen.

Rondreis Jordanië: Petra

9. Dana Natuurreservaat

Het kleine dorpje Dana ligt op de punt van een klif die uitkijkt over het enorme groene natuurreservaat van Wadi Dana. Vanuit Dana kun je mooie wandeltochten en trekkings lopen, bijvoorbeeld van Dana naar Petra. Dit gebied wordt goed beschermd om de wilde dieren als wolven en hyena's en de ongerepte schoonheid van de natuur te behouden.

10. Wadi Rum

Voor de avontuurlijke reiziger is het maanlandschap van de woestijn van Wadi Rum echt iets om te ontdekken. Je vindt er eeuwenoude valleien en door erosie aangetaste bergen rijzen op uit het witte en roze gekleurde woestijnzand. Als je alvast een idee wilt krijgen, bekijk dan de film "Lawrence of Arabia" die daar is opgenomen.
Verschillende bedoeïenenstammen wonen nog in dit gebied en wellicht eindig je de avond bij een kampvuur onder de sterrenhemel met een kopje muntthee of Arabische koffie. Een ervaring die je nooit vergeet!

11. Aqaba

Lekker relaxen na de vele ervaringen van de reis door Jordanië……dat kan perfect in Aqaba! Aqaba heeft een lekkere temperatuur gedurende het hele jaar, dus je kunt lekker zonnebaden op het strand. Ook actievelingen kunnen hun hart ophalen. Ontdek snorkelend, duikend of per glass-bottom boot de ongelooflijk mooie onderwaterwereld van de Rode Zee of maak een ritje op een jetski, waterski of banaan. Aqaba heeft vele leuke restaurantjes en 's avonds kun je door de met sieraden, kleden en gewaden volgehangen souvenirwinkeltjes struinen.

Reageer

Deel hier je tips, ervaringen of vragen over rondreizen Jordanië:

Weer en klimaat in Jordanie

Het actuele weer in Amman

Weersverwachting Jordanië
Vandaag
Onbekend
- °c
Vandaag
Onbekend
- °c

Aanbiedingen rondreizen Jordanië