Weersverwachting en bezienswaardigheden Marrakech

Weekendje Marrakech

Vindt hier de beste deals voor een weekendje Marrakech!

  • Geen reserveringskosten!
  • Wereldwijd ruim 1,2 miljoen hotels, hostels en vakantiewoningen!
  • Beste prijsgarantie!
MARRAKECH WEATHER

Hier vindt u informatie en tips voor een weekendje Marrakech. Marrakech is een stad in het westen van Marokko en is de hoofdstad van gelijknamige provincie. De stad wordt gezien als één van de mooiste steden ter wereld. De stad Marrakech telt ongeveer 1 miljoen inwoners. Marrakech is gesticht in het jaar 1062 door Yusuf ibn Tashfin. De stad was vroeger een belangrijke handelsstad voor de karavaanroutes in de Sahara. Na de Franse overheersing werd er in Marrakech een modern gedeelte van de stad gebouwd. Het historische gedeelte van Marrakech is door het UNESCO als werelderfgoed verklaard sinds 1985.

Bezienswaardigheden Marrakech

Tijdens een weekendje Marrakech mogen de volgende bezienwaardigheden en hoogtepunten zeker niet ontbreken:

# Jardin Majorelle
Dit is de beroemdste tuin van Marrakech, vernoemd naar de Franse kunstenaar Majorelle die de tuin rond 1920 creëerde. De tuin werd later verkocht aan de modeontwerper Yves Saint Laurent die er in 1949 overigens ook nog een museum van Noord Afrikaanse kunst aan heeft toegevoegd. De tuin is eigenlijk een samenstelling van exotische tuinen, tropische planten en vijvers en bloemen. Een echte aanrader om te bezoeken.

# Bahia Paleis
Het El Badi-paleis bestaat tegenwoordig uit overblijfselen van een enorm paleis dat gebouwd werd door koning Ahmed el Mansour in 1578. Het paleis bestond waarschijnlijk in het begin uit 360 kamers, een binnenplaats van 135 bij 110 meter en een grote vijver van 90 bij 20 meter. Het paleis is rijk versierd van Italiaans marmer een goud uit Soedan. Het is zeker de moeite waard om het paleis een keer te bekijken als je in Marrakech bent.

# Koutoubia Moskee
De Koutoubia Moskee is een indrukwekkende Moskee en is gebouwd in de 12e eeuw. De moskee heeft een Spaans Moorse stijl. Deze moskee is één van de grootste in de Westerse moslimwereld en staat bekend vooral om zijn prachtige 69 meter hoge marinet. De Koutoubia moskee is zelf ouder dan het marinet maar de moskee was niet goed gericht naar Mekka en daarom moest het dus opnieuw gebouwd worden.

# De Soek
De Soek is een markt in het hart van de stad. Je vindt hier echt honderden kraampjes en het lijkt al snel op een doolhof van straatjes en steegjes. Je kunt er echt van alles kopen. In Marokko is het gebruikelijk dat je afdingt, dus oefen hier alvast op! Op de markt vindt je vooral producten als levensmiddelen, kleding en typische producten van Marrakech. Het is een heerlijke ervaring om de bezienswaardigheid mee te maken.

# Djemaa el Fna plein
Dit is een bijzondere bezienswaardigheid en het is veruit het belangrijkste plein van de stad. Er worden bijvoorbeeld straatshows gegeven, maar je kunt er ook langs gaan als je opzoek bent naar souvenirs. Ook zijn er veel café aanwezig waar je geniet van een drankje en van de kleurrijke mensen die aan je voorbij trekken.

Eten en drinken Marrakech

Ga jij naar Marrakech en heb je bewust geen all-in regeling gekozen? Dan zijn hier enkele tips/aanraders. Als je graag wijn of bier drinkt bij het eten dan is dat moeilijk te vinden in restaurants. Thee drinken is namelijk een culturele traditie in Marokko. Er wordt dan voornamelijk ook verse muntthee geserveerd. De betere restaurants in Marokko vind je vooral in het centrum. Laat je niet verleiden van de uitnodigingen maar bekijk altijd eerst de prijzen op de menukaart: de prijzen kunnen namelijk sterk verschillen. Heb je altijd al wel eens willen eten in een paleis dan is Paleis Dar Es Salam zeker een aanrader en een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Beste reistijd en klimaat Marrakech

Marokko is qua seizoenen gelijk aan Nederland. Het land is groot en de variatie van weersomstandigheden is verschillend. Dit komt vooral door de grote hoogteverschillend en of je aan de kust of juist in de woestijn bent. Aan de kust kan het ook rond de 20 tot 25 graden zijn. 's Zomers is het erg warm maar de auto's en hotels zijn voorzien van Airconditioning.

Reageer

Deel hier je tips, ervaringen of vragen over Marrakech:

Plattegrond Marrakech